Αντισταθείτε στην ελληνική γλώσσα

  1. Επιτέλους αντισταθείτε στην ελληνική γλώσσα, αυτή την ξεπερασμένη εκδήλωση εθνικισμού. Στόχος μας είναι, σύντομα, να μιλάμε όλοι αγγλικά, ώστε να μας καταλαβαίνουν χωρίς να χρειάζονται διερμηνέα αυτοί που αγοράζουν τη χώρα μας. Να μην σκοντάφτουν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ήδη η κατ΄ευφημισμόν «Εθνική Τράπεζα», διαφημίζει στη Νέα Υόρκη, ότι ανήκει κατά 53% σε ξένους επενδυτές, οι οποίοι κερδίζουν από το ότι κατακλέβει εκτός από μας και τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, τους Κύπριους, τους Σκοπιανούς, τους Ρουμάνους, τους Σέρβους και τους Τούρκους.

  1. Η κρίση του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μεταφερθεί με τη μορφή απογοήτευσης, παθητικοποίησης, αποστράτευσης και πολύ περισσότερο της συντηρητικοποίησης του λαϊκού κόσμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα. Μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ακόμα σινιάλο για τη διάλυση των αυταπατών. Σινιάλο αποστροφής. Με θύμα ούτε τα οράματα αυτού του κόσμου που πρόδωσε, ούτε τις έννοιες που κατακρεούργησε το ΠΑΣΟΚ. Αλλά αποστροφής και απεγκλωβισμού του κόσμου της δουλειάς από ένα κόμμα που οι ηγήτορές του (συνεπείς, κατά τα άλλα, με τον ατομισμό της τάξης που υπηρετούν) συλλαμβάνονται (και το εκφράζουν με τόσο αντιαισθητικό τρόπο) να εννοούν την πολιτική στην πιο χυδαία της εκδοχή: Σαν «μέσο» και για την επίτευξη των προσωπικών τους ρόλων.

  1. Την ολομέτωπη επίθεση σε λαϊκά δικαιώματα, η ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα την έχουν βαφτίσει με τον όρο «μεταρρυθμίσεις». Παρότι ο όρος «μεταρρυθμίσεις» θέλει να φαίνεται «ουδέτερος», παρότι έχει φιλοτεχνηθεί από τα επικοινωνιακά επιτελεία του συστήματος, του καιροσκοπισμού και του οπορτουνισμού σαν επιλογή που προωθεί τη «νεότητα» και τη «νεωτερικότητα», ο όρος «μεταρρυθμίσεις» ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των λέξεων που θα πρέπει να αποκαθαρθεί από τη σκουριά της υποκρισίας και της δημαγωγίας μιας πολιτικής που κάθε αντιλαϊκό μέτρο το πλασάρει με τις συνήθεις φιλολαϊκές κορόνες.

  1. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα βαθύτατα ενσωματωμένο στο πολιτικό σύστημα του καπιταλισμού, αποτελεί πυλώνα του ιμπεριαλιστικού κατεστημένου, είναι κόμμα της άρχουσας τάξης. Η πορεία του και η απόσταση που χωρίζει την ιστορική του αφετηρία από την κατοπινή του μετάλλαξη, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές ούτε κάτι το απροσδόκητο. Αντανακλά και συνάδει με τη γενικότερη πορεία της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας.

  1. Εκατομμύρια άνθρωποι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με τον οποίο, οι μισοί από τους κατοίκους του Ουζμπεκιστάν, της Αρμενίας, της Γεωργίας, του Κιργιστάν και Τατζικιστάν διαβιούν με ποσό μικρότερο των δύο δολαρίων την ημέρα. Ταυτόχρονα, κάθε χρόνο περίπου 212.000 παιδιά πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους στην ανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο και την κεντρική Ασία. Ενώ, το χάσμα στη μισθοδοσία μεταξύ ανδρών και γυναικών διευρύνθηκε σε ποσοστό 30% - 50%. Φυσικά, αυτές οι στατιστικές δεν «ανακαλύπτουν την Αμερική». Ούτε οι λαοί των χωρών αυτών περίμεναν τον ΟΗΕ να τους πει... πώς ζουν. Απλά επαναβεβαιώνουν τη σημερινή, άθλια πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Και από αυτή την άποψη είναι χρήσιμες για συμπεράσματα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το σύνθημα "Βρεθήκαμε στις δεξιώσεις, θα συναντηθούμε στην κυβέρνηση" είναι ΟΛΑ τα λεφτά!!!
Ωραίο άρθρο, μπράβο!
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Η κολοκυθιά είναι ΟΛΑ τα λευτά!!
καλή Κυριακή aliatas
Ο χρήστης aliatas είπε…
Το σύνθημα "Βρεθήκαμε στις δεξιώσεις, θα συναντηθούμε στην κυβέρνηση" και την ανάλογη φωτογραφία την έχω "κλέψει" από το Spock’s Beard - http://spocksbeard.wordpress.com/ -

Την γελοιογραφία της κολοκυθιάς την "έκλεψα" από το μπλοκ του Ερυθρού.

Για να πηγαίνουν τα μπράβο εκεί που πρέπει

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ