ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πατρίδα μας είναι μια χώρα που αρκεί να πέσει λίγο παραπάνω χιόνι για να στηθούν «μπλόκα» σε χιλιάδες ΙΧ και επαγγελματικά φορτηγά, αλλά δεν είδα ποτέ κάποιον αγανακτισμένο δημοσιολόγο να προβληματίζετε για το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά κατά κανόνα δεν καθαρίζουν τους δρόμους σε ανάλογες περιπτώσεις κακοκαιρίας. Πρόσφατα το τελεφερίκ έμεινε δύο ώρες κλειστό, εκατοντάδες παιδιά στην παγωνιά, αλλά κανένας αγανακτισμένος πολίτης να διαμαρτυρηθεί για το καζίνο που κρατάει τα κουμπιά.

Και δε μιλώ για το μπλόκο στην ίδια τη ζωή που στήνει καθημερινά η πολιτική που βυθίζει στα τάρταρα την πλειοψηφία του κόσμου που ζει από το μεροκάματό του. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν απασχολεί τους καλοπληρωμένους τηλεαστέρες της δημοσιογραφίας.

Στον αντίποδα: Παρά τα μπλόκα των αγροτών, υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι για κυκλοφορία σ' όλη τη χώρα μέσα από τις παρακάμψεις, στη σειρά, όμως, φαίνετε πως κανένας δημόσιος κριτικός δεν τους πρόσεξε.

Κάτι δεν πάει καλά, ε;

Κι είναι αυτό ακριβώς που επιτρέπει στον κάθε Πάγκαλο να εμφανίζεται ως πλειοψηφία. Πού την βρήκε; Αυτός και η τάξη του, η αστική, είναι η κοινωνική μειοψηφία. Έχουν όμως πλειοψηφία στη Βουλή και ελέω εκλογικού νόμου και γιατί έχουν καταφέρει να εγκλωβίζουν - χειραγωγούν ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. Αυτή, η πλαστή κατά βάση πλειοψηφία μπορεί να αλλάξει.

Και θα αλλάξει όταν ένας, δυο, χιλιάδες και ακόμα παραπάνω καταλάβουν πως τα Τέμπη είναι κλειστά, όχι από τους αγρότες, αλλά από τα μονοπώλια που ελέγχουν όλες τις κατασκευές στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα άδειες είναι οι τσέπες και των αγροτών, και των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων.

Τα πράγματα αγριεύουν. Ένας μετά τον άλλο υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται στις τιβί με το μάτι να γυαλίζει μόλις δουν απέναντί τους κάποιον από τα μπλόκα. Και από τα μπλόκα να μην ήταν, πάλι αγριεμένοι θα εμφανίζονταν οι κυβερνητικοί.

Πίστευαν πως θα είναι περίπατος η κυβερνητική θητεία έχοντας μαζί τους το σύνολο του Τύπου, που στα κρίσιμα δεν ξεχωρίζει «γαλάζια» και «πράσινη» κυβέρνηση, καθώς στηρίζει όποιον προωθεί τη σωστή (για αυτούς που μας πίνουν το αίμα) πολιτική, αυτήν δηλαδή που παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους.

Έλα, όμως που το στομάχι άλλα ορίζει. Έτσι ο ίδιος ο κόσμος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ βγαίνει στο δρόμο. Και δε βγαίνουν μόνο οι αγρότες. Στις 10 του Φλεβάρη έχουμε νέα πανεργατική απεργία, κι ας βάζει θεούς και διαβόλους η ΓΣΕΕ να την εμποδίσει.Δεν είναι παράξενο. Ο κόσμος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, όπως κι αυτοί που ψήφισαν ΝΔ, δε βλέπουν μόνο τον κλειστό δρόμο. Βλέπουν ότι οι μισθοί παγώνουν. Βλέπουν ότι πια για να βρεις δουλειά πρέπει να δώσεις και μίζα στον εργοδότη. Βλέπουν τη μάνα τσακισμένη, χαράματα να καθαρίζει σκάλες, βλέπουν τον πατέρα ξανά χαράματα στην πιάτσα για ένα μεροκάματο. Βλέπουν το μαγαζί χωρίς πελάτες, όχι γιατί οι δρόμοι είναι κλειστοί, αλλά γιατί οι τσέπες των γειτόνων είναι άδειες. Βλέπουν, επίσης, πως μια χούφτα καπιταλιστές καταμεσής της κρίσης περνάνε φίνα.

Εδώ είμαστε, λοιπόν: Στη στιγμή που τα τύμπανα του πολέμου της τάξης των πορτοφολάδων με τα χοντρά πούρα, ενάντια στα λαϊκά στρώματα προαναγγέλλουν βάθεμα της εξαθλίωσης, αλλά ταυτόχρονα ανασυντάσσονται και οι δυνάμεις του εργαζόμενου λαού για αντεπίθεση.

Η αναμέτρηση θα είναι γενικευμένη. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα σύντροφε βλέποντας αυτά που έγραψες και βλέποντας και τι γίνεται γύρω μας διαπιστώνω οτι η κρίση του συστήματος το οδηγεί εκεί που είχε προβλέψει ο Μάρξ δηλαδή στη κατρακύλα.Καθώς άκουγα ειδήσεις διαπίστωσα μια τάση θελημένη του συστήματος να χτυπήσει την μικροαστική τάξη,βλέποντας οτι πλέων και η μικροαστική τάξη αρχίζει να φορολογείται όπως η εργατική τάξη όπως και το κόλπο των αποδείξεων δείχνουν οι αστοί τις προθέσεις τους με λίγα λόγια δεν έχουν κανένα δισταγμό να εξαφανίσουν την μικροαστική τάξη,βέβαια εκεί ποντάρουμε και μεις γιατί οι μικροαστοί θα έρθουν καιθα ενσωματωθούν στην εργατική τάξη και αναγκαστικά θα ξυπνήσουν.Τα γεγονότα έτσι όπως εξελίσονται μας οδηγούν αδιαμφισβήτητα στον σοσιαλισμό.Χθές είχα συζήτηση με έναν γνωστό μου εργολάβος στο επάγγελμα και μου είπε τα εξής:<>αυτός ο άνθρωπος είναι 10 μήνες που δεν έχει πιάσει ούτε πρόκα στο χέρι του για μεροκάματο.Υστερα τον ακούω με μεγάλη μου έκπληξη να μου λέει:<<1000 φορές να είχαμε κομμουνισμό>>λέω με μεγάλη μου έκπληξη γιατί ξέρω οτι είναι φανατικός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και φανατικός αντικομμουνιστής,βέβαια δεν πιστέυω οτι όλα θα αλλάξουν απο την μια μέρα στην άλλη όμως βλέπουμε ότι ο κόσμος μέσα του παλέυει με τον ίδιο του τον εαυτό και αυτό είναι πολύ σοβαρό.Πιστέυω οτι το ξέσπασμα του λαού είναι κοντά δεν ξέρω ακριβώς το πότε αλλά θα ρθει προς έκπληξη της αστικής τάξης.Βέβαια ξέρω οτι ίσως βγάζω συμπεράσματα που να είναι παρακινδυνευμένα και οι εκτιμήσεις μου να μην είναι σωστές αλλά τα καταθέτω έτσι ώστε να ακούσω και άλλες απόψεις ακόμα και αντίθετες απο την δικιά μου πράγμα που σημαίνει οτι θα με βοηθήσει να αναθεωρήσω τυχόν λάθος τοποθετήσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή είδα στο σχολιό μου οτι στην πρώτη πρόταση που έβαλα σε εισαγωγικά δεν την εμφάνισε σου γράφω εδω τι μου είπε αυτός ο άνθρωπος:κάποτε είχα λεφτά στην τσέπη μου και πέρναγα ποιο άνετα τωρα τίποτα.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φίλε Γιώργο σε γενικές γραμμές με βρίσκουν σύμφωνο αυτά που γράφεις.

Πρόσεξε μια πολύ σημαντική παράμετρο.

Για κάθε μορφωμένο άνθρωπο που ξέρει λίγο-πολύ τη θεωρία της εξέλιξης, δεν μπορεί παρά να είναι αυτονόητη η ανάγκη μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής, που θα έχει τα διακριτικά γνωρίσματα της μεταβατικής περιόδου.

Και όμως το χαρακτηριστικό όλων των συζητήσεων για το πέρασμα στο σοσιαλισμό, που ακούμε από τους σημερινούς εκπροσώπους της μικροαστικής τάξης, είναι ότι ξεχνούν εντελώς αυτή την εξόφθαλμη αλήθεια. Εκείνο που χαρακτηρίζει τους μικροαστούς δημοκράτες είναι η αποστροφή προς την ταξική πάλη, τα ονειροπολήματα να την αποφύγουν, η προσπάθεια να εξομαλύνουν και να μετριάζουν, να αμβλύνουν τις οξύτητες. Φοβούνται τα πουλάκια μου και προσπαθούν να βολευτούν.

Γι' αυτό οι δημοκράτες αυτοί είτε αρνούνται εντελώς να αναγνωρίσουν την ύπαρξη μιας ολόκληρης ιστορικής μεταβατικής περιόδου από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό, είτε θεωρούν καθήκον τους να επινοήσουν σχέδια συμφιλίωσης των δυο αντιμαχόμενων δυνάμεων, αντί να καθοδηγήσουν τον αγώνα της μιας απ' αυτές τις δυνάμεις.

Κατά τα άλλα φίλε μου, το σύστημα μέχρι τώρα χάιδευε τον κώλο των μικροαστών, σε μερικούς μικροαστούλιδες μπορεί και να τους άρεσε, τώρα όμως που ήρθε η ώρα να τους τον κόψουν τον κώλο να δω τι θα κάνουν;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ