ΟΥΤΟΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.


Ο ίδιος ο καπιταλισμός γεννά και αναπαράγει την ανάγκη ανατροπής του. Συνεπώς και οι κομμουνιστικές ιδέες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης. κανένας ουτοπισμός δεν υπάρχει εδώ. Αντίθετα ουτοπισμός είναι η πεποίθηση ότι η κοινωνική πραγματικότητα θα παραμείνει αναλλοίωτη, ότι η κοινωνική οργάνωση θα χωράει αιώνια και αδιαμαρτύρητα στις δοσμένες καπιταλιστικές σχέσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης Radio Collectiva Team είπε…
syntrofises to tsitato ayto ta leei ola.....
vevceremos
Ο χρήστης Λαϊκό Στρώμα είπε…
Αν ζούσε ο Τόμας ο Μορ, ο Σαρλ ο Φουριέ και ο Ρόμπερτ ο Όουεν, θα συμφωνούσαν μαζί σου.
Και μια και τους πάω τους εν λόγω Utopians, θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
συμφωνω, το θεμα ειναι να το καταλαβει αυτο η εργατικη ταξη και τα υπολοιπα λαικα στρωματα που ζουν στην εκμεταλευση και την αδικια και να δουνε την προοπτικη.καθηκον και χρεος των κομμουνιστων να ειναι πρωτοποροι στον αγωνα για τη αποκτηση ταξικης συνειδησης των εργατων κτλ και την επαναστατικη ανατροπη αυτου του αθλιου συστηματος.
Ο χρήστης Μαίρη είπε…
Μου αρέσει πολύ το blog σου !!!
Ο χρήστης aliatas είπε…
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον radiocollectiva

laiko stroma, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι το ιδανικό κομμουνιστικό κράτος που οραματίστηκε ο Μαρξ, μοιάζει πολύ με την ουτοπία του Τόμας Μορ. Ο Σάρλ Φουριέ πίστευε ότι θα μας οδηγήσει στον Σοσιαλισμό το ανθρώπινο ένστικτο… Μπα μάλλον η ανάγκη πιστεύω εγώ. Ο Ρόμπερτ Όουεν αν και δεν ήταν ποτέ εργάτης ήταν από τους πρώτους που κατάλαβε ότι: «οι εργάτες πρέπει να δρουν ενωμένοι και να ελέγχουν οι ίδιοι τις μηχανές», δηλαδή τα μέσα παραγωγής. Αλλά επειδή κανείς από αυτούς δεν ζει είναι πολύ θετικό ότι υπάρχουν αρκετοί ζωντανοί που έχουν τα ίδια οράματα.

Γι’ αυτό prekarios επειδή υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν καταλάβει επιβάλετε να τους προσεγγίσουμε εμείς.

Γεια σου Μαίρη. Κι εμένα μ’ αρέσει που σου αρέσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ