Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Καλλιτέχνης του τσίρκου υπήρξε αρχικά και ο μεγαλοφυής παππούς του Τσάρλι Τσάπλιν. Σπουδαίοι καλλιτέχνες του τσίρκου είναι και οι γονείς του, Βικτόρια Τσάπλιν και Ζαν - Μπατίστ Τιερέ. Τσιρκολάνος έγινε και ο ίδιος. Ο λόγος για τον Τζέιμς Τιερέ, ο οποίος με την ομάδα του «La Compagnie du Hanneton», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσει στο θέατρο «Ρεξ» την παράσταση «Ραούλ», (σκηνοθεσία - σκηνογραφία - ερμηνεία του ίδιου). Κοστούμια - σχεδιασμός - σκηνικά αντικείμενα της μητέρας τους Βικτόρια Τσάπλιν - Τιερέ, ήχος Τομά Ντελό, φωτισμοί Τζ. Σαμπρ, σκηνικές παρεμβάσεις Μεντί Ντυμάν. Μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά.

Σόουμαν, ακροβάτης, σχοινοβάτης, μάγος, μίμος, χορευτής, ο 36χρονος καλλιτέχνης συνδυάζει αυτές τις τέχνες σε ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και διηγείται την ιστορία του Ραούλ, ενός ναυαγού, που ως άλλος Ροβινσώνας Κρούσος ζει μονάχος στην καλύβα του. Όμως επιστρέφοντας μια μέρα σε αυτήν τη βρίσκει κατειλημμένη από κάποιον άλλον. Στο «σκοτεινά» διασκεδαστικό παραμύθι συμμετέχουν αλλόκοτα πλάσματα: ένα τεράστιο πουλί, ένας μεταλλικός σκορπιός, ένα επίπεδο ψάρι, ένας υπερμεγέθης ελέφαντας. Πλάσματα μιας σουρεαλιστικής ατμόσφαιρας, που συνυπάρχουν με συνηθισμένα αντικείμενα. Ο Τιερέ, με αλλεπάλληλες μεταμφιέσεις εκτελεί δύσκολα ακροβατικά που θα μπορούσαν να συγκριθούν με εκείνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πληροφορίες
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ-REX
Πανεπιστημίου 48, κέντρο ,2103305074Βραδ: 14 - 16, 18,19/6, 9 μ.μ. € 20, φοιτ.: € 10. Προπωλήσεις: από τα κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (στοά Πεσμαζόγλου, Πανεπιστημίου 39, 2103272000) και το http://www.greekfestival.gr/, από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκης και τα Newsstand Ελευθερουδάκης. Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και ανοίγουν δύο ώρες πριν από την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Η on line διάθεση των εισιτηρίων ολοκληρώνεται την ημέρα της παράστασης, στις 2 μ.μ. Διάρκεια: 80'

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ