ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

Ζούμε κατά την γνώμη μου την μεγαλύτερη αντεργατική επίθεση που έχουμε δεχτεί μέχρι σήμερα, από την μεταπολίτευση και μετά.

Οι αισθητήρες του συστήματος πιάνουν την αγανάκτηση που φουσκώνει. Πιάνουν το μήνυμα ότι λιγοστεύουν τα όρια αντοχής και ανοχής των εργαζομένων. Πιάνουν τις δυσκολίες που συναντά η χειραγώγηση, αλλά και οι ελιγμοί τους. Τα ψωμιά τους είναι λίγα και το ξέρουν.

Τα περιβόητα μέτρα που σχεδιάζουν είναι άδικα, γιατί είναι σε βάρος όλων αυτών που παράγουν τον πλούτο, και υπέρ όσων καρπώνονται παρασιτικά αυτόν τον πλούτο, γι' αυτό έχουν εξασφαλίσει και εξασφαλίζουν την υποστήριξη όλων των επιτελείων του συστήματος μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Ο τεράστιος πλούτος που παράγουμε όλοι εμείς που καθημερινά μας «βγαίνει το λάδι» και που γίνεται κέρδος στα σεντούκια των καπιταλιστών αποδεικνύει ότι είναι υπερώριμοι οι αντικειμενικοί όροι, οι προϋποθέσεις για την πλέρια, την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών που έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με αριθμούς: Ελλείμματα, άδεια ταμεία, βαριές τιμωρίες από τους κακούς ξένους. Έχουν αναγορεύσει σε επιστήμη το «διαίρει και βασίλευε» για να περάσουν τη γραμμή ότι φταίμε εμείς οι εργάτες που δεν αποφασίζουμε μεταξύ μας να ισοπεδωθούμε όλοι προς τα κάτω, κι από κοντά οι κολαούζοι της σοσιαλδημοκρατίας να παρέχουν άλλοθι στην κυβέρνηση της ΠΑΣΟΚάρας, που δε θέλει η κακομοίρα να είναι αντεργατική, αλλά τι να κάνει έτσι που την τραβάνε από το μανίκι οι ξένοι.

Ξέρετε τη τρέμουν; Τη συνείδηση. Τη συνείδηση ξορκίζουν. Τη συνείδηση που μπορείς να αποκτήσεις όταν βγαίνεις στο δρόμο και συναντάς τα ταξικά αδέρφια σου.

Και να σας πω κάτι αδέλφια μου εργάτες; Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες είναι πόλεμος. Και στον πόλεμο δεν υπάρχουν ουδέτεροι. Δεν υπάρχουν ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ. Υπάρχουν από δω εργάτες κι από κει αστοί. Παίρνουμε άπαντες θέση.

Αποφασίστε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ετσι όπως το πες σύντροφε αλλά έχουν φτιάξει έναν παράληλο κόσμο για να μας αφοπλίσουν και να λένε καραυγαλέα πως είμαστε οι λίγοι.ο παράληλος κόσμος είναι ο κόσμος της τηλεόρασης που μας πασάρει όλη του την βρωμιά και την υποκουλτούρα και διαμορφώνοντας συνειδήσεις στρέφει τον λαό κατά μας.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φίλε Γιώργο οι αστοί σίγουρα έχουν τα όπλα τους.

Η υποκουλτούρα και η διαμόρφωση συνειδήσεων είναι φασισμός.

Ο φασισμός σκοτώνει. Και φυσικά, ως γέννημα της ταξικής κοινωνίας, δεν είναι το αστικό κράτος που θα μας προστατέψει από το φασισμό. Αντίθετα, είναι το αστικό κράτος που διασφαλίζει την «ελευθερία» του φασισμού.

Ο φασισμός σκοτώνει. Οι «ιδέες του» σκοτώνουν. Οι προτροπές του σκοτώνουν.

Το αστικό κράτος είναι υπόλογο. Και για την προτροπή και για το έγκλημα. Οπως και με την ηρωίνη. Ακόμα κι αν ισχύει ότι «οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη», δε θα επιτρέψουμε στους «μπάτσους» να κάνουν (με την ανοχή μας) τα στραβά μάτια στους εμπόρους ή τους «ιδεολόγους» της ηρωίνης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ