Το μόνο στοιχείο διαφοράς είναι η διαφορά με το αφεντικό


Σε μια εποχή που ο ρατσισμός στην Ελλάδα εξελίσσετε σαν μια μορφή μόδας, που επιβάλετε στους πολίτες με τον ίδιο τρόπο που επιβάλετε το χρώμα του μαγιό που θα φορεθεί φέτος στις παραλίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής βρήκε την δύναμη να πάρει ένα τηλέφωνο τον υπουργό Εσωτερικών και να διαμαρτυρηθεί για την απέλαση μεταναστών στο Πακιστάν με ειδική πτήση τσάρτερ.Ο κ. Χαλβατζής υποστήριξε ότι η απέλαση «είναι αντίθετη με τη Σύμβαση του ΟΗΕ» και ότι οι «άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν από το αυταρχικό, αμερικανόδουλο καθεστώς του Πακιστάν». Για να του απαντήσει ο κ. Παυλόπουλος ότι κανείς από τους απελαθέντες δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο!!!
Μας δουλεύεις κ. Προκόπη μας… Αυτό δηλαδή αποτελεί εγγύηση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κινδυνεύουν; Αλήθεια οι συνεργάτες σας κ. Παυλόπουλε σας έχουν ενημερώσει για τις «δυσκολίες» που υπάρχουν στη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Αλλά από τους διαχειριστές της εξουσίας των μεγαλοκαρχαριών δεν περιμένω ΤΙΠΟΤΑ. Από όλους εμάς όμως, τους ανθρώπους της δουλειάς και του μεροκάματου περιμένω ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Κάποιοι από εμάς, πολλοί, έχουν οικογένειες μεταναστών έξω από την Ελλάδα, ξέρουν πως δε γίνεσαι μετανάστης για πλάκα, ξέρουν τι πάει να πει εκμετάλλευση του μετανάστη και δεν μπορώ να πιστέψω ότι φτωχοί λαϊκοί άνθρωποι στηρίζουν με την ψήφο τους τον Καρατζαφέρη, που έχει φτάσει στο απόλυτο σημείο της ανθρώπινης (;) παρακμής να μιλάει για προστασία από τους μετανάστες.
Μεγάλη προσοχή βέβαια θέλουν κι όσοι παριστάνουν τον προστάτη του μετανάστη όχι σαν εργάτη αλλά σαν ιδιαιτερότητα.

Όσοι χωρίζουν τους εργάτες…

πότε με τη θρησκεία

πότε με το χρώμα

πότε με την καταγωγή…

δεν μπορούν να παριστάνουν τους προστάτες

Το μόνο στοιχείο διαφοράς είναι η διαφορά με το αφεντικό.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστός !

Έτσι είναι !
Ο χρήστης Rizobreaker είπε…
Άριστος, όχι απλά σωστός!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ