Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Η ... «φιλοσοφία του μπότοξ»

  1. Η ... «φιλοσοφία του μπότοξ», όπως είπε και κάποια στην τηλεόραση, κυριαρχεί παντού. Αν δεν υπάρχει πλαστικός χειρουργός στην παρέα, τότε δεν είναι παρέα, είναι κοπάδι γιδοβοσκών, άξεστων νομάδων του Βορείου Ιράκ. Πολυεθνική εταιρία καλλυντικών που «μάχεται εναντίον του καρκίνου» που προκαλούν (και) τα καλλυντικά, φωτίζει με ροζ φώτα τη «Μεγάλη Βρετανία», με πρώτο διαφημιστή της τον υπουργό Υγείας! Με λίγα λόγια… φωνάξτε τη μαφία να πολεμήσουμε την εγκληματικότητα.

  1. Καπιταλισμός είναι: να κάνεις εκπομπή στην τηλεόραση για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και το διαφημιστικό διάλυμα να είναι γεμάτο από ανθυγιεινά επιδόρπια για παιδιά.

  1. «Δίλημμα πρώτο: "Ναι" ή "Όχι" στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Δίλημμα δεύτερο και παραπλήσιο: Ολυμπιονίκης με ντόπα ή ουραγοί των Αγώνων δίχως ντόπα; Εμείς απαντάμε: Από τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες βασίζονται στον επαγγελματικό αθλητισμό, στους χορηγούς και στα μονοπώλια παραγωγής αθλητικών ειδών, λέμε "Όχι" στους Ολυμπιακούς. Έχουν προ πολλού κολλήσει στην πιο βρωμερή λάσπη. Εμείς διαλέγουμε το μαζικό αθλητισμό που εξασφαλίζει τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνίδων να έχουν φυσική υγεία, να αθλούνται. Δε μας ενδιαφέρουν οι 10 - 20 ή και παραπάνω ντοπαρισμένοι πρωταθλητές». (από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, στη Θεσσαλονίκη)

  1. Όταν μια τόσο φιλική προς το ΠΑΣΟΚ εφημερίδα, όπως το «Έθνος», παρουσιάζει το βαθύτερο νόημα της υπογραφής που ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ) έβαλε κάτω από τη συμφωνία με τον ΣΕΒ για τις «αυξήσεις» του ενός ευρώ σε μισθούς και μεροκάματα (ότι δηλαδή αυτή η κατάπτυστη συμφωνία των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με τους βιομήχανους θα αποτελέσει «πυξίδα» για τη λιτότητα και στο δημόσιο τομέα), κάθε περαιτέρω σχόλιο για τη «νέα αρχή» του «σοσιαλιστικού» και «αριστερού» ΠΑΣΟΚ, περιττεύει...

  1. Λένε, και ξανά λένε, όση λάσπη όμως και να ρίξουν έρχεται αυτή η «άτιμη» η αλήθεια και τους ρίχνει μια σφαλιάρα που είναι όλη δική τους. Στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1968 οπότε και θεσμοθετήθηκε το αντιντόπινγκ κοντρόλ, υπάρχει μια Ολυμπιάδα (η μοναδική) στην οποία δεν υπήρξε ούτε ένας ντοπαρισμένος αθλητής. Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μόσχας, το 1980.

  1. Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα σας ενημερώνω ότι αυτό που το θεωρούσαμε κάποτε κανονική ντομάτα, τώρα αποκαλείτε «βιολογική».

  1. Επειδή κάποιοι μπερδεύονται, να υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και του Β. Βενιζέλου, όπως πριν του Σημίτη, όπως πιο πριν του Αντρέα Παπανδρέου, είναι το κόμμα του «πάμε χέρι - χέρι με τον Κλίντον», του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και του «έχουμε κοινούς στόχους με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Είναι το κόμμα του Μάαστριχτ, του ευρωσυντάγματος, της «ευελφάλειας» κατά τις υποδείξεις της συνόδου στη Λισαβόνα και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας κατά τις εντολές της συνόδου στην Μπολόνια. Είναι το κόμμα του «σχεδίου Ανάν», της υπόθεσης Οτσαλάν, της συμφωνίας της Μαδρίτης, της νέας δομής του ΝΑΤΟ και της «νέας τάξης», με ενεργητική συμμετοχή και συνενοχή σε εγκλήματα που ξεκινούν από Κόσσοβο και Βοσνία, και φτάνουν μέχρι Ιράκ και Αφγανιστάν.

Κυριακή, 20 Απριλίου 2008

Ο κόσμος είναι ένας (μέρος 4)

Τάρι, Παπούα Νέα Γουινέα

Οι αρχές της Παπούα Γουινέας ερευνούν τις καταγγελίες οροθετικών στον ιό του ΗΙV πως στην επαρχία Σάουθερν Χάιλαντς θάβονται ζωντανοί ασθενείς με AIDS από συγγενικά τους πρόσωπα...

Όμο, Αιθιοπία

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει η «είδηση» ότι οι Αμερικανοί ηθοποιοί Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν τεχνητό νησί στο Ντουμπάι θα ήταν απλά να αναλογιστεί κανείς για μια ακόμη φορά τα μεγέθη του πλούτου που επιφυλάσσει για τα «αστέρια» της η βιομηχανία του θεάματος, σε αντίθεση με τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων σε αυτήν. Εν προκειμένω, ο κυνισμός του συστήματος λαμβάνει διαστάσεις πλήρους διαστρέβλωσης της κοινής λογικής. Διότι η «είδηση» λέει ότι το τεχνητό νησί έχει το σχήμα της Αιθιοπίας (δηλαδή οι κατασκευαστές και οι πελάτες τους κάνουν και «πλακίτσα» με την πείνα στην Αφρική). Οι ηθοποιοί αγόρασαν το «νησάκι» στο υπό κατασκευή ακόμη «αρχιπέλαγος» ανοιχτά του Ντουμπάι για να «προωθήσουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής»!!! Δηλαδή, μπαζώθηκαν 5,5 εκατομμύρια τ.μ. θάλασσας και το ζεύγος των «αστέρων» θέλει πάνω στα ακριβά και πολυτελή «μπάζα» να το «παίξουν»... «οικολόγοι»!

Τάρι, Παπούα Νέα Γουινέα

Το πρόσχημα της νέας περιοδείας του Αμερικανού προέδρου Τζ. Ου. Μπους σε πέντε χώρες της Αφρικής θα είναι η περαιτέρω προώθηση αμερικανικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Ωστόσο, οι αληθινές αιτίες της δεύτερης (απ' το 2003) περιοδείας Μπους στην Αφρική είναι άλλες: Η προώθηση των αμερικανικών στρατιωτικών συμφερόντων (π.χ. με τη νέα διοίκηση του αμερικανικού στρατού για την Αφρική, γνωστή ως Africom), της εκμετάλλευσης των αφρικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων ιδιαίτερα στον Κόλπο της Γουινέας της δυτικής Αφρικής που αναμένεται να προμηθεύει το 25% των πετρελαίων που θα χρειάζονται οι ΗΠΑ ως το 2015 και η παρεπόμενη «αντιμετώπιση» της κινέζικης επιρροής στην καρδιά της λεγόμενης «Μαύρης Ηπείρου» και των αφρικανικών ενεργειακών οδών και πόρων...

Οι φωτογραφίες είναι από το λεύκωμα του Γιάννη Ψιλάκη, Ο Κόσμος Είναι Ένας.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - Οι μεταλλεργάτες στον αγώνα

Μεταλλεργάτες της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Βουλγαρίας, της «Κρεμικοφτσί», διαδήλωσαν χτες στην πρωτεύουσα Σόφια, απαιτώντας τα δεδουλευμένα, που δεν τους έχουν καταβληθεί από Εταιρεία Ατσαλιού της Ινδίας, στην οποία ανήκει και η βιομηχανία. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη του πώς ξεπουλήθηκε η λαϊκή περιουσία στην πρώην σοσιαλιστική χώρα και τα αποτελέσματα βιώνουν τώρα οι εργάτες.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Εάν έκανα δήλωση...


«Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ' αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω»

Νίκος Μπελογιάννης - Νοέμβρης του 1951

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - Πρώτα θύματα τα παιδιά

Τα παιδιά της πολιορκημένης Γάζας στην Παλαιστίνη διαδήλωσαν άλλη μια φορά χτες ενάντια στην κατάσταση που βιώνουν, ιδιαίτερα μετά το νέο αποκλεισμό από καύσιμα που επέβαλε εκ νέου το Ισραήλ. Η μη παροχή καυσίμων επιδεινώνει κάθε δραστηριότητα στην περιοχή με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο τραγική η κατάσταση, με πρώτα θύματα τα παιδιά.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

ΑΪΤΗ - Η οργή ξεχείλισε


Διαρκώς στο μεταίχμιο του θανάτου, με την πείνα να θερίζει δίχως να κάνει διακρίσεις. Το 80% των Αϊτινών ζουν με λιγότερα από 1,5 ευρώ τη μέρα... και η οργή ξεχείλισε όταν τα βασικά τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 50%. Ο λαός βγήκε στους δρόμους, απαιτεί και ζητά δικαίωση.

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

ΓΑΛΛΙΑ - Μαθητές στο δρόμο του αγώνα

Για τέταρτη βδομάδα, οι μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά σχέδια περικοπής 11.200 θέσεων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τον επόμενο Σεπτέμβρη. Από διαδήλωση σε διαδήλωση, αυξάνει ο αριθμός των συμμετεχόντων, ενώ πληθαίνουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.