Τσοβόλα δώστα όλα

  1. Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, αν μπορούσα να βρεθώ στο συνέδριο σας θα σας έλεγα ότι το κίνημα σας ήταν τόσο δημοκρατικό, ώστε ενώ κατατρόπωσε τη Δεξιά το 1981, αντί να την κλείσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, της έδωσε το χέρι και τη σήκωσε και πάλι όρθια, με τα μαγικά του εκλογικά συστήματα. Της έδειξε εκσυγχρονιστικά αμερικάνικα κόλπα με επικοινωνιολόγους και εταιρίες σφυγμομετρήσεων. Της δίδαξε ότι είναι βλακεία να απειλείς τους φτωχούς και να τους λες «δε σας δίνω τίποτα διότι η οικονομία δεν αντέχει». Μπορείς κάλλιστα να λες πριν από τις εκλογές «Τσοβόλα δώστα όλα» και μετά τις εκλογές να τα δίνεις όλα στους καρχαρίες. Δίδαξε στη Δεξιά, ότι δεν είναι ανάγκη να είσαι αριστερός, μπορείς να υποδύεσαι τον αριστερό, ακόμη και όταν είσαι δεξιός σαν Πάγκαλος.

  1. Λαμπερές απονομές διοργανώθηκαν για τους πλατινένιους δίσκους των Πασχάλη Τερζή, Πέγκυς Ζήνα, Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Τι πούλησαν; Λίγο πάνω από 30.000 κομμάτια. (σημειώνω ότι μερικές χιλιάδες CD που βρίσκονται σε παρακαταθήκη στα δισκοπωλεία θεωρούνται πουλημένα). Πριν από δυο χρόνια με τέτοιες πωλήσεις θα κλαίγανε. Τώρα πανηγυρίζουν.

  1. Εν όψη συνεδρίου ΠΑΣΟΚ κάπου διάβασα πως ο Γιωργάκης διέγνωσε ότι «η Δεξιά εισέβαλε στο ΠΑΣΟΚ».Δε μου λες Γιωργάκη; Όταν τα οικονομικά κέντρα και το εκδοτικό κατεστημένο καθύβριζαν τους ξωμάχους της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, τότε δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ έκανε σαμποτάζ σκάζοντας τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών, ποιος, αλήθεια, ήταν υπουργός Γεωργίας;...

  1. Το Ε.Σ.Ρ. που καλεί σε απολογία τον «Μακάκα» του Λαζόπουλου και τον «Μπομπ τον Σφουγγαράκη» μήπως μπορεί να ασχοληθεί λίγο και με τους πραγματικούς υπαίτιους της τηλεοπτικής μας παρακμής, με την άθλια τηλεοπτική ενημέρωση, με τις φασιστικές επιχειρήσεις αποσιώπησης;

  1. Η απώλεια της εξουσίας προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κεντρόφυγες τάσεις, με τον αντίστοιχο τρόπο που η διατήρηση της εξουσίας (ή η ελπίδα επανάκτησής της) διατηρούσε ισχυρότερες (ως τα τώρα) τις κεντρομόλους δυνάμεις στα ενδότερα της Χαριλάου Τρικούπη. Ουδείς μπορεί να προβλέψει, ούτε και θα ήταν πολιτικά φρόνιμο να διακινδυνεύσει εκτιμήσεις, πώς θα λειτουργήσει η διάρρηξη των προσωπικών σχέσεων μεταξύ των «στρατοπέδων», όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ότι αυτή η άνευ αρχών διαπάλη, η πέραν και πάνω από την κοινωνία διαμάχη για τιμάρια και οφίτσια, αποτελεί μια εικόνα που δεν μπορεί παρά να προκαλεί σκέψεις στα λαϊκά στρώματα που παρέμειναν στις 16 Σεπτέμβρη πολιτικά και εκλογικά αιχμαλωτισμένα στο ΠΑΣΟΚ.

  1. Τα κόμματα δεν υπάρχουν αφ' εαυτού τους. Ειδικά τα κόμματα εξουσίας. Υπάρχουν, λειτουργούν και δρουν για να προωθούν και να εκπροσωπούν ιδέες, προγράμματα και συμφέροντα. Ταξικά συμφέροντα. Με τα κόμματα, ισχύει ακριβώς η ίδια σκέψη που διατύπωνε ο Μαρξ για τους ανθρώπους: Αλίμονο, δηλαδή, αν δεχόμασταν για τον κάθε άνθρωπο την άποψη που ο ίδιος έχει για τον εαυτό του. Τα κόμματα κρίνονται αντικειμενικά, πέρα από τον υποκειμενισμό των μελών τους, πέρα από τον «μαυρογιαλουρισμό» των στελεχών τους και πέρα από την προπαγανδιστική φλυαρία των μηχανισμών τους. Το ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε κόμμα, κρίνεται αντικειμενικά, από τις θέσεις του και από τις πράξεις του. Από τα προγραμματικά, τα κυβερνητικά και τα αντιπολιτευτικά του πεπραγμένα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΠΑΣΟΚ επιτέλους κρίθηκε από τον ελληνικό λαό.Το ίδιο και το όλο σύστημα του δικομματισμού.Ξημερώνει μια άνοιξη στην πολιτική μας ζωή...
www.stainwords.blogspot.com
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε…
Το ΠΑΣΟΚ έχει προδώσει όνειρα και έχει ξεφτιλήσει αξίες, σαν κόμμα και όχι σαν οπαδοί ψηφοφόροι.Ισα ίσα που είναι συμπαθείς και αναξιοπαθούντες στις Σπιναλόγκες των αδέξιων δεξιών της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ μεταξελίχθηκε σε επικίνδυνη δεξιά εκπρόσωπος ότι αεριτζίδικης και κομπραδόρικης αστικής τάξης υπάρχει, και καλά ως εδώ το έχουν κάνει και άλλοι να εξαφανίσει όμως την μρσαία τάξη και τους μικροαστούς που το στήριξαν δεν το θέλουν πιά ούτε θεοί ούτε ανθρώποι.
Τόχω γράψει για την άνοιξη από το Νοέμβρη stain λέγοντας έρχεται ο Τσάβες στην Ελλάδα, δεν πάει άλλο όταν υπάρχουν κοινωνικά κενά θάρθει ένα νέο κύμα να τα γεμίσει.
Ο χρήστης Μαίρη είπε…
Η ΝΔ δείχνει ερασιτεχνισμό ακόμα και πιάνεται εύκολα. Βέβαια ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται αυτό το κόμμα είναι στο ίδιο επίπεδο με τα κομματικά του μέλη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει εμπειρία πολλών ετών στην κλεψιά και την αποπλάνηση του λαού , είναι επαγγελματίες σε αυτά .

Το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια κοινή συνταγή ....λένε στον λαό ότι η Ελλάδα πρέπει να στραφεί αριστερά αλλά με τίποτα στο ΚΚΕ ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με το τέλος των πετρελαίων, NATO-Κινέζοι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και της Διεθνούς εκεχειρίας, ετοιμάζονται να αλληλοσφαγούν κι όποιον πάρει ο χάρος (με πρόσχημα την κατασκευασμένη "συλλογική ενοχή -τιμωρία" για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα, που πουλάνε οι ψευτοοικολόγοι τους, ενώ περιμένουν την επόμενη δεκαετία παγκόσμια ψύξη που έχουν οι ίδιοι αναγγείλει), καθώς με τα τσι(π)ράκια τους εφαρμόζουν παντού το "διαίρει και κατάστρεφε". Γι΄ αυτό πολεμούν με λύσσα το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ...φοβικοί και διχαστικοί που νομίζουν ότι θα βγουν από λάκκο που μας ανοίγουν... Μόνο που αν οι κανίβαλοι καταλάβαιναν ότι είναι μέσα στο λάκκο που σκάβουν για τους άλλους, δε θα υπήρχε κανιβαλισμός. Πάντως τελευταίοι θα μείνουν οι ψυχραιμότεροι!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877992&lngDtrID=252
Climate change may spark conflicts, EU told
http://www.guardian.co.uk/world/2008/mar/10/eu.climatechange
A summit of Nato leaders in Bucharest next month will discuss the problem for the first time, while a new manifesto for a radical overhaul of the western alliance moots the possibility of Nato being used "as an instrument of energy security".
A report from the EU's top two foreign policy officials to the 27 heads of government gathering in Brussels for a summit this week warns that "significant potential conflicts" are likely in the decades ahead as a result of "intensified competition over access to, and control over, energy resources".
The seven-page report, obtained by the Guardian, has been written by Javier Solana, the EU's foreign policy supremo, and Benita Ferrero-Waldner, the commissioner for external relations. It predicts that climate change will precipitate security issues for Europe, ranging from energy wars to mass migration, failed states and political radicalisation.
The report warns of greater rich-poor and north-south tension because climate change will be most catastrophic in the poor south.
http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw
http://klimatika.blogspot.com/2008/01/die8nis-ekehiria-alilovoi8ia.html
http://www.nap.edu/html/climatechange-brief/abruptclimatechange-brief.pdf
http://www.independent.co.uk/news/science/ray-of-hope-can-the-sun-save-us-from-global-warming-762878.html
http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html
http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html
http://www.nzclimatescience.org/images/PDFs/archibald2007.pdf
Ο χρήστης aliatas είπε…
Stain, oτι ο κλασικός δικομματισμός που γνωρίσαμε στην Ελλάδα έχει αρχίσει να μην «τραβάει» είναι γεγονός. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που πείθονται όλο και λιγότερο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι ο δικομματισμός διανύει μια κρίση με ανεπίστρεπτα χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να αναιρείται και το γεγονός ότι τα σημάδια της ανάγκης για «οξυγόνωση» με νέο αίμα του αστικού πολιτικού συστήματος είναι εμφανή.

Το ερώτημα που τίθεται στους αρχιτέκτονες του «μία από τα ίδια» είναι με τι φορεσιά θα εμφανιστεί τούτη τη φορά ο «Μανολιός». Με τι υλικά θα γίνει αυτή η «ανασύνθεση». Η ελληνική άρχουσα τάξη καλείται να αναζητήσει τρόπους διοχέτευσης της λαϊκής απογοήτευσης σε ανώδυνα μονοπάτια και ως εκ τούτου να κατασκευάσει πολιτικές «εφεδρείες» για ενδεχόμενη χρήση.

Σε αυτό το σημείο αδελφέ Stain χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας 14.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Διόνυσε, σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως η κρητική που κάνω στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει σκοπό να προσβάλλει η να μειώσει τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς του.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Μαίρη, αν περιμένει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ να πούνε στον λαό πως πρέπει να στραφεί στο ΚΚΕ ... Θα ήταν σα να ζητούσε κανείς από την ολιγαρχία, από τα ΜΜΕ και από τους μηχανισμούς που ελέγχει, να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
@ aliatas,

έχεις μηνύματα στο "η ελλάδα αιμορραγει ιστορία"
Ο χρήστης ange-ta είπε…
@@@@@@@@@@@@@@ Προσοχή

Μην ανοίγετε αυτα τα είδους μηνύματα. Είναι ιοί!!!!

Ο/Η Servidores είπε...
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Σε ευχαριστώ ange-ta

Έχω την εντύπωση πάντως ότι και τα μηνύματα που έχω στο "η Ελλάδα αιμορραγεί ιστορία" προέρχονται και αυτά από «ιό»
Ο χρήστης ange-ta είπε…
μμμμμμ, λές??
Πως το γράφεις στο μπλόγκ σου?
"Σε εποχες που βασιλευει το ψεμα, η διαδοση της αληθειας ειναι πραξη επαναστατικη"
Γι αυτό επάνω της!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ