Να στείλουμε χιλιάδες sms για να σώσουμε το περιβάλλον

  1. Ο Μπους απείλησε "Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο", αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ελάτε λοιπόν φίλοι και σύντροφοι να στείλουμε χιλιάδες sms για να σώσουμε το περιβάλλον και ετοιμαστείτε για το Νόμπελ Ειρήνης που θα πάρει ο Μπους, όταν η Χίλαρι θα βομβαρδίζει το Ιράν.

  1. Τίθεται πολλές φορές το ερώτημα: Υπάρχει ελευθερία δράσης του ανθρώπου μέσα στην ιστορία; Μήπως, τελικά, ο άνθρωπος είναι δούλος κάποιων «αναγκαστικών» νόμων; Φυσικά και οι άνθρωποι είναι αυτοί που γράφουν την ιστορία τους. Έχουν την απόλυτη ελευθερία να τη γράψουν, εφόσον το θελήσουν, με μια προϋπόθεση: Τη γράφουν με τα εργαλεία της εποχής τους. Δηλαδή τη γράφουν μέχρι εκεί που μπορούν να τη γράψουν. Τα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν από τη δουλοκτησία στον καπιταλισμό δεν υποκρύπτουν «έλλειμμα θέλησης» των ανθρώπων, αλλά το έλλειμμα των αντικειμενικών δυνατοτήτων για την κατάργηση της δουλείας και της φεουδαρχίας. Που ως κοινωνίες είχαν τους δικούς τους νόμους κίνησης.

  1. Είναι αλήθεια ή ψέματα πως η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει στις αποφάσεις της ΕΕ στη Λισαβόνα, που έχουν ως συνέπεια σε μια σειρά χωρών (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Βρετανία, Ιταλία, Πορτογαλία) να έχουν αυξηθεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να έχουν μειωθεί οι συντάξεις;

  1. Μιλάμε για φοβερό πείσμα! Έχει αποφασίσει να κάνει καριέρα και δεν τον σταματάει τίποτα, ούτε καν η αδιαφορία του κοινού! Όσο πιο πολύ τον φτύνουν, τόσο επιμένει ο Κώστας Καραφώτης. Αυτό θα εννοεί φαντάζομαι με τον τίτλο «Δεν υποχωρώ» που έδωσε στον νέο του δίσκο. Αυτός δεν υποχωρεί, εγώ δεν τον αγοράζω και δεν τον ακούω… γιατί έχω αλλεργία στα παιδάκια που βγαίνουν από τα ριάλιτι και νομίζουν ότι είναι οι νέοι Πάριοι. Γιατί δεν χωνεύω εκείνους που προτού πουλήσουν την φωνή τους πουλάνε την προσωπική ζωή τους. Αν λοιπόν αυτός δεν υποχωρεί μια, εγώ δεν υποχωρώ δέκα.

  1. Είναι πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Η ελληνική πολιτεία, μέσα από τη σκοταδιστική σύμφυση Κράτους - Εκκλησίας και μέσα από πρακτικές παρασκηνίου (σ.σ.: ποιος δε θυμάται τον Βαβύλη και τον «εθνικό ρόλο» που διαδραμάτισε στην εκλογή Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα) έχει ντε φάκτο εκχωρήσει πολιτικές «αρμοδιότητες» στο ιερατείο. Και καλά, όταν τέτοιες «αρμοδιότητες» περιορίζονται στην εντός των συνόρων αναπαραγωγή της σκουριάς, των προλήψεων, της αντιεπιστημονικότητας και στη λειτουργία της Εκκλησίας ως μηχανισμού αναπαραγωγής (έτσι κι αλλιώς) της κυριαρχίας του κατεστημένου. Αλλά όταν αυτές οι «αρμοδιότητες» εξοκέλλουν στα χωράφια της εξωτερικής πολιτικής, τα πράγματα περιπλέκονται.

  1. Πριν ένα χρόνο, οι Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνώντες αύξησαν στη Γερμανία τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια. Στη Γαλλία, ο έτερος «μηχανοδηγός» της ευρωενωσιακής «ατμομηχανής» (όπως αποκαλείται ο «γαλλογερμανικός άξονας»), ο Σαρκοζί, ανακοίνωσε τις προθέσεις του για επέκταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των 65 ετών. Όσο για την Ελλάδα, είναι γνωστές τόσο οι θέσεις των βιομηχάνων (διά της περίφημης επιτροπής Αναλυτή), όσο και οι υποδείξεις των ΔΝΤ και ΟΟΣΑ. Ας έχουμε το νου μας...

Σχόλια

Ο χρήστης ange-ta είπε…
η φωτό της μάγισας είναι πρώτη!
μπορώ να την κλέψω (προφανώς με παραπομπή)?
Το 4 είναι επίτηδες με ιερογλυφικά ή κάτι θέλεις να πεις?
Χρόνια πολλά είπαμε;

Δεν χρειάζεται να προσθέσω, ότι συμφωνω με τα 100 σε όσα γράφεις!

καλή χρονιά, οσονούπω
Ο χρήστης aliatas είπε…
ange-ta μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι θέλεις από το δικό μου blog, με η χωρίς παραπομπή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Άλλωστε κι εγώ στο flickr την βρήκα.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Το 4 είναι επίτηδες με ιερογλυφικά ή κάτι θέλεις να πεις?
το παρέβλεψες, πλιζ.
Επειδή κι αυτό σκοπεύω να το κλέψω
Ο χρήστης ckoutros είπε…
Το 4 που ειναι με ιερογλυφικα μπορει κανεις να το διαβασει αν το κανει copy/paste στο Word και εκει μετατρεψει τη γραμματοσειρα.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
@ μερσί Κρισ,
και γω νόμιζα, ότι το κάνει για να ειρωνευτει!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ