Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με το MEGA αρχηγό

  1. Αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακό στις αντιδράσεις των Ελλήνων, είναι ότι είναι αρκετά ψιλιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό. Αυτό το χρωστάνε στην εξάρτηση της χώρας μας, στην έλλειψη ισχυρής -ιδεολογικά - εξουσίας και στις χοντράδες των μεγάλων δυνάμεων. Από τον Κολοκοτρώνη μέχρι το Βελουχιώτη, αυτά τα βουνά που καίγονται, έχουν ζήσει στιγμές ανθρώπινου μεγαλείου, αλλά και προδοσίας. Όπως και αυτές τις μέρες, μεγάλοι ήρωες και μεγάλα καθάρματα, συνυπήρξαν, παίζοντας ο καθένας τον ρόλο που μπορεί. Όπως συμβαίνει πάντα.

  1. Έξι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες έπαιξαν αυτήν τη βδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλες κέρδισαν, εκτός από μια, τον Ολυμπιακό. Αυτό θα πει ...συνέπεια.

  1. Η διαφορά Γιώργου – Ευάγγελου είναι πως ο Ευάγγελος είναι πιο μπλα - μπλας, άρα, σου λένε, μπορεί να κοροϊδεύει καλύτερα τον κοσμάκη, σε σύγκριση με τον Γιώργο!.. Συνεπώς, ο Ευάγγελος κάνει για αρχηγός κι όχι ο Γιώργος!.. Ιδού η διαφορά μεταξύ Γιώργου - Ευαγγέλου!..

  1. Η ιδεολογική κρίση της σοσιαλδημοκρατίας παραπάνω από εμφανής... Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη; Σαπουνόφουσκες...

  1. Ακούς εκεί να υπάρχουν παρεμβάσεις εκτός «θεσμικών» πλαισίων στο ΠΑΣΟΚ! Ποιος να το πίστευε... Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα κόμμα όπου η λειτουργία των «θεσμών» του έχει υπάρξει ...παροιμιώδης. Τι να θυμηθείς και τι να αφήσεις... Τη «διά βοής» εκλογή του Αντρέα; Το «δείπνο των 4» επί Σημίτη; `Η μήπως τη μεταβίβαση του «δαχτυλιδιού» στον Γιώργο;..

Σχόλια

Ο χρήστης ange-ta είπε…
τρέχω στην έκθεση ν αγοράσω το βιβλίο. Η εισαγωγή του Ν.Δήμου είναι εγγύηση!!
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Εχω μια διαφωνία για τον Βενιζέλο.
Είναι όντως μπλα μπλά.
Αλλα είναι ο μόνος από τους πασόκους του κόματος που είναι κατά της ιδιωτικής παιδείας.
Αλλά και μόνο το γεγονός ότι δεν ανήκει σε δυναστία εμενα το κάνει πιο συμπαθή.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
γράφω πολλά για να μοιάζει με σμήνος χελιδονιών που πλάκωσε.

Νομίζω, ότι εμάς τους αριστερούς, πρέπι να μας διακρίνει η διαφοροποιηση.

Αλλο Βεν. άλλο Γ/άκης
Ο χρήστης aliatas είπε…
Ευπρόσδεκτα τα χελιδόνια.

Ώμος βρε ange-ta μου, το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου δεν ήταν που στοιχήθηκε (ομοφώνως) πίσω από τους νόμους του δεύτερου για τα ΜΜΕ, και που ως κόμμα υπό την ηγεσία του πρώτου συντάχθηκε με τους «νταβατζήδες» στην υπόθεση του «βασικού μετόχου»;

Για ποια ανεξαρτησία από τα «κέντρα» μιλάνε οι σύντροφοι;

Μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη δυναστεία είναι αυτή της αστικής τάξης.

Πόσο κατά της ιδιωτικής παιδείας είναι ο Ευάγγελος ας περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη δυναστεία είναι αυτή της αστικής τάξης: Καμία αντίρηση!!
Αυτό είναι πολύ ωραίο όπως το διατυπώνεις. Και παρόλα αυτά, θέλουν και ονομαστικά τις δυναστείες τους.
Δεν το κρίνω το ΠΑΣΟΚ, ως επαναστατικό κόμα.
Είναι δεξιό.
αλλά από τον Γ/κη, ο Ε.Β είναι καλλίτερος, όχι πως θα βγω στο δρόμο για χάρη του, μη με παραξηγείς.

Τωρα, αν λέει ότι είναι κατά της ιδιωτικής παιδείας και δεν είναι, δεν έχω απόδειξη. Ο Γ/κης όμως είναι δηλωμένος οχτρός! Αυτό θέλω να πω.

Χωρίς πάθος, υπέρ του Ε.Β.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Οσο για τον κύριο μέτοχο των ΜΜΕ:
Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της ιδιωτικής παιδείας, φανατικά και αυτό συνεπάγεται και εναντίον των ιδιωτικών ΜΜΕ, αφού παίζουν ρόλο χειραγώγησης και εκπαίδευσης κατα κάποιον τρόπο των μαζών.

Τα του κυρίου μετόχου είναι ημίμετρα. Είμαστε σε θέση, σαν προοδευτικό κίνημα να μιλάμε για κατάργηση της ιδιωτικής τιβί;
Τοτε θα μου πεις ότι είμαι κρατίστρια.
Ξέρω γω....
Ο χρήστης aliatas είπε…
Συμφωνώ ότι ο βασικός μέτοχος κτλ.είναι ημίμετρα, μάλλον μια προσπάθεια της ΝΔ να ξαναμοιράσει την τράπουλα, να φάει και κανένας άλλος δηλαδή.

Αν σαν προοδευτικό κίνημα θέσουμε το ζήτημα της κατάργησης της ατομικής ιδιοκτησίας πάνω στα αναπτυγμένα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, νομίζω θα είναι καλύτερα. Οχι μόνο για τα ΜΜΕ, αλλά και στην παιδεία στην υγειά κτλ.

Σχετικά με τον Κρατισμό θέλω να σου πω κάτι. Δώσε λίγο προσοχή...
Στη σύγχρονη καπιταλιστική οικονομία του 21ου αιώνα, η ατομική ιδιοκτησία με τη μορφή της κύριας ή σημαντικής συμμετοχής στη μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετοχική εταιρία απαιτεί μια πολύ ισχυρότερη κρατική παρέμβαση. Απαιτεί μια τεχνολογικά υπερσύγχρονη κρατική μηχανή προκειμένου να διατηρήσει τον κοινωνικά άχρηστο, παρασιτικό ρόλο της ατομικής ιδιοκτησίας. Απαιτεί τον κρατικό οικονομικό σχεδιασμό και άμεσα οικονομικό παρεμβατισμό, πάνω στον οποίο αναπτύχθηκαν ως κισσός η γραφειοκρατία, οι άμεσες συναλλαγές κρατικών υπαλλήλων και ομίλων επιχειρήσεων (αποκαλυπτόμενες ως σκάνδαλα), η ενσωμάτωση ακόμη και εργατικού δυναμικού.

Ο μεγαλύτερος κρατισμός λοιπόν είναι ο Καπιταλισμός κι ας ουρλιάζουνε για το ανάποδο.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Εχεις πάρα πολύ δίκιο.
Ο σημερινός καπιταλισμός είναι πέρα για πέρα κρατικός. Οι μεγάλες εταιρείες απο τη στιγμή που μπαίνουν στο χρηματιστίριο είναι δημόσιες. Οι απανταχού μάνατζερ διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, κλέβουν και ληστεύουν δημόσιο χρήμα. Η πορεία της εταιρείας, τους είναι αδιάφορη. Στη ληστεία τους αυτή υποστηρίζονται από το κράτος με όπλα απιστευτης καταστροφικής ικανότητας.
Η σημερινή κυρίαρχη τάξη, κερδίζει από την διαχείρηση γής που δεν χρειάζεται να της ανήκει, με προϊόντα κλωνοποιημένα και μεταλαγμένα από τα οποία παίρνει ρόγιαλτις με την νομική υποστήριξη των παγκόσμιων λακέδων της.
Η σημερινή κυρίαρχη τάξη, αρπάζει ακόμα και τα χαρισμένα χρεη των πάμφτωχων χωρών, (δες το ποστ μου κοραακοομόλογα).
Η σημερινή κυρίαρχη ταξη είναι βουτηγμένη στο φόνο και στο έγκλημα 1000 φορές ισχυρότερα από την καπιταλιστική ταξη του 19ου αιώνα.
Και έχει συμπαρασύρει τα πάντα μαζί της.
Γι αυτό ας ξεκινήσουμε απο την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, όπως το διατυπώνεις, στα ΜΜΕ, στην παιδεία, στην υγεία και στη γη!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Εχεις απάντηση από την Μπέττυ στο στέκι μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ