Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - Επτά χρόνια μετά...

Περιμένουν επί ώρες στον ήλιο να περάσουν από τον έλεγχο των Ισραηλινών στρατιωτών Απώτερος προορισμός το τέμενος αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε γυναίκες και άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της δεύτερης Ιντιφάντα, η σιωπή των χιλιάδων νεκρών, των δεκάδων χιλιάδων τραυματιών, του τείχους, των ισοπεδωτικών επιχειρήσεων και της απαγόρευσης μετακινήσεων, είναι εκκωφαντική...

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Μαζική εργατική κινητοποίηση


Οι Αιγύπτιοι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της χώρας «Μισρ», στην πόλη Ελ Μαχαλά ελ Κούμπρα στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου. Οι πάνω από 20.000 εργάτες διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλιάς, αξιοπρεπείς μισθούς και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ - Διαδήλωση για ανεξαρτησία

Φορώντας μάσκες με τα πρόσωπα της υπουργού Εξωτερικών, Κ. Ράις, και του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, πάνω από τη αιματοβαμμένη σημαία, για άλλη μια φορά, οι Πορτορικανοί διαδήλωσαν για την ανεξαρτησία της χώρας. Με αφορμή την ετήσια συνδιάσκεψη της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην Αμερικανική εξουσία που θέλει δέσμια και την χώρα τους.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007

«Θα πάμε μαζί»

Ο Σαρκοζί όχι μόνο την έβαλε, αλλά την απασφάλισε κιόλας τη «βόμβα» στα ασφαλιστικά δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων. Ο δικός μας είναι ακόμα στη φάση της ...τοποθέτησης του «εκρηκτικού μηχανισμού».

Σε κάθε περίπτωση, προεκλογικά, το είχαν πει: «Θα πάμε μαζί», προειδοποιούσαν οι αφίσες της ΝΔ. Μόνο που δεν εξηγούσαν ότι εκείνο που εννοούσαν ήταν «μαζί με τον Σαρκοζί»!

ΗΠΑ - Απεργία στην «Τζένεραλ Μότορς»


Σε απεργία προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι σε 5 εργοστάσια του κολοσσού «Τζένεραλ Μότορς» αντιδρώντας στις εξαγγελίες για απολύσεις και για περικοπή δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν από το κλαδικό σωματείο, την Ενωση Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία, να στηρίξει τον αγώνα τους. Τελευταία παρόμοια απεργία είχε γίνει το 1976.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

Το πράγμα πάει για ...«επανίδρυση».

 1. Ο άνθρωπος πρέπει να θυμάται, να ενημερώνεται, να αναλύει, να έχει άποψη. Τη μνήμη του, την τσαλακώνει το άγχος του καθημερινού πολέμου για την επιβίωση (ανταγωνισμός). Την ενημέρωση την έχουν στα χέρια τους οι «νταβατζήδες», που τόσο αγέρωχα είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός από του Μπαϊρακτάρη. Ας θυμηθούμε το ύφος, τον τόνο της φωνής, την χειρονομία του Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ και τη φράση «θα οδηγήσω με σταθερό χέρι τη χώρα...» Και ας δούμε το σημερινό του ύφος.

 1. Με αφορμή τις διαδικασίες πιθανής αλλαγής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χατζησωκράτης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Αλλάζει το τοπίο...». Τι να του πω τώρα κι εγώ;;; Να θυμηθώ εκείνο το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και να τον αφήσω στην ευτυχία του!!!

 1. Μετά τον Π. Φούρλα από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, είχαμε και την παραίτηση του βαλλόμενου για την υπόθεση των ομολόγων γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Κουρή. Αν τώρα, όπως φημολογείται, δούμε τις επόμενες μέρες να «αναχωρεί» και ο Γ. Ζορμπάς από την «Ανεξάρτητη Αρχή», μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε ότι το πράγμα πάει για ...«επανίδρυση».

 1. Ο Καναδάς αναγνώρισε την ΠΓΔΜ (σ.σ.: η 123η χώρα του ΟΗΕ που το πράττει) με την ονομασία «Μακεδονία». Φαίνεται οι Καναδοί, φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ, δεν πήραν στα σοβαρά το «βροντερό» μήνυμα της εισόδου του Καρατζαφέρη στη Βουλή...

 1. Υποκριτική «ιερή αγανάκτηση» έπιασε ορισμένους, επειδή «ΒΗΜΑ» και «ΜΕΓΚΑ» τάχθηκαν υπέρ του Ευαγγέλου!!! Όταν τα ίδια συγκροτήματα στήριζαν τον Γιώργο, δεν υπήρχε πρόβλημα!.. Εμένα, βεβαίως, δε με κόφτει... Αλλά, μια και το έφερε ο λόγος, το συγκρότημα Λαμπράκη έχει διαπρέψει σε τέτοια! Θυμίζω ότι το 1965 ο λαός έκαιγε στους δρόμους την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»! Το 1952 ο Δημ. Λαμπράκης («ΒΗΜΑ») πήρε 27 υπουργούς και βουλευτές του «Κέντρου» και τους πήγε στον Παπάγο!.. Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος δηλαδή. Και δικαίως... Άσε τώρα τι λένε... Έχουν απλώς την άποψη του Μητσοτάκη, που λέει ότι μέσα σε μια δεκαετία ξερνιούνται όλα... Αμ, δεν ξεχνιούνται!

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2007

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με το MEGA αρχηγό

 1. Αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακό στις αντιδράσεις των Ελλήνων, είναι ότι είναι αρκετά ψιλιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό. Αυτό το χρωστάνε στην εξάρτηση της χώρας μας, στην έλλειψη ισχυρής -ιδεολογικά - εξουσίας και στις χοντράδες των μεγάλων δυνάμεων. Από τον Κολοκοτρώνη μέχρι το Βελουχιώτη, αυτά τα βουνά που καίγονται, έχουν ζήσει στιγμές ανθρώπινου μεγαλείου, αλλά και προδοσίας. Όπως και αυτές τις μέρες, μεγάλοι ήρωες και μεγάλα καθάρματα, συνυπήρξαν, παίζοντας ο καθένας τον ρόλο που μπορεί. Όπως συμβαίνει πάντα.

 1. Έξι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες έπαιξαν αυτήν τη βδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλες κέρδισαν, εκτός από μια, τον Ολυμπιακό. Αυτό θα πει ...συνέπεια.

 1. Η διαφορά Γιώργου – Ευάγγελου είναι πως ο Ευάγγελος είναι πιο μπλα - μπλας, άρα, σου λένε, μπορεί να κοροϊδεύει καλύτερα τον κοσμάκη, σε σύγκριση με τον Γιώργο!.. Συνεπώς, ο Ευάγγελος κάνει για αρχηγός κι όχι ο Γιώργος!.. Ιδού η διαφορά μεταξύ Γιώργου - Ευαγγέλου!..

 1. Η ιδεολογική κρίση της σοσιαλδημοκρατίας παραπάνω από εμφανής... Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη; Σαπουνόφουσκες...

 1. Ακούς εκεί να υπάρχουν παρεμβάσεις εκτός «θεσμικών» πλαισίων στο ΠΑΣΟΚ! Ποιος να το πίστευε... Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα κόμμα όπου η λειτουργία των «θεσμών» του έχει υπάρξει ...παροιμιώδης. Τι να θυμηθείς και τι να αφήσεις... Τη «διά βοής» εκλογή του Αντρέα; Το «δείπνο των 4» επί Σημίτη; `Η μήπως τη μεταβίβαση του «δαχτυλιδιού» στον Γιώργο;..

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - Στη σκιά της κατοχής


«Εγκλωβισμένοι» σε ένα ακόμη κατοχικό μπλόκο, δεκάδες Αφγανοί πολίτες στέκονται βουβοί κάτω απ' τον ήλιο παρατηρώντας τον Γάλλο στρατιώτη που καραδοκεί με το δάκτυλο στη σκανδάλη... Ωστόσο, «ρουτίνα» δεν είναι μόνον τα μπλόκα, αλλά ο θάνατος και η βία που σπέρνει καθημερινά η αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007

Τώρα, το ξύλο θα πονάει λιγότερο...

Ναι, λοιπόν! Η μεγάλη «τομή», το «ευρωπαικόν πνεύμα» έφτασε και στα καθ' ημάς. Τουτέστιν, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενσωματώθηκε στο Εσωτερικών.

Τώρα, μάλλον, το ξύλο στους φοιτητές, στους αγρότες και τους εργάτες θα πονάει λιγότερο...

Το MEGA είναι εδώ ενωμένο - δυνατό


Ε ρε «γλέντια»!

ΗΠΑ - Η Λουιζιάνα στους δρόμους


Μέρες που θυμίζουν την εποχή της αφύπνισης του κοινωνικού κινήματος στη Λουιζιάνα. Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους στο πλευρό των έξι αφροαμερικανών μαθητών που διώκονται με την κατηγορία της απόπειρας φόνου για τον ξυλοδαρμό ενός λευκού συμμαθητή τους. Εξάλλου, η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ είναι τυφλή και ...λευκή.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007

Ρωτήστε τους «κουμπάρους». Και τους «Πανάγους»...

Η «νέα» κυβέρνηση σχηματίστηκε, μετά ορκίστηκε και κατόπιν συνεδρίασε. Εκεί, στην πρώτη χτεσινή συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός απηύθυνε - σύμφωνα με τα ΜΜΕ - «αυστηρές συστάσεις» στους υπουργούς του.

Μόνο που το συγκεκριμένο έργο ξαναπαίχτηκε και μάλιστα από την επομένη κιόλας των εκλογών του 2004. Ηταν στην πρώτη - πρώτη κυβερνητική συνεδρίαση που ο Κ.Καραμανλής είχε ομιλήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της «επανίδρυσης» συστήνοντας - και τότε - «σεμνότητα και ταπεινότητα».

Αναμφίβολα, επρόκειτο περί πολύ «αυστηρών» συστάσεων. Ρωτήστε τους «κουμπάρους». Και τους «Πανάγους»...

ΑΪΤΗ - Αγώνας για τη γνώση


Στην Αϊτή το σχολείο είναι «πολυτέλεια» και ο αναλφαβητισμός «αρρώστια» που μαστίζει το ένα τρίτο του πληθυσμού. Αυτές τις μέρες που το κουδούνι ξαναχτυπά, αναπτερώνονται και οι ελπίδες των μικρών μαθητών για μια ζωή με στόχευση στη γνώση. Το φιλόδοξο πρόγραμμα για την κατάργηση του αναλφαβητισμού είναι η ελπίδα...

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007

«Γιώργο, διάλυσε το, το μαγαζί»

 1. «... εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα έκαναν πρωθυπουργό τον Σημίτη το 1996 και όταν το 2004 πείστηκαν ότι έχει ξοφλήσει και θα χάσει από τον Καραμανλή, του έδωσαν εντολή να φύγει και έβαλαν στη θέση του τον Γιώργο...». Τα παραπάνω, ότι δηλαδή το εκδοτικό κατεστημένο και τα κέντρα δράσης των «λίγων» που καλοπερνάνε πίνοντας το αίμα των πολλών, ανεβοκατεβάζουν ηγεσίες στα κόμματα της εξουσίας ΤΟΥΣ, «ορίζουν» πρωθυπουργούς κτλ. τα έγραφε χτες η «Καθημερινή». Κι όταν τέτοιες κρίσεις και διαπιστώσεις προέρχονται από μια εφημερίδα που γνωρίζει άριστα τόσο τα του εκδοτικού όσο και τα του οικονομικού κατεστημένου, εξυπακούεται ότι δε χρειάζεται κανένα περαιτέρω σχόλιο.

 1. Το 2004 ο κ. Καφετζόπουλος κατά την τότε προεκλογική περίοδο, όταν και εμφανιζόταν στα κανάλια δήλωνε μέγας θαυμαστής του, νεοεκλεγέντος τότε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Είχε κάνει από τότε μια φοβερή προφητεία: «Γιώργο, διάλυσε το, το μαγαζί». Δικαιώθηκε ο άνθρωπος.

 1. Ο Κένεντι, «εκλεκτός του αμερικάνικου λαού» δολοφονήθηκε. Ακόμη και σήμερα γράφονται θεωρίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν τη δολοφονία. Ουδείς πιστεύει την επίσημη εκδοχή, της επιτροπής Γουόρεν. Κατά τα άλλα, αμερικανικές εφημερίδες (και ελληνικές), γράφουν αυτές τις μέρες, ότι οι Έλληνες είναι οπαδοί της συνωμοσιολογίας και βλέπουν εμπρηστές εκεί που δεν υπάρχουν. Για τις φωτιές φταίει η αλλαγή του κλίματος, τα ξερά χόρτα, τα σκουπίδια στο δάσος, ο αιώνιος ελληνικός ωχαδερφισμός και η ανοργανωσιά, το διαλυμένο ελληνικό κράτος. Οι παραθυράρχες του CNN κάνουν ειρωνικά σχόλια για μας. Και οι παγκοσμιοποιημένοι εγχώριοι εγκέφαλοι, εγκρίνουν και επαυξάνουν.

 1. Ο τέως μεγαλοτραπεζίτης των ΗΠΑ Α. Γκρίνσπαν έγραψε στο βιβλίο του πως ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε για το πετρέλαιο!!! Τι λες, ρε παιδί μου!!! Και εγώ έλεγα πως έγινε για την ελευθερία και τη δημοκρατία... Άσε τα όπλα μαζικής καταστροφής, που ακόμα τα ψάχνουν...

 1. Τον ακούσατε τον Κωστάκη «Η κυβέρνηση πήρε σαφή εντολή, να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος»... Τι εννοείς Κωστάκη μου όταν λες «ο τόπος»;;; Για κανένα χωράφι γίνεται λόγος ή για κανένα άκτιστο οικόπεδο;;; Λες, όμως, «τόπος» για να μην πεις «τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη οι μεγαλοκαρχαρίες που με στηρίζουν»... Γι' αυτό, αδέλφια, καμιά επανάπαυση... «Αυτά που έχουν ανάγκη αυτοί που μας πίνουν το αίμα» πρέπει να βρουν μπροστά τους σθεναρή αντίσταση...

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί...


Την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγετο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στις 8/2/2004, το «Βήμα» πανηγύριζε, μιλούσε για «Ψήφο ανατροπής» και για «ημέρες του '81» που - υποτίθεται - ζούσε το ΠΑΣΟΚ...


Χτες, δεύτερη μέρα μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, το «Βήμα» από τους ύμνους προς τον «ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης», πέρασε στα ...«Παραιτηθείτε, κύριε Πρόεδρε!»

ΙΡΑΚ - Η εικόνα της κατοχής


Οι Ράμπο κατακτητές συνεχίζουν την «απελευθερωτική» τους δράση στο Ιράκ, προσπαθώντας να συλλάβουν όσους προβάλλουν αντίσταση. Έτσι εισέβαλαν και στο σπιτικό του άτυχου πιτσιρικά, που αρνείται να δεχτεί την «πραγματικότητά» τους. Το να είναι υπό κατοχή η πατρίδα του.

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2007

Έχεις λίγες ώρες ακόμα να παίξεις μπάλα.

 1. Ανασυγκρότηση το λέγανε πάντα το παραμύθι μάγε της κάλπης, τεχνίτη του ψηφοδελτίου, ηγέτη της διπλανής πόρτας. Έχεις λίγες ώρες ακόμα να παίξεις μπάλα. Ύστερα τα κεφάλια μέσα...

 1. Ρε σύντροφε Αλέκο έλεγα να μην σου γράψω τίποτα προεκλογικά και παρεξηγηθώ, αλλά δεν με αφήνεις. Είπες: «... είμαστε έτοιμοι για μια Ελλάδα στην οποία θα υπάρχει κυβέρνηση κάποιου από τα δυο κόμματα (...) αλλά είμαστε έτοιμοι και θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς αυτοδυναμίες...» Ξανά μπουρδουκλωμένα μας τα λες ρε Αλέκο, λες και ήθελες να σε ακούσουν κάποιοι...

 1. Έλληνα ψηφοφόρε, η ζωή σου δεν είναι ο κόσμος των TV, είναι αυτό που ζεις πραγματικά όλα τα τελευταία χρόνια...

 1. Είμαι ευτυχισμένος γιατί η ΝΔ χαρίζει προεκλογικά το φόρο κληρονομιάς... είναι μεγάλη η χαρά που έχω γιατί εκκρεμούσαν κάτι εκατομμύρια να κληρονομήσω και με... εμπόδιζε μέχρι τώρα ο φόρος... Τώρα θα πλουτίσω...

 1. Τι εννοούν άραγε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με εκείνο το «Μαζί» στα συνθήματα τους;;; Επειδή «μαζί» αφεντικά και εργάτες δε γίνεται, μάλλον εννοούν πως αυτοί είναι μαζί με τα αφεντικά... Αλλιώς δε βγαίνει...

 1. Ακούσατε μήπως την κ. Τσαπανίδου. Το Χρηματιστήριο λέει, και μάλιστα για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι τζόγος, αλλά επένδυση... Το βρήκες σε συγκεκριμένο εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας ή το ανακάλυψες εντελώς μόνη σου κ. Τσαπανίδου μου;;;

 1. Οι καταπατητές και οι εμπρηστές είναι η πεμπτουσία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας... Οι νόμοι είναι για να αφοπλίζουν τους φτωχούς και τους γράφει τώρα πια, η παγκόσμια χούντα των κερδοσκόπων".

Ο πυρομανής υποκλοπεύς των ομολόγων!

 1. Υπάρχει σχέδιο για την Ελλάδα. Δεν το έχει κάνει κανένα κόμμα. Υπάρχει σχέδιο για τη «νέα Μέση Ανατολή», για τα νέα Βαλκάνια, για τη νέα Ιόνια Οδό, τη νέα Πελοπόννησο. Και εφαρμόζεται με τη βία, τις απειλές και τις συμβουλές. Δεν υπάρχει θεσμός που να μας επιτρέπει να συμβουλεύουμε εμείς τις εταιρίες. Πολύ περισσότερο να τις απειλούμε. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλάζει ριζικά… Ριζοσπαστικά. ΤέλοςΗ φωτογραφία είναι από το ΠΡΕΖΑ TV

 1. Έχω σε αποκλειστικότητα τον τίτλο του νέου σουξέ του Καρβέλα. Ο πυρομανής υποκλοπεύς των ομολόγων!

 1. Άλλοι μας λένε για καλή κυβέρνηση, άλλοι για κακή κυβέρνηση!!! Γιατί, μήλα στη λαϊκή είναι;;; `Η κοστούμι για να το πάρεις στις εκπτώσεις;;; Η κυβέρνηση μπορεί να η καλή για το λαό, ή καλή για τους μεγαλοκαρχαρίες, τα φουσκωμένα πορτοφόλια, τα χοντρά πούρα, τα μεγάλα αφεντικά... Μπορεί η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ να κάνει, ή να συμμετάσχει σε φιλολαϊκή κυβέρνηση;;; Η πείρα όλων των τελευταίων χρόνων (η ίδια μας η ζωή) αλλά και αυτά που λένε και γράφουν στα προγράμματά τους μαρτυρούν ότι αυτά τα δυο κόμματα μπορούν να κάνουν μια καταπληκτική κυβέρνηση για τα αφεντικά μας... Δηλαδή καλή κυβέρνηση ενάντια όμως στα δικά μας συμφέροντα

 1. Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο υπογράφει ο Γιωργάκης... Προκόψαμε με το παλιό για να πάρουμε και το νέο...

 1. Μεγάλοι άνθρωποι, ενήλικες και να μιλούν στα σοβαρά για ...δίλημμα ακυβερνησίας... Να σου πει ο «φουκαράς» για διλήμματα πραγματικά, όχι απ' αυτά που δεν αφήνει η εξουσία που στηρίζετε και στηρίζει τα αφεντικά μας, να συμβούν με τίποτα... Άνεργος ή μερικά απασχολούμενος, μισθός πείνας ή απόλυση, ανασφάλιστη εργασία ή ανεργία, καθόλου σχολείο ή βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτά και άλλα πολλά είναι διλήμματα όχι κατασκευές των επικοινωνιολόγων...

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007

Αντικυβερνητική διαδήλωση στις Φιλιππίνες.


Δυναμική διαδήλωση πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές στη Μανίλα, απαιτώντας περισσότερες δαπάνες για την Παιδεία και καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση της Γκλόρια Αρόγιο. Αφορμή και μόνο η πρόσφατη καταδίκη του πρώην προέδρου της χώρας Γιόζεφ Εστράδα, για διαφθορά και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι φοιτητές υπογράμμισαν ότι η Αρόγιο είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο ένοχη.

Μάθε και προφυλάξου.

 1. Ιδιωτικές εταιρίες, χτενίζουν με δορυφόρους την υδρόγειο, πουλάνε προγνώσεις καιρού, προβλέπουν καταστροφές, δομούν ομόλογα δεμένα με αυτές, αγοράζουν χώρες, αναλαμβάνουν βοηθητικές υπηρεσίες σε πολέμους, παρακολουθούν τις επικοινωνίες, μοιράζουν πληροφορίες, καταρτίζουν κυβερνητικά προγράμματα, στήνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, «λύνουν» προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, ελέγχουν τα ΜΜΕ, μετράνε την «κοινή γνώμη», δίνουν δωρεές μετά την καταστροφή, ετοιμάζουν τον επόμενο ηθοποιό που θα υποδυθεί τον ηγέτη. Μάθε και προφυλάξου.

 1. Θυμόσαστε όταν κάηκε η Πάρνηθα, που οι υπουργοί της κυβέρνησης έλεγαν ότι θα εφαρμοστεί το πετυχημένο μοντέλο της Χαλκιδικής;;; Πού ήταν οι πλημμύρες το περασμένο Σαββατοκύριακο;;; Στο μοντέλο;;;

 1. Αφού κυβέρνηση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει όλο και περισσότερα μέτρα που σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό μας, όσο πιο πολλά εμπόδια και καθυστέρηση συναντούν τόσο το καλύτερο... Ότι καθυστερεί τα σχέδια των φουσκωμένων πορτοφολιών είναι καλό για τους υπόλοιπους που είναι και απείρως περισσότεροι... Αρκεί να το καταλάβουν και να μην μπλέκουν τα δικά τους συμφέροντα με εκείνα των αφεντικών τους...

 1. Τελικά δεν ήταν και τόσο, εθνική τραγωδία;;; Αφού οι μεγαλοκαρχαρίες θα επενδύσουν και θα τα οικονομήσουν... Κερδισμένοι θα βγουν στο τέλος... Ήταν λαϊκή καταστροφή και αφορά τόσο τους πυρόπληκτους αγρότες, όσο και τους ανθρώπους των πόλεων...

 1. Δυστυχώς η μουσική σήμερα ξεφτιλίζεται και στο τηλεμάρκετινγκ. Ακόμη και ο μεγαλόσχημος Σταμάτης Σπανουδάκης, γνωστός και ως ο «επίσημος γαλάζιος συνθέτης», ξεπουλάει το progressive μουσικό του παρελθόν μέσω γνωστής εταιρείας που ειδικεύεται σε τηλεπωλήσεις μουσικής. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Η μουσική στις μέρες μας «πωλείται όπως είναι επιπλωμένη». Σε καλή μεριά, Σταμ!