ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι παρατρίχα αριστεροί

Η κυβέρνηση Πρόντι έπεσε εν μέσω γενικευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας. Αναμενόμενο, με τη βεβαιότητα της νομοτέλειας, ότι θα συνέβαινε αυτό το τελευταίο. Γιατί η κυβέρνηση Πρόντι, ένα ιμπεριαλιστικό τσακάλι, μπορεί να ανατράπηκε στη Γερουσία από τους κεντροδεξιούς συνεταίρους της, αλλά έτσι και αλλιώς είχε χάσει πολύ νωρίτερα τη λαϊκή υποστήριξη. Οι σχετικές δημοσκοπήσεις φέρνουν την «Ελιά» με περισσότερο από 12% κάτω από τον Μπερλουσκόνι. Και αυτό, μέσα σε 20 μήνες διακυβέρνησης.

Η ίδια λαϊκή αποστροφή είχε εκφραστεί εκλογικά πριν από χρόνια και προς την ετέρα γαλλική κυβέρνηση της κεντροαριστεράς, εκείνη του Ζοσπέν, που κατά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε πρότυπο και έκφραση ανανεωτικής πολιτικής, γιατί έφερνε την αριστερά στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, μακριά από το δογματισμό (!) και την απομόνωση! Θα αντιμετώπιζε (έλεγαν) εδώ και τώρα τα λαϊκά προβλήματα και όχι στη μετά θάνατον ζωή!...

Και τα ...αντιμετώπισαν…

Και οι δύο αυτές κυβερνήσεις. Όπως και η τρίτη της κεντροαριστεράς: Του Ντ' Αλέμα. Στην οποία επιδαψίλευε λόγια συμπάθειας και τιμής ο Αννιέλι, ο ιδιοκτήτης της «Φίατ»: «Τι να τις κάνουμε τις κυβερνήσεις της δεξιάς, όταν έχουμε τέτοιες της αριστεράς», αναφωνούσε ο μακαρίτης.

Για προσέξτε σύμπτωση στον τρόπο που υποδέχτηκε ο Έλληνας εκπρόσωπος της αστικής τάξης, πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα:

«Κύριε πρόεδρε, θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνετε.

Η επιχειρηματική κοινότητα στον τόπο μας είναι ο κατ' εξοχήν χώρος όπου αναδεικνύονται οι νέοι άνθρωποι και οι νέες ιδέες, ο κατ' εξοχήν χώρος που δεν τρομάζει με το καινούριο.

Γι' αυτό χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εκλογή σας, προσβλέποντας και στη δική σας συμβολή ώστε ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας να απεμπλακεί από τα παρωχημένα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που τον ακυρώνουν».

Δεν άκουσα;

Πως είπατε;

Ορίστε;

Γιατί αγαπάνε τόσο πολύ τους «αριστερούς», τα μονοπώλια και γενικά το κεφάλαιο;

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βοηθάνε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σακατεύοντας εργατικά δικαιώματα. Το κυριότερο είναι ότι προωθούν την «κοινωνική συναίνεση», δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων, για να τους οδηγούν στο σφαγείο και με τη συγκατάθεσή τους! Σακατεύουν περισσότερο το ήδη αποδυναμωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, σε σύμπραξη μαύρου μετώπου με τους εργατοπατέρες και τους οπορτουνιστές, διάφορους τρόφιμους ευρωενωσιακών και άλλων κονδυλίων.

Και επειδή μπορεί να θεωρείτε ότι τα βλέπω έτσι γιατί είμαι «κολλημένος», ρίξτε μια ματιά στις εκτιμήσεις άρθρου του Γ. Ρωμαίου (τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ και παλιός δημοσιογράφος του Συγκροτήματος) στο «Βήμα»

«Η διαπιστωμένη, από όλες τις δημοσκοπήσεις, συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης των δύο κομμάτων, που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 34 χρόνια, σε συνδυασμό με τη συνεχή "μετανάστευση" ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως μετά την εκλογή του κ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ, είναι υγιές και ελπιδοφόρο πολιτικό φαινόμενο... Σε αυτή τη συγκυρία η προσφορά του Αλέξη Τσίπρα είναι σημαντική. Έγινε "ανάχωμα", ώστε οι απογοητευμένοι από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως να βρουν στέγη σε ένα προοδευτικό κόμμα - μόνιμη ή προσωρινή - και να μη λοξοδρομήσουν σε περιθωριακές κινήσεις ή στην πολιτική αδρανοποίηση».

Το ταξικό ένστικτο γράφει την αλήθεια

Με ανακούφιση που δεν κρύβεται, ομολογείτε η προσφορά του «αναχώματος Τσίπρα»

Λοιπόν αδελφέ μου τι λες; Θα παγιδευτείς στην ίδια κατεύθυνση πολιτικής ίσως με καινούριο όνομα ή πρόσωπα;

Προσαρμοσμένοι στα μέτρα τους, οι … «απροσάρμοστοι»;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ πολιτικά η κατάσταση είναι κάπου στο 19976-7, όταν το Κέντρο καταβροχθιζόταν από το ΠΑΣΟΚ (που θυμάστε τί είπε ο Τάσσος Παππάς: ο Ανδρέας ποτέ δεν πίστευε το σύνθημα για έξοδο από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, αλλά έπρεπε να το υιοθετήσει για να πάρει την εξουσία: έτσι έλεγε ο ίδιος), σε ό,τι αφορά την ιδεολογική και φραστική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ με παραπέμπει διαρκώς σε όλο και μεταγενέστερες εποχές του 1981. Πρώτα με πήγε στο `81, μετά μου θύμισε `84-`85 και όλο και φεύγει...
Δηλαδή, ούτε σε λεκτικό επίπεδο δεν είναι ``ριζοσπάστες``
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καποια συντομα σχολιακια

1) Δεν υπαρχει πλεον "Ελια". Ενωθηκαν με τους Δημοκρατες της Αριστερας και καποιους μετριοπαθεις χριστιανοδημοκρατες και δημιουργησαν το Δημοκρατικο Κομμα με αρχηγο το Βελτρονι

2) Για την κυβερνηση Ζοσπεν, εκεινη την αποψη την ειχε εκφρασει ο ΣΥΝ και οχι ο ΣΥΡΙΖΑ που τοτε βεβαια δεν υπηρχε

3) Μεγαλο αγχος δειχνουν στον Περισσο για το αν θα συγκυβερνησει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχως για αυτους μαλλον σε θα συμβει αυτο. Παντως μεχρι σημερα ο ΣΥΝ συμμετειχε σε αστικη κυβερνηση μονο την εποχη που ηταν συνιστωσα του ΣΥΝ το ΚΚΕ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να επιβεβαιωθεί το ΚΚΕ, Είναι η όλη του πολιτική, η σοσιαλδημοκρατική, το πρόβλημα. Για όσους στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η λύση είναι προς τα δεξιά θα πάνε στα δεξιά, για όσους είναι στα αριστερά θα πρεπει διαρκώς να αποδεικνύουν οτι δεν είναι ελέφαντες γιατι το ΚΚΕ έχει βάλει πολύ αριστερά, να χρησιμοποιήσω αυτήν την έκφραση και γω, τη γραμμή διαχωρισμού. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αυτή την κατάσταση.Η πίεση είναι στη μεριά τους, άσχετα αν δεν το λένε(τα όποια σοβαρά στελέχη υπάρχουν εκεί μέσα, σοβαρά πολιτικά εννοώ) ή αν δεν το καταλαβαίνουν. Και μην ξεχνάτε φίλοι αγαπημένοι!Το ΠΑΣΟΚ έχει φτιάξει έναν τύπο ανθρώπου, που δεν δύσκολα θα πεθανει!¨οσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γυρνά στο ΠΑΣΟΚ του 1980 απλά τους δίνει ελπίδες και άλλα δέκα χρόνια ζωής. Καλή τύχη!ΚΑι για να μην έχετε και κανένα άγχος, μάθετε που είναι τα γραφεία του ΚΚΕ στη γειτονιά σας, σύντομα θα σας χρειαστούν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΝΑΙΙΙΙΙΙ ΘΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ...

Γουστάρουμε εγκλωβισμό ...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Ερυθρέ συμφωνώ σε απόλυτο βαθμό με αυτά που γράφεις.

Αριστερέ φίλε, έχεις δίκιο η «Ελιά» ακολούθησε τον δρόμο ενός γνήσιου σοσιαλδημοκρατικού σχηματισμού. Αυτόν της ενσωμάτωσης.
Για τον Ζοσπέν είπε ο ΣΥΝ και όχι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το Μάαστριχ το ψήφισε ο ΣΥΝ και όχι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κτλ…. να υποθέσω ότι σε μερικά χρόνια όταν θα έχει αυτόδιαλυθεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να ιδρυθεί ο ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ, κάποιοι θα μας λένε ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργάστηκε ο ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ αλλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Έξυπνο!

Ανώνυμε εγκλωβισμένε και εγώ σε γουστάρω!!! Λευτεριά στην βόρειο Μύκονο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Stamos:
@aristeros (λέμε τώρα) ο ΞΥΡΙΖΑ δεν προήλθε από παρθενογένεση, είναι γνήσιο τέκνο του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ παρεπιπτόντως υφίσταται μέσα στον ΞΥΡΙΖΑ μη έχοντας αναθεωρήσει τις αναθεωρητικές του απόψεις για το Μάαστριχτ. Το ΚΚΕ που αναφέρεις τότε είχε στο πολιτικό του γραφείο:Δαμανάκη, Ανδρουλάκη, Φαράκο, Δραγασάκη, να πω κι άλλα;
Ναι, είναι αλήθεια πως έχουμε άγχος για το αν τα δύο ΠΑΣΟΚ γίνουν τελικά κι επιτέλους ένα. Γιατί τότε
θα πέσουν μια για πάντα οι μάσκες της αριστεροσύνης σας.
Επίσης, δεν είδα να γράφεις τίποτα για το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο ΣΕΒ στο Τσι(π)ράκι του. Δεν το πρόσεξες;
Σαν "aristeros" που είσαι (ξαναλέμε τώρα) θα ήξερες πως όταν το σύστημα χαϊδεύει κάποιον κάτι συμβαίνει. Ή μήπως κάνω λάθος;
Και με αφορμή το "πρόστιμο" που επέβαλε το ραδιοτηλεοπτικό σε κάποια ΜΜΕ για την αποσιώπηση των θέσεων και των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ (πιστεύω πως βλέπεις τηλεόραση και κάτι θα πρόσεξες) σου στέλνω το εξής σχόλιο στο:
http://www.madata.gr/index.php?news=16376

αυτά παθαίνεις άμα διαβάζεις πολύ ελευθεροτυπία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Stamos:
κάτι άσχετο: τα δύο παρακάτω sites αναφέρονται στον πόλεμο του Ιράκ, δίνοντας λεπτομέρειες για τις απώλειες των Αμερικανών στρατιωτών.

http://iraqwar.mirror-world.ru/tiki-index.php

http://icasualties.org/oif/
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@aliatas
συνεργαστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και δεν το πηρα χαμπαρι? Πολυ αγχος βρε παιδια...

@Stamos
Αυτό το ΚΚΕ ρε παιδί μου όλο ρεβιζιονιστικά/οπορτουνιστικά φίδια τρέφει στον κόρφο του...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Stamos:
@aristeros (λέμε τώρα)μας αράδιασες 1).....2)....3).....νομίζοντας ότι είπες κάτι σπουδαίο και δεν τολμάς να πεις τίποτα για τα ζητήματα που σου έθεσα.Ωραία λοιπόν:
1)ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προήλθε από παρθενογένεση, είναι γνήσιο τέκνο του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ παρεπιπτόντως υφίσταται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας αναθεωρήσει τις αναθεωρητικές του απόψεις για το Μάαστριχτ.
2)Ο ΣΕΒ απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Τσίπρα για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Συνασπισμού.

Τα θέτω λίγο πιο ευγενικά μπας και φιλοτιμηθείς και προσπαθήσεις να απαντήσεις.

Επίσης, για την αποσιώπηση των θέσεων και των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από τα ΜΜΕ ενώ αντίθετα για τη διαφήμηση που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ σου στέλνω αυτό:
"Δεν είναι κάτι καινούργιο η εξαφάνιση των θέσεων, της δραστηριότητας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από τα κανάλια. Οι καναλάρχες με τα κανάλια τους μαχόμενοι για τη διατήρηση αυτού του σάπιου κοινωνικού συστήματος επιστρατεύουν κάθε μέσο για να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη λαϊκή δυσαρέσκεια και την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Αντιθέτως βλέπουμε την κάθημερινή προβολή ή καλύτερα την δωρεάν διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλοδημοσιογράφοι και καναλάρχες και κάθε λογής τσιράκι παλεύει να καταξιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως την γνήσια αριστερή δύναμη του τόπου μας και τη μοναδική λύση για τα αδιέξοδα του συστήματος. Ο δικομματισμός στη χώρα μας πνέει τα λοίσθια και μετά την αποτυχία του Βενιζέλου να παίξει το ρόλο του ηγέτη της σοσιαλδημοκρατίας και άρα το ρόλο του σωτήρα του καπιταλισμού στην Ελλάδα, από το μανίκι της η ντόπια και ξένη ολιγαρχία έβγαλε τον άσσο ονόματι Τσίπρα. Δυστυχώς για αυτούς είναι το τελευταίο τους χαρτί και καλούνται να το παίξουν σύντομα. Ένα χαρτί που θα καεί επίσης σύντομα. Και μετά;... Το ΚΚΕ βρίσκεται σε άνοδο και κάνουν τα πάντα να δείξουν το αντίθετο ερμηνεύοντας όπως νά'ναι τις δημοσκοπήσεις και άλλες φορές μαγειρεύοντας τες. Η μαύρη προπαγάνδα ενάντια στο ΚΚΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δε θα χρειαστεί καν διαφημιστικά σποτάκια στην περίπτωση εκλογών. Επίσης πρώτο βιολί στα κανάλια εκτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και τα διάφορα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ τύπου Άδωνη Γεωργιάδη.Τυχαίο;...
Το σύστημα παλεύει με νύχια και με δόντια να στείλει την λαϊκή δυσαρέσκεια είτε στην αγκαλιά του εθνικισμού είτε στην αγκαλιά της γιαλατζί αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόστιμο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Ξέρουμε ότι και αύριο και μεθαύριο θα συνεχιστεί το ίδιο: πρώτο βιολί ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ και τελείως απών το ΚΚΕ από τα καναλάκια.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι το σύστημα θα δικάσει τον εαυτό του για έλλειψη πολυφωνίας από τα ΜΜΕ συν τοις άλλοις. Θα το φροντίσουμε εμείς αυτό όταν έρθει η ώρα".

Αν ήμουν στη θέση σου θα καθόμουν να σκεφτώ πώς ένα αριστερό κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατό να διαφημίζεται και να στηρίζεται τόσο πολύ από τους μεγαλοεκδότες και τους καναλάρχες. Δε λέω τίποτα περισσότερο.

Δε χρειάζεται να παραδεχτείς τίποτα σε κανέναν. Απλά κάθησε και σκέψου το.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΚΚΕ είναι σαν τον κυνηγό στο καρτέρι. Περιμένει με το τουφέκι στο χέρι να περάσει το κοπάδι. Αν δεν περάσει ποτέ, εκεί θα μείνει με το τουφέκι στο χέρι...
Η άρχουσα τάξη τέτοια κόμματα γουστάρει..Ασφαιρα και συντηρητικά...
Αφήστε τις εξυπνάδες για τον ΣΕΒ κλπ.
Να μην ξεχνάμε τους ηθικούς επαίνους που παίρνει από τα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα ΝΔ -ΛΑΟΣ συχνά πυκνά το ΚΚΕ για την τιμιότητά του, την καθαρότητά του, την αγωνιστικότητά του κλπ.
Ας μην πούμε για τον όμιλο Αγγελόπουλου που δίνει δουλειά στην Τυποεκδοτική κι ένα σωρό άλλα.
Αν γουστάρεις να βρεις βρωμιές όρεξη να χεις.
Το ζητούμενο όμως για την αριστερά είναι να βρεθεί σε αυτά που την ενώνουν κι όχι να σκαλίζεις αυτά που διαφωνείς...
Προσωπικά πιστεύω βέβαια πως το ΚΚΕ είναι πια ένα εθνικιστικό, και συντηρητικό κόμμα, που δεν έχει ιδιαίτερο πολιτικό μέλλον...Αλλά ας ελπίζουμε πως το μεγάλο χαστούκι θα το επαναφέρει ...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Σαν να τα έχεις μπερδέψει λίγο καλέ μου φίλε.

Άλλοι κάθονται στο «καρτέρι» (ΓΣΕΕ – ΕΕ κτλ.) και περιμένουν έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο.

Το τι γουστάρει άρχουσα τάξη νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα στο άρθρο του κ. Ρωμαίου, όπως και στο ταξικό κριτήριο των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΜΜΕ, που με κάθε μέσο προσπαθούν, ώστε να μη φτάνει ο λόγος και η δράση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους. Για παράδειγμα καλέ μου φίλε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην Καλαμάτα με πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Η πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών στο κεντρικό δελτίο τους δεν έβγαλαν άχνα.

Μην μπερδεύεις τα σχόλια ηθικής κολακείας, με τα μηνύματα ταξικής συνεργασίας. Πάντως το ΛΑΟΣ στο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκετε στην βουλή έχει προλάβει να δώσει ρεσιτάλ αντικομουνιστικών παρεμβάσεων, τους ηθικούς επαίνους από το ΛΑΟΣ που τους είδες;

Η Τυποεκδοτική είναι επιχείρηση που λειτουργεί σε καπιταλιστικό κράτος και αν θέλει να έχει κέρδη πρέπει να λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί. Που την βλέπεις την βρωμιά καλέ μου φίλε. Αυτή τη στιγμή τυπώνονται στην Τυποεκδοτική τέσσερις ημερήσιες και εννέα περιοδικές εκδόσεις ΟΛΟΥ του πολιτικού φάσματος - πέραν των κομματικών εντύπων του ΚΚΕ... γιατί εστιάζεις στον Ελ. Τύπο του ομίλου Αγγελόπουλου; η μόνη περίπτωση να μην «τυπωθεί» πελάτης στην Τυποεκδοτική είναι να μην έχει μηχανή διαθέσιμη. Να σου πω και το σημαντικότερο; ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί την αδιάλειπτη κυκλοφορία του Ριζοσπάστη και των εντύπων του Κόμματος σε καθημερινή βάση;

Το ζητούμενο όμως για την αριστερά είναι ένα κόμμα που δε θα μετέχει στα «καλλιστεία της αντιπολίτευσης», που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να βάλουν εμπόδια στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος. Ισα ίσα, όλη του η δράση θα είναι προσανατολισμένη στο να ανεβεί η οργάνωση και η πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, έτσι που όχι μόνο να μη βρεθούν τυλιγμένοι στα σχέδια του κεφαλαίου, αλλά να έχουν αυτοί την πρωτοβουλία και να καθορίσουν οι ίδιοι την τύχη τους.

Οι εθνικιστές κατηγορούν το ΚΚΕ ως προδοτικό, οι κοσμοπολίτες το κατηγορούν ως εθνικιστικό… Κάπου το καταλαβαίνω, η ανθρώπινη αμάθεια έχει τον τρόπο της να παρηγορείται. Όταν δεν μπορεί να εξηγήσει τον λάθος δρόμο που έχει πάρει, πρέπει με κάθε τρόπω να συκοφαντήσει αυτών που βρήκε το σωστό μονοπάτι.

Να υποστηρίζεις πως δεν έχει ιδιαίτερο πολιτικό μέλλον ένα κόμμα που 90 χρόνια τώρα, κανένας δεν κατόρθωσε να κόψει τις βαθιές ρίζες του στο λαό, αγγίζει τα όρια τις αφέλειας. Να ξέρεις καλέ μου φίλε ότι η ελπίδα για τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκεται στον εντελώς αντίθετο δρόμο απ' αυτόν που προτείνουν οι εκλεκτοί των καπιταλιστών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ