ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

«Τo ΚΚΕ καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος για την κατάσταση στην Ουκρανία, γιατί θεωρεί ότι με το ψήφισμα αυτό γίνεται μια απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, του κράτους, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας αυτής.

Οι επισημάνσεις του ψηφίσματος ξεπερνούν τις δικαιοδοσίες και τις εκτιμήσεις ακόμα και του ΟΑΣΕ και των αρμόδιων αρχών για τις πρόσφατες εκλογές. Οι επισημάνσεις αντανακλούν την τεράστια προσπάθεια του δυτικοευρωπαϊκού κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του, να εδραιώσουν και να επεκτείνουν τις θέσεις τους στην Ουκρανία στον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις.

Απορρίψαμε το ψήφισμα επειδή προετοιμάζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ μετά την προώθηση οδυνηρών και αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Τέλος, το ψήφισμα είναι υποκριτικό γιατί ασκεί μεν κριτική στην αποκατάσταση του Ναζί εγκληματία Στέφαν Μπαντέρα, ενώ ταυτόχρονα "νίπτει τας χείρας του" για το ότι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοτικά όργανα και τα κράτη - μέλη προώθησαν και προωθούν την αντικομμουνιστική εκστρατεία που έχει οδηγήσει σε παρόμοιες καταστάσεις και μέτρα σχεδόν σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες».


Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στο ψήφισμα σχετικά με την «Κατάσταση στην Ουκρανία»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο