ΑΪΤΗ - Παλεύουν με τα ποντίκια


Παλεύουν με τα ποντίκια στην κεντρική αγορά του Πορτ ο Πρενς, που είναι συνάμα και σκουπιδότοπος. Στην πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, ένα κομμάτι ψωμί, λίγο κρέας, έστω και από χοιρινά που τρέφονται με σκουπίδια... είναι καθημερινός αγώνας.

«Πώς μπορείς να πουλήσεις πετρέλαιο στην Αϊτή, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, την ίδια τιμή με την οποία χρεώνεις τις ΗΠΑ;»

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο απανθρωπισμού, που το αυτονόητο μάς φαίνεται απίθανο.
σιγά μην ενδιαφερθούν για να βοηθήσουν για την καλλιτέρευση μιας τόσο χάλια κοινωνίας.
τα πλούσια συστήματα θα βοηθήσουν μόνο κάποιους ξεριζωμένους ζωντανούς νεκρούς προσφέροντας στις στιγμιαίες κατασκηνώσεις τους κάποιες στιγμές παρακινδυνευμένης επιβίωσης.
ποιος από τις εξουσίες νοιάζεται για την καθημερνή κατάντια αυτών των ανθρώπων;
πώς γίνεται και χρειάζεται τώρα ένας τσάβες να πει τα αυτονόητα που για κανέναν δε θα ισχύσουν, ούτε καν για αυτόν τον ίδιο...
σου'ρχεται να φουντάρεις όταν τα βλέπεις ή τα σκέφτεσαι αυτά και τόσα άλλα!
Ο χρήστης aliatas είπε…
Όλα τα δίκια μαζί σου abttha.

Φυσικά και δεν μπορούν να νοιαστούν ειλικρινά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αυτοί που είναι η αιτία για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Διαχείριση της δυστυχίας. Αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει να κάνουν… όπου μπορούνε.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Οποιος δεν είναι ενημερωμένος για την πείνα στον πλανήτη μας, κοιμάται όρθιος. Και όποιος είναι δεν κοιμάται ούτε στην οριζόντια. Με τρώνε οι τύψεις, όταν την διαβάζω. Στις παβέλες του κόσμου, την διαλλογή την κάνουν οι φτωχοί και διαλέγουν την "τροφή" τους για την οικογένειά τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ