ΕΙΡΗΝΗ

  1. ΕΙΡΗΝΗ. Ομηρικό ουσιαστικό, με συνεχή παρουσία στην ελληνική γραμματεία. Στην αρχαία ελληνική παρουσιάζει πολλές διαλεκτικές παραλλαγές: είρηνα, ερήνα, είρανα, ιράνα, ιρείνα. Προσωποποιημένη, ως θεά, ήταν θυγατέρα του Δία και της θέμιδας και, κατά τον Πλούταρχο (όχι τον τραγουδιστή), λατρευόταν στην Αθήνα από το 449 π.Χ. Ετυμολογικές απόπειρες είτε συσχετίζουν τη λέξη με το ρήμα είρω (= συνείρω, συναρμόζω), είτε την παράγουν από τη ρίζα ver- (= λέγειν) και τη θεωρούν συγγενή προς τη ρήτρα (= λέξη, λόγος) Κατά τον J. Β. Hofmαnn η λέξη ετυμολογικά συνδέεται με το επίθετο άριστος (= κάλλιστος) και με το ρήμα αραρίσκω (= συνάπτω, συναρμόζω). Ως επικρατέστερη εμφανίζεται η άποψη -την οποία ενισχύουν οι διαφορετικοί τύποι της λέξεις στις διαλέκτους- κατά την οποία αποτελεί αρχαίο δάνειο προελληνικής καταγωγής. Τέλος θα ήθελα να πω ότι σε αυτό το γεωγραφικό κομμάτι της γης που ζούμε κι ονομάζετε βαλκάνια, ειρήνη είχαμε μόνο την ιστορική περίοδο εκείνη που τα γειτονικά μας κράτη είχαν αυτά τα παλιοκομουνιστικά καθεστώτα.

  1. Ζητείτε, αριστερή στροφή με δεξιά κλίση, για εγκλωβισμό δυσαρεστημένων λαϊκών στρωμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, Χαριλάου Τρικούπη 50

  1. Έχει λυσσάξει ο Άδωνης από το κανάλι του αφεντικού του – αρχηγού του, για τον «πατριώτη» Μεταξά. Ναι σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ ο Μεταξάς είναι πατριώτης. Το κνώδαλο των ανακτόρων. Ο δολοφόνος των καπνεργατών το '36. Ο επικεφαλής του αιμοδιψούς καθεστώτος που παρέδωσε τους έγκλειστους πατριώτες στην Γκεστάπο. Ο φασίστας δικτάτορας, προσωπικός φίλος του Γκαίμπελς, θιασώτης του Χίτλερ και του Μουσολίνι αλλά και (ταυτόχρονα) υπηρέτης και μαριονέτα των Άγγλων. Ο αρχηγός του Έλληνα «Μέγκελε», του αρχιδολοφόνου (και κατοπινού βουλευτή της ΕΡΕ) Μανιαδάκη, που πολλές από τις μεθόδους του στα κολαστήρια της Ασφάλειας εφαρμόστηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα και στα μπουντρούμια των δικτατοριών της Λατινικής Αμερικής.

  1. Ζητούνται, σοβαροί κοινωνικοί εταίροι, με εμπειρία σε στημένους διαλόγους, πρόθυμοι να κόψουν ότι ασφαλιστικά δικαιώματα έμειναν. Δηλώσεις συμμετοχής Μέγαρο Μαξίμου.

  1. Ο κ. Γ. Παναγόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, είπε: «Αριστερά δε σημαίνει προσέγγιση στις θέσεις του ΚΚΕ, οι οποίες είναι σκουριασμένες, αλλά διαφορετικό χειρισμό του κράτους και επιτόπιες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ στα κοινωνικά προβλήματα»... Επειδή ίσως να μην είστε εξοικειωμένοι με την ...ΠΑΣΟΚική διάλεκτο δεν έχετε παρά να θαυμάσετε τον κ. Παναγόπουλο να ποζάρει παρέα με γνωστούς εκπροσώπους των «νέων» και «σύγχρονων» ιδεών (όχι σαν αυτές τις «σκουριασμένες του ΚΚΕ, δηλαδή), τους κ.κ. Μαγγίνα και Δασκαλόπουλο (του ΣΕΒ), λίγο πριν στρογγυλοκαθίσει μαζί τους στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες του λεγόμενου κοινωνικού «διαλόγου» με αντικείμενο το Ασφαλιστικό...

  1. Ο Λαμπρόπουλος μεγαλούργησε χάρη στη Eurobank. Ας ήταν κουμπούρας, κατά τον κύριο καθηγητή του!.. Δίδαγμα: Δεν πάει να είσαι οτιδήποτε, ακόμα και κουμπούρας! Μεγαλουργείς, χάρη στις Τράπεζες! Δεν έχουν κι άδικο, εδώ που τα λέμε!..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλίνω το γόνυ σε όλους αυτούς τους αριστερούς και πατριώτες...
Ο χρήστης --- είπε…
Δυστυχώς έχεις δίκιο.
Η ειρήνη είναι κάτι που δεν μπορεί να έρθει στο καπιταλιστικό σύστημα.
Ο καπιταλισμός είναι σύμφυτος με τον πόλεμο, με τον άδικο πόλεμο, όπως και με άλλα δεινά.

Τα φασιστάκια, επιτέλους βρήκαν μεγαλύτερο βήμα και μία πλειάδα δημοσιογράφων-προβοκατόρων της αντιδραστικής ιδεολογίας.
Επιτέλους βρήκαν τα δεξιά δεκανικια.
Τα αριστερά δεν φτάναν......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ