ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Δείτε από τι στερούν την ελληνική κοινωνία, μια χούφτα σταλινικά κατάλοιπα, ένα μάτσο οπισθοδρομικοί νοσταλγοί της σοβιετίας (που λέει και ο γίγαντας Τράγκας) που στέκονται εμπόδιο στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Όκστερνταμ, καλλιεργητές κάνναβης αφήνουν τα μπαλκόνια, τις πίσω αυλές και τις ντουλάπες και παίρνουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Ο ιδρυτής του πανεπιστημίου, είναι ο Ρίτσαρντ Λι, ένθερμος υποστηρικτής του αντιαπαγορευτικού κινήματος στην Αμερική

Το πανεπιστήμιο του Λι ειδικεύεται στην κατάρτιση καλλιεργητών και ιδιοκτητών «φαρμακείων» κάνναβης, τα οποία εδώ και 12 χρόνια λειτουργούν ημινόμιμα στην Καλιφόρνια

«Η βασική ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια επαγγελματική διάστα­ση στη βιομηχανία μας ώστε να αντιμετωπίζεται σοβαρά, όπως η βιομηχανία οινοπνευματωδών», δηλώνει ο Λι.

Ο ίδιος ο Λι καλλιεργεί και πουλάει μαριχουάνα εδώ και 17 χρόνια χωρίς ποτέ να συλληφθεί, γεγονός το οποίο αποδίδει στις διαφανείς πρακτικές του.

Ενθαρρυμένος από την ενθουσιώδη ανταπόκριση, ο Λι άνοιξε πρόσφατα παράρτημα στο Λος Άντζελες. Μέχρι στιγμής 160 σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση, που διαρκεί, μόλις ένα Σαββατοκύριακο και στοιχίζει 275 δολάρια (περίπου 180 ευρώ), Η Ντάνιελ Σουμάχερ, πρύτανης του πανεπιστημίου εκτιμά μετριοπαθώς ότι «τουλάχιστον ένας ναρκομανής έχει παρακολουθήσει κρυφά το τμήμα». Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι που παραδέχονται ότι βασικά θέλουν να μάθουν πώς να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της οικιακής τους καλλιέργειας.

Οι αριθμοί τούς δικαιώνουν. Σύμφωνα με τον Λι, κάθε φυτό κάνναβης μπορεί να αποφέρει έως και 1.600 δολάρια τον χρόνο, με αποτέλεσμα ένας νόμιμος καλλιεργητής να μπορεί να βγάζει πάνω από 100.000 δολάρια (65.000 ευρώ) τον χρόνο, παράλληλα οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να κάνουν αίτηση για κάποια από τις θέσεις εργα­σίας στα 300-500 «φαρμακεία» κάνναβης της Καλιφόρνιας, οι οποίες δημοσιεύονται τακτικά στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Από τέτοιες ευκαιρίες μας απομονώνουν αυτοί οι παλιοκομμουνιστές.

Μοναδική μας ελπίδα ο Γρηγόρης Ψαριανός. Οι φήμες λένε ότι θα είναι πρύτανης στο ελληνικό παράρτημα του πανεπιστήμιου του Όκστερνταμ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νταξ, απλά απίστευτο.
Πού το ξέθαψες αυτό ρε???
Ο χρήστης χαμογελο είπε…
ΘΕΙΚΟ!!!!!
Ο χρήστης Radio Collectiva Team είπε…
8eiko.........
ka8e mera kantiy anarthsh...
de paizetai.....
Ο χρήστης aliatas είπε…
Ότι λειτουργεί ένα τέτοιο «πανεπιστήμιο» το διάβασα στο «Ποντίκι»

Πέρα από το χαβαλέ της υπόθεσης μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα όπως:

Α) Τις τραγικές συνέπιες που θα έχει το γεγονός ο κάθε απίθανος να μπορεί να ιδρύει πανεπιστήμιο.

Β) Που οδηγούμαστε όταν συνδέουμε την εκπαίδευση με την αγορά.

Γ) Η αμερικανικές αστυνομικές αρχές που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο όταν κυνηγάνε κανα φτωχοδιάβολο σε ζωντανή μετάδοση, επιτρέπουν σε κάποιον Ρίτσαρντ Λι να καλλιεργεί και να πουλάει μαριχουάνα εδώ και 17 χρόνια χωρίς ποτέ να συλληφθεί…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ