100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Ο τίτλος ιδιοκτησίας του αγρότη είναι το μαγικό μέσο, που μ' αυτό, το κεφάλαιο τον κρατά κάτω από τη γοητεία του, το πρόσχημα που μ' αυτό τον διεγείρει ενάντια στο βιομηχανικό προλεταριάτο. Μόνο η πτώση του κεφαλαίου μπορεί να σηκώσει τον αγρότη. Μόνο μια αντικεφαλαιοκρατική, μια προλεταριακή κυβέρνηση μπορεί να σπάσει την οικονομική του αθλιότητα, τον κοινωνικό του εξευτελισμό».
Καρλ Μαρξ


Συμπληρώθηκαν φέτος 100 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ενάντια στους εκμεταλλευτές τους, αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος

Ο αγώνας και σήμερα συνεχίζεται ενάντια στη θύελλα των σκληρών, βάρβαρων, αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, που εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, των μονοπωλίων στην Ελλάδα, στην ΕΕ, σε όλο τον κόσμο.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε ενημερώσει. Επιβεβαιώθηκε και για το τι θα ακολουθούσε την επαύριον των εκλογών και τι σήμαινε ΕΕ για το λαό. Αυτή η πείρα πρέπει να γίνει αφετηρία μιας μεγάλης αλλαγής στην πολιτική σκέψη και στάση μεγάλου μέρους των αγροτών. Να μην πέσουν σε νέες παγίδες και εκβιασμούς.

Είναι κοροϊδία ότι για τα προβλήματα φταίει μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση ή ότι η κρίση δεν επιτρέπει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγωνιζόμενων αγροτών.

Τεράστια σημασία έχει η μαζική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη που εκφράζουν στην αγωνιζόμενη αγροτιά, η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που θ' αγωνιστεί για την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας. Αυτή, στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας, θα προωθήσει μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού.

«Είμαι σοσιαλιστής όνομα και πράγμα, φέρω τον τίτλον μου πιστώς και υπερηφάνως. Πιστεύω ως παντοκράτορα, ποιητήν ορατών τε και αοράτων, την ΕΡΓΑΣΙΑΝ, και ως ομοούσιον και αχώριστον τριάδα της ευτυχίας και ειρήνης την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ, ΙΣΟΤΗΤΑ και ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ».
Μαρίνος Αντύπας

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Αγώνας συνεχίεται ...

Μέχρι την δικαίωση !

Καλημέρα !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ