ΓΚΑΙΤΝΕΡ, ΕΝΑ «ΤΟΞΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ» ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ «ΦΟΥΣΚΑΣ»


Η εν λόγω φωτογραφία που κοσμεί από προχτές τις στήλες πολλών εφημερίδων θεωρείται ένα ακόμα ...αποδεικτικό στοιχείο της επιτυχίας του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Δεν είναι δα και μικρό πράγμα, σημειώνουν οι σοφοί αναλυτές, να συνομιλεί - σαν ίσος προς ίσο... - ο υπουργός Οικονομίας του κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, με τον υπουργό Οικονομίας του Ομπάμα, τον κ. Γκάιτνερ.


Πράγματι. Ετσι είναι.


Και για να καταλάβουμε πόσο τιμητικό είναι όλο αυτό το ενσταντανέ, σημαντικότερο κι από το γεγονός ότι ο κ. Γκάιτνερ είχε «ξεχάσει» να υποβάλει ειλικρινή φορολογική δήλωση (θέμα που προκάλεσε την ενασχόληση του Κογκρέσου κατά το διορισμό του) είναι το γεγονός πως όταν μιλάμε για τον Γκάιτνερ πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αφ' ενός συνέβαλε τα μέγιστα στην εφαρμογή της πολιτικής της «φούσκας» με τα στεγαστικά δάνεια και τα «τοξικά ομόλογα», αφ' ετέρου θεωρείται βασικός παράγοντας των αποφάσεων για την παροχή «βοηθείας» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση των τραπεζιτών και των «γκόλντεν μπόις» τους (θέματα, που ελάχιστα, φυσικά, απασχόλησαν το Αμερικανικό Κογκρέσο)...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ