Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΕΙ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ !!!ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
«Ύστερα από αυτή την εμπειρία που έχουμε ζήσει, ύστερα από τους εκβιασμούς που δέχεστε για αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση, και που ξέρετε ότι η ανάκαμψη από την κρίση θα είναι ακόμα πιο αντιλαϊκή, τώρα θα ζήσουμε τις συνέπειες από την κρίση, σας λέμε το εξής πράγμα: Στις 4 του Οκτώβρη ποιο είναι το κυριότερο, το σχετικά καλό που πρέπει να βγει στην κάλπη. Όχι το ιδανικό, αλλά το καλό. Ποιο είναι;

Πρώτον, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ο ένας θα είναι πρώτος και ο άλλος δεύτερος, θα τους έχουμε στο κεφάλι μας και θα έχουν τη μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, πρέπει να χάσουν ψήφους εργατικούς, της φτωχής αγροτιάς και ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων. Πρέπει να πέσουν κάτω στις εργατογειτονιές εκεί που ζει ο λαϊκός κόσμος. Σ’ αυτές τις γειτονιές της Αθήνας πχ εκεί να έχουν χάσει.

Δεν υπάρχει άλλη εύστοχη τοποθέτηση ψήφου από το ΚΚΕ. Και το λέμε αυτό γιατί από τη στιγμή που θα έχουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα κάνει τα ίδια κόλπα που κάνει κάθε αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι σε ένα κόμμα που κινείται στο ίδιο επίπεδο, πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση πραγματική στη Βουλή και μέσα στο λαό. Αντιπολιτευόμενες δυνάμεις υπάρχουν. Άλλο αυτό και άλλο η συνεπής αντιπολίτευση με διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο κόμματα της δικομματικής εναλλαγής. Και αυτή την αντιπολίτευση δεν μπορεί να την σηκώσει ούτε ο Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει κοινό θυρωρείο και με τις δύο πολυκατοικίες, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάθε μέρα που περνάει προσθέτει στα συνθήματά του κάτι από τις θέσεις μας. Λίγο ακόμα και θα πει ζήτω η σοσιαλιστική επανάσταση, ζήτω η Σοβιετική Ένωση. Έχουν ένα προεκλογικό πρόγραμμα που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που έλεγαν πριν τις εκλογές.

Το ΚΚΕ δεν είναι απλώς το κόμμα που οργανώνει τους αγώνες. Είναι το κόμμα εκείνο που μπορεί να εμπνεύσει στο λαό εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Σήμερα σε μια περίοδο που λένε στο λαό δεν μπορείς να ζητήσεις τίποτα, περιορίσου στα ψίχουλα που σου δίνουμε, σήμερα το να υπάρχει ένα κόμμα που τεκμηριωμένα, όχι συναισθηματικά, λογοτεχνικά και ποιητικά, αλλά τεκμηριωμένα ξετινάζει ένα - ένα τα επιχειρήματα των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων. Είναι το κόμμα που μπορεί ακριβώς να διαμορφώσει δυνατότητα να ξεχυθεί ένας λαϊκός χείμμαρος τα επόμενα χρόνια, το ποτάμι της λαϊκής αντεπίθεσης».


Για τις θέσεις τις ΕΕ και του Αλμούνια

«Γράφει η εφημερίδα το «Βήμα» σήμερα: «Ανατροπές περιμένει ο Αλμούνια». Το περιμένει από τη νέα κυβέρνηση προφανώς. Δεν έχει μάθει ο Αλμούνια ότι προηγείται το ΠΑΣΟΚ; Κανονικά έπρεπε να βγει ο κ. Παπανδρέου σήμερα και να πει: Άκουσε να δεις κ. Αλμούνια εμένα αν με εκλέξει ο λαός, δεν θα με συγχωρήσει αν του πω πρέπει να κάνω ότι μου είπε ο Αλμούνια. Διότι όταν ψηφίζεις ένα κόμμα, δεν μπορεί ύστερα να σου πει ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΑΝΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ


Στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπαράσταση μου στην αγωνίστρια παρουσιάστρια, με το τεράστιο κοινωνικό έργω Ράνια Θρασκιά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της ερευνητικής ομάδας του blog μας, θα χρειαστεί να περάσει μια εβδομάδα σε κατ’ οίκον περιορισμό προκειμένου τα μαλλιά της να γίνουν από γκρι-πρασινα και πάλι ξανθά.

Ράνια γερά και γρήγορα ξανθιά.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ένας εξαιρετικά μέτριος προπονητής. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν αποφασίσει να γίνει έμμισθο εξιλαστήριο θύμα του κ. Κόκκαλη, είχε τερματίσει 3ος στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Επειδή τελικά η ιστορία του κάθε ανθρώπου, είναι οι επιλογές του, ίσως μετά από πολλά χρόνια το «Κετσπάγια» να είναι επιφώνημα αποχαιρετισμού.
Την ώρα που ο Κετσπάγια αποχαιρετούσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια δεύτερη πενταετή θητεία. Ο κ. Μπαρόζο είναι γνωστός «ανθρωπιστής» και... φίλος του κ. Καραμανλή. Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά στο τέλος του Απρίλη που μας πέρασε οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. έσπευσαν να τον τιμήσουν, προσφέροντάς του το «χρυσό μετάλλιο» της ελληνικής Βουλής. Ανορθόγραφα πράγματα. Όπως ακριβώς τα είχε περιγράψει ο αείμνηστος Μποστ: «Ενα πλοίον ταξιδέβων με υπέροχον κερόν, εφνιδίως εξοκήλη ανοικτά των Αζορών»...
Σε μια «ανάλαφρη» παρέα κάτι πήγα να πω για τον Μπαρόζο αλλά σταμάτησα αμέσως όταν μια κοπέλα της παρέας με ενημέρωσε ότι Μπαρόζο είναι το όνομα ενός θρυλικού Κλόουν, για να την διακόψει ένα παλικάρι που υποστήριζε ότι ήταν ποδοσφαιριστής της Μίλαν. Κάποιον άλλον όμως με όνομα που θυμίζει ποδοσφαιριστή και συμπεριφορά κλόουν τον γνώριζαν μια χαρά. Ετόρε Μποτρίνι.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ (λεύκωμα με εκδότη τη «Σύγχρονη Εποχή»)

Ένα λεύκωμα, προσφορά ιδιαίτερα στις νέες γενιές, με πληροφορίες, αρχειακά και φωτογραφικά ντοκουμέντα, βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, με εκδότη τη «Σύγχρονη Εποχή».
Πρόκειται για το λεύκωμα με θέμα την Κομμουνιστική Διεθνή. Μια σπουδαία έκδοση, αντάξια της ιστορίας της Διεθνούς. Ένα καταπληκτικό ταξίδι σε μια από τις κορυφαίες ιστορικές περιόδους του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.
Πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων η ιστορία της Διεθνούς, δίνεται στο λεύκωμα μέσα από σειρά εγγράφων που στην πλειοψηφία τους, για πρώτη φορά, παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Ένα πλήθος φωτογραφιών συμπληρώνει την παρουσίαση που ολοκληρώνεται με τις επεξεργασίες του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και τη σοσιαλιστική επανάσταση.
Η έκδοση ξεφεύγει από τα όρια ενός λευκώματος και γίνεται πραγματικό εργαλείο ειδικά για τις νεότερες γενιές των κομμουνιστών που ψάχνουν να βρουν με πυκνό τρόπο ένα νήμα να συνδέσουν την πάλη τους με την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.
Οι «Τσούχτρες» εξασφάλισαν ένα αντίτυπο του λευκώματος και θα το προσφέρουν στον πρώτο φίλο που θα εκδηλώσει το ενδιαφέρων του μέσω κάποιου σχολίου.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ

Μέσα σε έναν χειμώνα που όλοι θα ουρλιάζουν είτε για τη γρίπη είτε για τις πολιτικές εξελίξεις είτε για την οικονομική κρίση, το λογικό θα ήταν να μην κάνω κάτι. Αλλά αρνούμαι να παλέψω το τίποτα με το τίποτα. Τα χειρότερα ήταν η ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε στον κόσμο, ο θυμός που δεν εκτονώθηκε, διότι με τις σπασμένες βιτρίνες δεν εκτονώνεται, αλλά υποβόσκει. Γι΄ αυτό είπα να αντιδράσω, επειδή το χιούμορ είναι το μόνο όπλο για να αντιδράσω, όχι για να βρω λύσεις, αλλά για να επιβιώσω. Γαντζώθηκα στο χιούμορ αυτού του έργου. Δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή επειδή θέλουν να μας κλείσουν στα σπίτια. Υπάρχουν τρόποι και με λιγότερα λεφτά να πολεμήσουμε τη μιζέρια. Το χειρότερο, από το να σου κλέψουν το όνειρο, είναι να σου στερήσουν το κουράγιο να το κυνηγήσεις. Ο τίτλος του έργου είναι επηρεασμένος, λίγο, από το όλο κλίμα. Ό,τι μας αρρωσταίνει πρέπει να φεύγει. Δεν πρέπει να το συντηρούμε για οποιονδήποτε λόγο. Κι αυτή η εποχή συντηρεί την αρρώστια. Συντηρεί τις απειλές μας. Τη γρίπη, την οικονομική κρίση και έτσι συντηρείται μια τρομοκρατία. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, με αφορμή την ιστορία του έργου, ανακάλυψα τη δύναμη της βλακείας. Αυτή που είναι στο DΝΑ μας, γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει μεγάλοι βλάκες. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα σύστημα που θέλει να μας τρομάζει, και αντί να αντιδράσουμε, τρομάζουμε. Παθαίνουμε μια ύπνωση κι εκεί η βλακεία καραδοκεί...

ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ;


«Μοιάζει να είμαστε η πρώτη εποχή που θα μπορούσε ίσως να είναι θεσμικά και προσωπικά εντελώς άθεη. Ως τώρα πολύς κόσμος ζούσε σ’ έναν αγνωστικισμό. Δεν τους πείραζε ούτε να πιστεύουν οι άλλοι ούτε να πάνε ένα Πάσχα στην εκκλησία.


Σήμερα υπάρχει μια θεωρητική στήριξη που υποστηρίζει ότι είναι ένας μύθος από τον οποίο πρέπει ν’ απαλλαγούμε για να ζήσουμε ελεύθεροι.»

Απόστολος Δοξιάδης, μαθηματικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

RADIOHEAD - CREEP

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από το να είναι κανείς ροκ σταρ: κάποιος που ταξιδεύει επι 10 χρόνια, περιμένει να είναι επίκεντρο της προσοχής όπου κι αν πάει γίνεται φέσι απ' το ποτό, είναι ψωνισμένος. ασυνάρτητος, δεν είναι δημιουργικός και έχει τεράστιο εγώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανούσιο.

ΤΟΜ ΓΙΟΡΚ
(τραγουδιστής των Radiohead)

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Μέσα στην προεκλογική περίοδο δεν ξεχνάμε πως στις 12 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια άδικου εγκλεισμού σε φυλακές των ΗΠΑ των 5 Κουβανών πατριωτών, Χεράρντο Ερνάντεζ, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονζάλεζ, Ραμόν Λαμπανίνιο και Ρενέ Γκονζάλεζ επειδή προσπάθησαν να προστατεύσουν το λαό τους από τις ενέργειες εγκληματικών συμμοριών που δρουν ανενόχλητες στο έδαφος των ΗΠΑ.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ο νομός Ευβοίας πρέπει να κηρυχθεί αμέσως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως πληγείσα από θεομηνία περιοχή.

Η καταστροφή που προκλήθηκε στο νομό Εύβοιας δεν δικαιολογείται παρά τη σφοδρή νεροποντή.

Δεν είναι μοιραίο να χάνονται ζωές, να πλημμυρίζουν σπίτια, να αχρηστεύονται δρόμοι και γέφυρες, να εγκλωβίζονται και να κινδυνεύουν λαϊκές οικογένειες.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Λαϊκή αυτοδυναμία


«Στην αυτοδυναμία της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ο λαός πρέπει να κατακτήσει τη δική του αυτοδυναμία. Να απαντήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, στον εκφοβισμό, στο ψέμα και στην παραπλάνηση. Και πριν απ’ όλα να σκεφτεί ότι τα άδεια ταμεία, τα ελλείμματα, δεν οφείλονται σε αυτόν. Τα άδειασε η πλουτοκρατία, τα άδειασε η πολιτική των κυβερνήσεων, η οποία πάνω απ’ όλα βλέπει την κερδοφορία του κεφαλαίου.


Οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να σταθούν αυτοδύναμα με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακριβώς αυτό το πράγμα: Δυνατότητα του λαού να απαντήσει, να αντεπιτεθεί, να νικήσει στην πορεία».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»