69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Εμείς αδέλφια σύντροφοι και φίλοι, συνάνθρωποι, θα πούμε κάποια στιγμή ένα ηχηρό ΟΧΙ;

Θα πούμε ένα ηχηρό όχι στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των άλλων συνεργαζόμενων κομμάτων (ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ) για «εθνική ομοψυχία» και ταξική συνεργασία;
Θα πούμε ΟΧΙ στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, στους νατοϊκούς εξοπλισμούς, στη συμμετοχή στις επεμβάσεις επέκτασης του ελέγχου ή της εξουσίας που ασκείται σε ξένους λαούς, στη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατούς Κατοχής;

Η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, η διαστρέβλωση του δίκαιου αγώνα της Αντίστασης του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που επιχειρείται από τους γνωστούς - άγνωστους μηχανισμούς, ιστοριογράφους και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έχει στόχο την ισοπέδωση της συνείδησης μας, είμαστε εργαζόμενοι και μας θέλουν υποταγμένους στις επιδιώξεις των αφεντικών μας.

Θέλουν η μνήμη να λειτουργεί υπέρ της λήθης και της καταδίκης των κορυφαίων λαϊκών αγώνων. Το γνήσιο περιεχόμενο του πατριωτισμού ταυτίζεται με την οργάνωση και την πάλη του εργαζόμενου λαού κατά της ΕΕ, κατά των «πορτοφολάδων» για να πληρώσουν την κρίση τα μεγάλα αφεντικά, για να ανοίξει ο δρόμος στην εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας. Άντε ρε αδέλφια να δείξουμε επιτέλους εμπιστοσύνη στη δύναμή μας και να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας.
Αφήστε την «πράσινη» καπιταλιστική ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα, η μόνη διέξοδος για εμάς είναι ο σοσιαλισμός. (όχι αυτός του ΠΑΣΟΚ ο άλλος ο κανονικός).

Σχόλια

Ο χρήστης γιαννης μ είπε…
OXI George δεν ήταν όλοι μαζι και δεν ήταν όλοι ίδιοι....


«Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού,

ορκίζομαι ν' αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ

για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας,

για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα,

να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.

Δέχομαι προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του Λαού και

υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και

να μην το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου

και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

(Ο Ορκος των ανταρτών του ΕΛΑΣ)

-----------------

«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον,

ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.

Γνωρίζω καλώς, ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ».

(Ο Ορκος των Ταγμάτων Ασφαλείας)



για να μην ξεχναμε...επειδή κάποιοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία δεν σημαινει ότι θα μας κάνουν το μυαλό ζελέ....πάω να δώ τους παπουδες και τις γιαγιάδες του ΕΛΑΣ-ΕΑΜ-ΕΠΟΝ....για τους άλλους δεν θα μπορέσω
Ο χρήστης aliatas είπε…
Σύντροφε Γιάννη ποτέ δεν ήμασταν όλοι ίδιοι. Και ποτέ δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι.

Προσθέτω κι εγώ τον όρκο των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

«Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ' τα χώματα της πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και την πρόοδο του λαού μου.

Ορκίζομαι να 'μαι καλός, γενναίος και πειθαρχικός στρατιώτης, να εχτελώ όλες τις διαταγές των ανωτέρων μου, να τηρώ όλες τις διατάξεις του κανονισμού και να κρατώ τα μυστικά του ΔΣΕ.

Ορκίζομαι να 'μαι υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς προς το λαό, φορέας και εμψυχωτής στη λαϊκή ενότητα και συμφιλίωση και να αποφεύγω κάθε πράξη που θα με εκθέτει και θα με ατιμάζει, σαν άτομο και σαν μαχητή.

Ιδανικό μου έχω τη λεύτερη και ισχυρή δημοκρατική Ελλάδα και την πρόοδο και ευημερία του λαού. Και στην υπηρεσία του ιδανικού μου θέτω το όπλο μου και τη ζωή μου.
Αν ποτέ φανώ επίορκος και από κακή πρόθεση παραβώ τον όρκο μου ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ