ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Με καινούριο ντοκιμαντέρ έρχεται ξανά ο Μάικλ Μουρ.

Ο Μουρ, που επιτέθηκε στεγνά στον Μπους με το «Fahrenheit 9/11» και ξεγύμνωσε το σύστημα υγείας των ΗΠΑ στο «Sicko», αποφάσισε, όπως είπε, ότι έφτασε ο καιρός να κάνει μία ρομαντική ταινία με ζήτημα τις σχέσεις. Έτσι, το «Capitalism: a Love Story έχει τα πάντα: πόθο, πάθος, ρομάντζο και 14.000 θέσεις εργασίας να εξαλείφονται καθημερινά.

Πιο επίκαιρος από ποτέ και με αφορμή τη συγκυρία της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που ξεκίνησε από την πατρίδα του, επικεντρώνεται στους κολοσσούς του χρηματοοικονομικού συστήματος, που η πρακτικές τους οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην οικονομική πολιτική της Αμερικής λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ανόδου του Ομπάμα στην κυβέρνηση. Όντας πάλι άμεσος και πιστός στην πραγματικότητα ζήτησε από εργαζόμενους της Γουόλ Στριτ να τον βοηθήσουν και να μοιραστούν μαζί του τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.

Στο «Capitalism: a Love Story», o Μάικλ Μουρ συνεχίζει να ξεμπροστιάζει τα κακώς κείμενα των ΗΠΑ και να διεκδικεί έτσι τα πρωτεία στη «Μαύρη Λίστα» των Αμερικανών. Η ταινία θα προβληθεί στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί όχι μόνο τα 20 χρόνια από τότε που Μουρ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο αλλά και την ημέρα που πριν από έναν χρόνο εγκρίθηκε η πρώτη ένεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις χρεοκοπημένες τράπεζες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο