ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ «ΣΚΥΛΙΑ» ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ;

Η επίθεση που δεχόμαστε στην δουλειά μας, στις εργασιακές μας σχέσεις, στην κοινωνική ασφάλιση, ΠΑΝΤΟΥ είναι:

Εφ όλης της ύλης
Κλιμακούμενη
Αδίστακτη
Χωρίς όρια και…
ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ

Η σύμπραξη

ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ

Δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει μέχρι τέλους στο πλευρό των αφεντικών τους.

Ποιοι είναι τα αφεντικά τους;

Μια χούφτα κηφήνες που έχουν μαζέψει τον πλούτο που μας ανήκει. Μας ανήκει γιατί είναι προϊόν της δικής μας δουλειάς.

Τώρα απαιτούν να ξεθεμελιωθεί το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, να σαρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα, να ξεμπερδέψουν με τις συλλογικές συμβάσεις. Να καταβαραθρώσουν τους μισθούς σε επίπεδα πτωχοκομείου, να στείλουν με συνοπτικές διαδικασίες στην ουρά του ταμείου ανεργίας και των πενιχρών επιδομάτων χιλιάδες εργαζόμενους, επιδοτώντας, ταυτόχρονα, τη μεγαλοεργοδοσία με προνόμια και ζεστό χρήμα, επί της ουσίας με φτηνότερους, ακόμα και τζάμπα εργάτες.

Απευθύνομαι σε εσένα ουδέτερε παρατηρητή, ανένταχτε αναγνώστη αυτού του blog.

Νιώθω την οργή σου, βράζεις από αγανάκτηση, αλλά διάολε δείχνεις μια ακατανόητη ανοχή, αύριο θα βρεθείς αντιμέτωπος με την αδυναμία να αντεπεξέλθεις σε στοιχειώδεις ανάγκες, που ξεκινάνε από την αποπληρωμή λογαριασμών και δανείων και φτάνουν ακόμα και στην εξασφάλιση των προς το ζην.

Δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας; Ε και; Ο αντίπαλος που έχουμε απέναντι μας είναι ο ίδιος και για σένα και για μένα και για όλους, δεν εξαιρεί ΚΑΝΕΝΑΝ από την επίθεση που κάνει.

Βλέπεις τα «σκυλιά» πως κάνουν; Με τι λύσσα επιτίθενται για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους; Η δικιά μας η απάντηση, η απάντηση των εργαζομένων ποια είναι; Τουφεκιές στον αέρα. Αν αδελφέ μου εσύ σαν εργαζόμενος «φας» το παραμύθι που επιδιώκει προκλητικά να ταυτίσει τα συμφέροντά τα δικά σου με αυτά των μεγάλων αφεντικών και σε «ψήσουν» να παραιτηθείς από την υπεράσπιση του ίδιου του δικαιώματος για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, είναι σα να περνάς μόνος σου τη θηλιά στο λαιμό σου.

Αφού οι κηφήνες και τα τσιράκια τους βρήκαν στην κρίση την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, εμείς σαν εργαζόμενος λαός έχουμε δικαίωμα και καθήκον να λογαριάζουμε την κρίση σαν ευκαιρία για να τους δημιουργήσουμε ισχυρούς κραδασμούς και προοπτικά να τους ανατρέψουμε. Αυτό που δε θέλουν να καταλάβουν οι μεγαλοκαρχαρίες, ή επειδή το καταλαβαίνουν καλά, προσπαθούν να το προλάβουν, κάνοντας όσο πιο σιδερόφρακτο το σύστημά τους, πρέπει να γίνει συνείδηση για τους εργαζόμενους. Η μοναδική ρεαλιστική λύση για εμάς είναι η λαϊκή εξουσία και δε θα ζητήσουμε την έγκρισή τους, όταν έρθει η ώρα της.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικά και δεν θα τους ρωτήσουμε γιατί έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πράγματι, ήρθε η ώρα και οι λεγόμενοι "ανένταχτοι" να αναλάβουν τις ευθύνες τους !

Αρκετά, αφήναν στους άλλους τη δουλειά ...

Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν ...

Γεια χαρά !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ξυπνήσουν σύντροφοι,το πότε όμως είναι που μας προβληματίζει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ