Έχουμε ψιλολαλήσει;

  1. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με μας τους Έλληνες; Μήπως έχουν δίκιο όσοι από μας σπουδάζουν ή και εργάζονται στο εξωτερικό και γυρίζουν πίσω και μας λένε ότι είμαστε άουτ οφ δις γουέρλντ, ότι είμαστε ψιλοτζάζ; Τη μια αγανακτούμε που μας παρακολουθούνε τα τηλέφωνα. Την άλλη τα βάζουμε με το μικρό γείτονά μας και θέλουμε να του επιβάλουμε όνομα. Την άλλη τα βάζουμε με τον ιδιοκτήτη της χώρας μας και πάσης Υφηλίου Τζορτζ Μπους, επειδή αναγνωρίζει το μικρό μας γείτονα με το όνομα που διάλεξε. Την άλλη τα βάζουμε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, που αποκάλεσε την κατεχόμενη Κύπρο με το όνομα που της δίνουν οι Τούρκοι κατακτητές: "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Τώρα ετοιμαζόμαστε οργισμένοι να τα βάλουμε και με ολόκληρο το ΝΑΤΟ όπως τα βάλαμε με το Μουσολίνι και το Χίτλερ; Εμείς θα αποφασίζουμε ποιός και με τί όνομα θα μπαίνει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ; Παριστάνουμε τον Πούτιν; Έχουμε ψιλολαλήσει;

  1. Μου αρέσει πολύ το συγκρότημα Μακρινά Ξαδέρφια και το τραγούδι τους «Η φωτεινή πλευρά της ζωής». Όμως ήταν ανάγκη να μαζέψουν σαν συμμετέχοντες την Dream Team του ελληνικού οπορτουνισμού (Καφετζόπουλος, Παπαδόπουλος, Αθερίδης, Ψαριανός) Τέλος πάντων. Προσέξτε αυτό το συγκρότημα. Διαφέρει από τα γκρουπ του ενός ποπ σουξέ και τον υπόλοιπων δέκα αδιάφορων τραγουδιών για να γεμίσει το CD.

  1. Αν σε κάποιους πέφτει βαριά η ανάγνωση της Ιστορίας, ας διαβάσουν, έστω λογοτεχνία. Για αρχή τους προτείνω το «Η ζωή εν τάφω» του Μυριβήλη, έργο κλασικό και γλαφυρό. Ίσως αντιληφθούν πέντε πράγματα καλύτερα για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως το «Μακεδονικό», που με τόση έξαρση (και έπαρση) πραγματεύονται.

  1. Τουλάχιστον 120 δις. δολάρια ήταν ο τζίρος της Μαφίας στην Ιταλία για το 2007, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση μεταξύ των επιχειρήσεων και οργανισμών στη γειτονική χώρα. Παρόλες τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για την εξάρθρωσή της από διαδοχικές Ιταλικές κυβερνήσεις, η Μαφία εξακολουθεί να ελέγχει απόλυτα, τα μέλη της και να αποσπά τεράστια ποσά. Μάλιστα κέντρο αναλύσεων υποστηρίζει ότι έχει αυξηθεί η επιρροή της Μαφίας, ιδιαίτερα στο Νότο, και τουλάχιστον το 7% του ΑΕΠ ελέγχεται από τα συνδικάτα του εγκλήματος.
    Οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις στην Ιταλία έρχονται σε απευθείας συνομιλίες με μέλη της Μαφίας και υπολογίζεται ότι το 20% των καταστημάτων πληρώνουν "Προστασία". Στη Σικελία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 80%. Μη μου πείτε ότι η Μαφία Α.Ε. δεν είναι ένα παράδειγμα επιχειρηματικότητας;

  1. Του είχα αδυναμία. Όταν είχε πρωτοξεκινήσει, αλλά και λίγο αργότερα όταν έκανε τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του. Καλός ηθοποιός. Ακόμη και την ασχήμια του κατάφερνε να την πλασάρει ως γοητεία. Από τότε μέχρι σήμερα που θεωρείται σούπερ σταρ, πολλά έχουν αλλάξει. Τι έχει πάθει ο Νίκολας Κέιτζ και «ταξιδεύει» το όνομα του από βλακεία σε βλακεία; Τι το έκανε το ταλέντο του ρε παιδιά;

  1. Και για να μην ξεχνιόμαστε… Η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να καλυτερεύσει το Ασφαλιστικό για το λαό. Έχει στόχο να πάρει από τους εργάτες και να δώσει στους εργοδότες. Τέλος.

Σχόλια

Ο χρήστης ange-ta είπε…
η μαφία είναι παντού!
πως γινεται οι αεροπορικές εταιρείες να πουλάνε τοσο φτηνά?
Τα εισητήρια για Γερμανία σήμερα είναι σχεδόν τα ίδια μ αυτα που πλήρωνα φοιτήτρια, που έπαιρνα 60%
(δεν κάνω λάθος ) έκπτωση. Αρα σκέφτομαι ότι ασπρίζουν μαύρο χρήμα και κουμαντάρουν και τις μεταφορές. Τι να κάνει η ΟΑ?
Αν έχεις ορεξη, πάρε το βιβλίο του Ziegler, οι άρχοντες του εγκλήματος
Ο χρήστης aliatas είπε…
ange-ta, έχω την εντύπωση ότι οι αεροπορικές εταιρείες «χαμηλού κόστους» μπορούν να πουλάνε τόσο φτηνά, λόγω των εγκληματικών εκπτώσεων που κάνουν στους κανόνες ασφαλείας. Χωρίς να αποκλείω και το «ξέπλυμα»

Τι να κάνει η ΟΑ όταν:

Από το 1994 στην πρώτη φάση της «εξυγίανσης» μειώθηκε το προσωπικό της εταιρείας κατά 40%, στη δεύτερη φάση το 1998 κατά 10%, ενώ το 2003 η εταιρεία έσπασε σε δύο κομμάτια.

Το κράτος της χρωστάει 600 εκ. ευρώ και δεν τα δίνει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 2003 επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ ένα αεροσκάφος της εταιρείας επί έξι μήνες συνέδεε κάθε μέρα τις πρωτεύουσες της ΕΕ με κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ.

Παρά τη φιλολογία για τα χρέη, είπε, η κυβέρνηση ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού η ιδιωτική AEGEAN χρωστάει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ και πέντε εκατομμύρια φόρους και οι αρμόδιοι κλείνουν τα μάτια τους.

Σταματώ εδώ γιατί αν συνεχίσω θα τελειώσω την Δευτέρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ