ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΜΑΤΑ


Η συνέντευξη δόθηκε πριν της εκλογές, πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών. Πιστεύω όμως ότι αναλύει ανάγλυφα τα αίτια του αποτελέσματος. Αναφέρομαι στην συνέντευξη που έδωσε η Λιάνα Κανέλλη στη Λώρα Ιωάννου για την “Realnews” και συγκεκριμένα στην ερώτηση:

- Αν οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι από τον δικομματισμό, πώς εξηγείτε την προτίμηση τους στον δικομματισμό;

Η Λιάνα απάντησε:

"Δεν είναι προτίμηση. Είναι εν πολλοίς ακούσια υποταγή σε εκβιασμούς ταξίματα, πελατειακές εξαρτήσεις, φόβο. Είναι συνάμα μία κάμψη του υπέροχου ηθικού των ανθρώπων αυτών των τόπων που βυθίστηκαν μεταπολιτευτικά στην γκλαμουράτη ηττοπάθεια. Κόβουν ψώνια από το super market για να τα βγάλουν πέρα και τρώνε στη μάπα αναρίθμητες εκπομπές μαγειρικής. Τα κολοκυθάκια κοστίζουν μια περιουσία κι οι άνεργοι στο σπίτι βλέπουν το «αγρότης μόνος ψάχνει». Το ΚΚΕ προτείνει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, γι' αυτό κι επιμένουμε πως ο λαός ξέρει το δίκιο του. Τη δύναμη του δεν ξέρει. Οπότε, ο δικομματισμός καλά κρατεί. Θυμηθείτε το. Προσωρινά. Από το ΚΚΕ κινδυνεύει ο δικομματισμός, γι' αυτό και είναι σε έξαρση ο... σύγχρονος αντικομουνισμός."

Σχόλια

Ο χρήστης A8lios είπε…
Ακούσια ή εκούσια όμως;
Εγώ θα έλεγα εκούσια. Χωρίς αυτό δε σημαίνει πως με την δική μας παρέμβαση οι ίδιοι άνθρωποι δε μπορούν το ίδιο εκούσια -και παραπάνω εννοείται- να παλέψουν για την ανατροπή.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Κάποιοι ακούσια κάποιοι άλλοι εκούσια…

Εμείς θα πρέπει να βρούμε γιατί ενώ «πολλοί μας ερωτεύονται, λίγοι μας παντρεύονται»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ