ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΡΟΥΛΑΝΤΑ


Με πρωτοβουλία των δημοτών της εργατοσυνοικίας «23 Γενάρη» του Καράκας, και με δικά τους μέσα, δημιουργήθηκε μια πλατεία, με μνημείο - προτομή προς τιμήν του επαναστάτη ηγέτη των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC), Μανουέλ Μαρουλάντα που «έφυγε» στις αρχές του χρόνου.


Ο Μαρουλάντα, ήταν ηγέτης των FARC-EP επί 44 χρόνια. Συνέδεσε το όνομα και τη ζωή του με τους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό, είχε αποφασιστική συμβολή στην άνοδο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική.

Η συνέχεια του αγώνα μέχρι την τελική νίκη αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στη μνήμη του.

Σχόλια

Ο χρήστης IRA - NikoR είπε…
venceremos
Ο χρήστης Radio Collectiva Team είπε…
Θα ζει για πάντα στις καρδιές των απανταχού κολλασμένων.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE COMANDANDE MAROULANDA
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς, οι δηλώσεις Τσάβες για τον FARC δεν ξεχνιούνται εύκολα. Ίσως δεν είναι τυχαίο που δεν χρηματοδότηση η κυβέρνηση το μνημείο. Ελπίζω να υπερβάλω πάντως.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Είναι γεγονός ότι ο «ξαφνικός έρωτας» του Προέδρου Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες προς τον Αλβαρο Ουρίμπε έχει προκαλέσει αμηχανία όχι μόνο στο λαό της Βενεζουέλας αλλά και σε άλλους ηγέτες της περιοχής. Ο Ντανιέλ Ορτέγκα, για παράδειγμα πρόσφατα αναγκάστηκε ο άνθρωπος να δηλώσει το αυτονόητο;

« Η Κολομβία εξακολουθεί να είναι παράγοντας αστάθειας για τη Λατινική Αμερική»
Ο χρήστης zalmoxis είπε…
Το δυστύχημα είναι πως οι FARC έχασαν σχεδόν μαζί με τον Pedro Antonio Marin (σε ηλικία 80 ετών στις 18:30 της 26ης Μαρτίου) και το Νο2 ο οποίος ήταν ο γαμπρός του (είχε παντρευτεί την κόρη του) Raúl Reyes (σκοτώθηκε εφέτος την 1η Μαρτίου).

Ο "Tirofijo" απαθανατίστηκε προηγουμένως και σε ελαιογραφία του Botero.

Όσο για τον Hugo Chávez, δεν nom;izv pvw υπήρξε κανένας «ξαφνικός έρωτας» προς τον Álvaro Uribe. Την ίδια εποχή
τέθηκε θέμα συνεργασίας για την κατασκευή ενός τεράστιου ενεργειακού αγωγού ο οποίος θα ξεκινούσε από Βενεζουέλα, θα περνούσε από Κολομβία και θα κατέληγε Εκουαντόρ. Η σημασία του τεράστια για τους υποψήφιους αγοραστές δυτικά του Ειρηνικού (εξ ού και η ανησυχία των ΗΠΑ που βάρεσε κόκκινο)...

Chávez και FARC...
Ο Chávez "το είχε δει το όνειρο" για την Íngrid Betancourt...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ