Άμα έχεις τέτοιους αριστερούς, αυτόματα καταργείς τους δεξιούς.

Απίστευτο άρθρο του Διονύση Γουσέτη στην εφημερίδα Αυγή, ΥΠΕΡ της κυβέρνησης για ασφαλιστικό, εργασιακά!!!

Κεραμίδα 1η

…η επιστήμη έχει αυξήσει τον προσδόκιμο χρόνο ζωής. Στη δεκαετία του '60 ήταν 70 χρόνια. Σήμερα είναι 80. Τα 10 πρόσθετα χρόνια ζωής είναι όλα συντάξιμα. Η γήρανση αυτή σημαίνει ότι όλο και λιγότεροι είναι οι νέοι πολίτες που με τις εισφορές τους καλούνται να καλύψουν τις συντάξεις και τα έξοδα νοσηλείας όλο και περισσότερων ηλικιωμένων. Το 1990 ήσαν 3 εργαζόμενοι για έναν συνταξιούχο. Σήμερα είναι 1,77. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι εκρηκτικό.

Με λίγα λόγια ο κ. Γουσέτης μας λέει Ζούμε πολύ. Πεθαίναμε στα 70 και τώρα δυστυχώς πεθαίνουμε στα 80!!! Μόνο που ο κ. Γουσέτης κάπου έχει μπερδευτεί, μια και όπως είναι γνωστό, τις συντάξεις των ηλικιωμένων δεν τις καλύπτουν οι εισφορές των νέων αλλά οι δικές τους εισφορές μιας ζωής και η δική τους συνεισφορά στην δημιουργία του κοινωνικού πλούτου τον οποίο νέμονται διάφορα παράσιτα. Οι νέοι εισφέρουν και συνεισφέρουν για τα δικά τους γεράματα κι αν μέχρι τότε υπάρχουν ακόμα Γκαργκάνες και Γουσέτηδες θα ακούσουν ότι ακούνε και οι τωρινοί απόμαχοι της δουλειάς.

Κεραμίδα 2η

Πώς θα λυθεί το ασφαλιστικό; Στη Γαλλία έλαβαν μέτρα επώδυνα: σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας το 2008 και στα 42 το 2020, καθώς και υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές. Σήμερα γίνονται απεργίες ενάντια σε νέα επώδυνη μεταρρύθμιση. Στη Γερμανία έφθασε τα 67 χρόνια. Στην Ιταλία αυξήθηκε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με συναίνεση των εργαζομένων, κατόπιν δημοψηφίσματος. Εμείς κάνουμε τρία πράγματα. Πρώτα φτιάχνουμε επιτροπές σοφών, που όλες -δεξιές και σοσιαλιστικές- προτείνουν μέτρα παρόμοια με τα ευρωπαϊκά. Στη συνέχεια απαξιώνουμε αυτές τις επιτροπές και λοιδορούμε τα μέλη τους. Αδιάλλακτοι, σαν τα μικρά παιδιά ή τους πρωτόγονους, δεν αντέχουμε ν' ακούσουμε μια δυσάρεστη αλήθεια. Τέλος, αρχίζουμε τα ξόρκια.

Όχι δεν είναι λόγια του Γκαργκάνα, είναι οι απόψεις του Διονύση Γουσέτη όπως δημοσιεύτηκαν στην αριστερή εφημερίδα Αυγή.

Κεραμίδα 3η

Το ξόρκι της αριστεράς συνοψίζεται σε μια μονότονη αντιπρόταση: πρόσθετοι πόροι από το κράτος. Και πού θα βρει τους πρόσθετους πόρους η κυβέρνηση; Μα... να φορολογήσει την πλουτοκρατία, είναι η εύκολη αριστερή απάντηση. Η πλουτοκρατία όμως δεν κάθεται να τη σφάξουν. Είτε μετακομίζει σε άλλες χώρες, είτε "πτωχεύει". Τότε, οι απελπισμένοι εργαζόμενοι ακούν για λίγο επαναστατικές παρηγοριές του τύπου "οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη" και στη συνέχεια, όταν το θέμα παύει να πουλάει, βυθίζονται ο καθένας στο προσωπικό του δράμα. Καμιά φορά η κυβέρνηση, φοβούμενη το "πολιτικό κόστος", επεμβαίνει: επιδοτεί την επιχείρηση για να αποσύρει (προσωρινά) τις απολύσεις. Αποτέλεσμα, νέες αριστερές καταγγελίες για υποταγή της στο κεφάλαιο.

Χωρίς πλάκα τώρα ο κ. Γουσέτης δηλώνει «αριστερός»; Για να καταλάβω, δηλαδή. Το ύφος του βέβαια βρωμάει εκσυγχρονισμό του Σημίτη από μίλια μακριά. Και χλευάζει την αριστερά για το αίτημα της να φορολογηθεί η πλουτοκρατία. Και υποστηρίζει τους εργοστασιάρχες που μεταφέρουν τις δουλειές τους σε χώρες - παραδείσους για την εργοδοτική αυθαιρεσία όπως αυτές του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι πρέπει να τους χαϊδεύουμε με ευνοϊκά μέτρα που θα κάνουν τους εργαζόμενους φτωχότερους μην τυχόν και μας φύγουν.


Ο Χ Ι Α Λ Λ Ο Κ Α Ρ Β Ο Υ Ν Ο ! ! !

Επαναλαμβάνω. Αυτές τις «εκσυγχρονιστικές», άκρως αντιδραστικές, αρλούμπες μας τις πλασάρει η «αριστερή» Αυγή!!! Φαίνεται αυτές τις αντιλήψεις έχει ο ΣΥΝ. Αντιλήψεις που εναγωνίως προσπαθεί να αποκρύψει με σώου αποχώρησης από την Βουλή και από τις συζητήσεις για το Ασφαλιστικό. Κουτοπόνηρες υπεκφυγές. Κάνουμε σώου για εντυπωσιασμό, αλλά δημοσιεύουμε «εκσυγχρονιστικά» και νεοφιλελεύθερα σκουπίδια

Αν δεν με πιστεύετε διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το γέλιο είναι να βλέπεις τις άλλες "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ να λένε "για αυτά να ασκείτε κριτική στον ΣΥΝ"...Με λίγα λόγια, ό,τι αρλούμπα θέλει μπορεί να λέει ο καθένας εκεί και να έχουν το "ακαταλόγιστο" ως "ΣΥΡΙΖΑ" :))) .
Το άρθρο το είχα δει στο indymedia, αλλά με όσα έχω δει και διαβάσει από τους ΣΥΡΙΖΑίους, έχω πάθει ανοσία και δεν μου κάνει πιά μεγάλη εντύπωση ό,τι και να διαβάσω πια...
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Αστα να πάνε!!
Τα έχουν χαμένα τελείως.

Ομως κάνει ένα λαθος.
Αν παίρνουμε την σύνταξη μας, επειδή πληρώναμε εισφορές στο παρελθόν, τότε το σύστημα είναι "ανταποδοτικό".
Αν παίρνουμε σύνταξη, γιατι τα ταμεία συντάξεως έχουνε χρήματα απο τις εισφορές των εργαζομένων, τότε είναι "αλληλεγγύης"
Δηλαδή, εμείς οι εν ενεργεία εργαζόμενοι σήμερα, πληρώνουμε στα ασφαλιστικά ταμεία το οβολό μας. Αυτά τα λεφτά πηγαίνουν στους ασθενείς και στους γέρους.
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι προωθούν το πρώτο, οπότε σου λένε:
Δωσε μου τα λεφτά σου να στα φυλάω, να στα παίζω χρηματιστήριο (ομόλογα και πράσινα άλλογα) και άμα γεράσεις θα σου τα επιστρέψω αυγατισμένα. Αρα όσο πιο έξυπνα τα επενδύω, τόσο πιο πολλά θα πάρεις.

Καταλαβαίνεις, γιατί πρέπει να είμαστε με το σύστημα το αλληλεγγύης. Αυτό όμως το καταργούν υπερ του δεύτερου, για να κλέβουν περισσότερο.

Η σημερινή αριστερά, δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτε απο τα τεκταινόμενα.
Ακούς παντού "δεν μπορούμε να κάνουμε σοσιαλιστική πολιτική, γιατί δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε πόρους" Είναι τεράστιο λάθος. Σήμερα διεξάγονται οι πιο δαπανηροί πόλεμοι που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα!
Η βάση της οικονομίας ΣΗΜΕΡΑ, σε παγκόσμια κλίμακα είναι η εγκληματική κατασπατάλιση των πόρων και όχι η συνετή διαχείρηση τους.
Επομένως το συνταξιολογικό λύνεται ΜΟΝΟ με αύξηση της φορολογίας!!!!!
Και βέβαια, της άμεσης και δίκαιης φορολογιας.
Αν οι πλούσιοι θέλουν να πάρουν τα εργοστάσια τους και να φύγουν:
1. Δεν είναι δικά τους.
2. Ας πάνε στα κομάτια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μόνο αν λάβει κανείς υπόψη: 1) Το πόσα χρωστάνε από το 1950 και μετά κράτος και εργοδότες στα ταμεία (μόνο οι εργαζόμενοι τα έχουν δώσει μέχρι δεκάρας) και 2) ότι και σήμερα ακόμη κράτος και εργοδοσία δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα στα ταμεία (μόνο τις ΠΑΕ να πάρεις...) το ασφαλιστικό ναι μεν δεν θα είχε λυθεί, αλλά τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα (και να μην πούμε για αιτήματα που πάνε παραπέρα). Αλλά...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Το τραγικό ξέρετε πιο είναι;

Ότι αυτοί οι ιμιτασιόν αριστεροί έχουν εγκλωβίσει αρκετούς αξιόλογους και αγνούς αγωνιστές. Το βλέπω στην καθημερινότητα μου. Αυτή η άτιμη η "κατάρα" του εφικτού.

Είναι σαν να σου την "πέφτει" ο βιαστής για να σε βιάση κι εσύ αντί να παλέψεις με όλες τις δυνάμεις σου, για να αποφύγεις τον βιασμό, να ζητάς από τον βιαστή να βάλει τουλάχιστον προφυλακτικό...
Ο χρήστης ange-ta είπε…
"Ότι αυτοί οι ιμιτασιόν αριστεροί έχουν εγκλωβίσει αρκετούς αξιόλογους και αγνούς αγωνιστές"
Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
απλά κανένα σχόλιο...
Ο χρήστης Μαίρη είπε…
Έχω απελπιστεί με τους Συριζάριους συνασπισμένους , δεν την παλλεύω άλλο ....
Ο χρήστης http://hrariadni.blogspot.com/ είπε…
Αυτό το παραμύθι πια... οι νέοι πληρώνουν τους ηλικιωμένους... Κατ' αρχήν στις συντάξεις γίνονται επίσης κρατήσεις...
Έπειτα τι μας προτείνουν οι επιμένοντες "αριστεροί", αφού το όριο ηλικίας αυξήθηκε; Να ζούμε χειρότερα; Να πεθάνουμε; Τι; Δεν δικαιούται ο άνθρωπος που δούλεψε μια ζωή και αφού η επιστήμη αναπτύχθηκε να περάσει και κάποια χρόνια της ζωής του απολαμβάνοντας;
Αλλά δεν χρειάζεται πολύς προβληματισμός νομίζω, ο άνθρωπος αναμασάει καθαρά το: Χωρίς αφεντικά και καπιταλιστές δεν μπορούμε να υπάρχουμε. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε μη μας θυμώσουν και φύγουν...
Αυτοί είναι που θέλουν τη μεγαλύτερη τιμωρία...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ