ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κόντρα σε μια εποχή που τον πρώτο λόγο τον έχει η εικόνα, το blog ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ προκειμένου να στηρίξει το βιβλίο, «έστησε» μια ιδική ομάδα που θα «οργώνει» την αγορά βιβλίου θα εξασφαλίζει και θα προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ καινούριες, αλλά και παλαιότερες εκδόσεις.

Θα προσπαθήσουμε να έχουμε κάθε σαββατοκύριακο ένα βιβλίο για εσάς, αρκεί εσείς να βρείτε μια ...γωνία για να το απολαύσετε....


ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΓΚΑΣ-ΣΥΝΕΚΔΟΤΙΚΗ)

Η χρήση των φυτών για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός και η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Έλληνας Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη βοτάνων που η χρήση τους ήταν γνωστή κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. και ο Διοσκουρίδης κατά τον πρώτο μ.Χ. αιώνα έγραψε μια βοτανική χρησιμοποιώντας 600 φυτά. Αυτό το έργο ήταν βάση για πολλές μεταγενέστερες βοτανικές έρευνες. Μια από τις πιο δημοφιλείς βοτανικές γράφτηκε από τον Culpeper το 17ο αιώνα.Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα και του σκοταδισμού οι προλήψεις σε συνδυασμό με την άγνοια απέδωσαν μαγικές ιδιότητες στα φυτά, μερικές φορές για ασήμαντη αιτία, και ανέπτυξαν ιεροτελεστίες όπου μηχανορραφούσαν για συντηρήσουν το μυστήριο και την μαγεία.Ο άνθρωπος ήταν επίσης πληροφορημένος, από την αρχή του πολιτισμού, για τα αποτελέσματα των αρωμάτων στο σώμα στο μυαλό και στα συναισθήματα. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν για να προσελκύσουν αγάπη, φαγητό και προστασία. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνταν για να γιατρέψουν το σώμα. Τα πιο ακριβά λουλούδια προσφέρονταν στους θεούς και στις θεές σαν θυσία, και η χρήση αρωματικών θυμιαμάτων έχει καταγραφεί από την αρχαιότητα.Σε όλο τον κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη εποχή, διαφορετικές κουλτούρες έχουν ανακαλύψει πολλά κοινά σημεία όπως και ποικίλες χρήσεις για βότανα και αιθέρια έλαια. Οι μύθοι, οι θρύλοι, η παράδοση και η ιατρική αντικατοπτρίζουν αυτές τις γνώσεις.

Παρ’ όλες τις εντυπωσιακές προόδους και τα πλεονεκτήματα της συμβατικής ιατρικής, η βοτανοθεραπευτική έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Ας μην ξεχνάμε ότι στον ανθρώπινο οργανισμό ταιριάζουν πολύ περισσότερο οι θεραπείες με γιατρικά από βότανα απ’ ότι με χημικά φάρμακα.

Ανατηχθήκαμε μαζί με τα φυτά για πάνω από 10.000 χρόνια και το πεπτικό μας σύστημα και η φυσιολογία μας ως ενιαία ολότητα προσαρμοστήκαν στην πέψη και τη χρήση τροφών που βασίζονται στα φυτά, οι οποίες συχνά έχουν και θεραπευτική αξία παράλληλα με τη θρεπτική τους.

Προσφέρουμε το λεύκωμα ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ –εκδόσεις Λίγκας, Συνεκδοτική- μια πολυτελή έκδοση 158 σελίδων που καταχωρεί και εικονογραφεί τα σημαντικότερα θεραπευτικά φυτά που χρησιμοποιεί η σύγχρονη επιστημονική Βοτανοθεραπευτική. Κάθε φυτό συνοδεύεται από επεξηγήσεις των ιδιοτήτων του, οδηγίες χρήσης και τις ανά περίπτωση και ασθένεια εφαρμογές του.

Το βιβλίο ανήκει στον πρώτο που θα εκδηλώσει ενδιαφέρων μέσο κάποιου σχολίου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλή η προσφορά σας ... όπως φυσικά και πολύ καλό το άρθρο σας !

Δυστυχώς, είμαστε πολύ πίσω από γνώσεις πάνω σε τέτοια θέματα !

Να είστε καλά !
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φάρε, τα καλά σου λόγια μας δίνουν δύναμη.

Στείλε άμα θες μια διεύθυνση στο aliatas@ebox.gr να σου στείλουμε το βιβλίο.

Αξίζει.
Ο χρήστης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε…
ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ)ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.ΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠ ΑΥΤΟ.ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ. dinika.rapti6@gmail.com. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ