ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ


Να ξανά-πούμε ορισμένα βασικά πράγματα.

Στην αστική δημοκρατία δηλαδή στην δικτατορία των μονοπωλίων, δηλαδή στην οικονομική χούντα, κουμάντο κάνουν τα Καρτέλ! Δηλαδή η Microsoft, η Google, η Nestle, η Coca Cola, η Wal-Mart, η Monsanto, η Toyota, η Siemens, η ΑΒΒ, η Exxon, η Shukori, η Morgan Stanley, η Deutsche Bank, η Royal Dutch Shell, η Astra Zeneca, η Sanofi-Aventis και όλες οι άλλες πολυεθνικές. Μοιάζουν με μια διαπλανητική κυβέρνηση. Όταν συγκεντρώνονται κάθε τρείς μήνες στο Μπίσκο Κέι, οι «προτάσεις συντονισμού», στις οποίες συμφωνούν, είναι όλα αυτά τα κυβερνητικά διατάγματα που καλούμαστε να αντιπαλέψουμε σαν εργατική τάξη της Ελλάδας, της Ευρώπης, του Κόσμου.

Βέβαια ο όρος «προτάσεις» μόνο γέλια προκαλεί. Στην ουσία πρόκειται για εκτελεστικές αποφάσεις, τις οποίες καλούνται να κάνουν πράξη όλοι οι μηχανισμοί στήριξης του παγκόσμιου καπιταλισμού, από την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, μέχρι την Παγκόσμια Τράπεζα (ΔΝΤ) και από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και της Ιαπωνίας μέχρι και την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλοι αυτοί οι κουστουμάτοι, όταν βγαίνουν από τα υπουργικά συμβούλια; Πιγκουίνους που χειροκροτούν άλλους πιγκουίνους, επάνω σε πάγο που λιώνει. Αυτό προσπαθούν να κάνουν να καταψύξουν τον καπιταλισμό με τους παγωμένους μισθούς μας, τα παγωμένα όνειρα μας, αναζητώντας λίγο ακόμα παράταση ζωής για ένα σύστημα που απέτυχε πανηγυρικά. Αφού αυτοί θέλουν να αγοράσουν πολιτικό χρόνο εμείς πρέπει να ανάψουμε τις «φωτιές» της κοινωνικής ανυπακοής που θα λιώσει τον πάγο κάτω από τα πόδια τους. Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να διεκδικηθεί όλος ο πλούτος από αυτούς που τον παράγουν. Είναι το αίτημα που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.


Και βέβαια καταλαβαίνει κανείς πως, όταν κάποιος από αυτούς τους «πιγκουίνους» κάνει κουβέντα για «κοινωνικά πακέτα» και προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, η φτώχεια κλπ. Δουλεύει τον κόσμο. Πρόκειται για προπαγανδιστική επίθεση, ύπουλη, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη. Επιδιώκει να πείσει και τον τελευταίο φουκαρά ότι πρέπει να τρώει λιγότερο για να μην χάσει το αφεντικό του το «δικαίωμα» να τρώει αστακούς. Τα μεγάλα αφεντικά που εξηγήσαμε στην αρχή πια είναι, δεν επιτρέπουν κοινωνικές παροχές. Ούτε πρόκειται να πάρουν χρήμα από τα θησαυροφυλάκια τους για να δώσουν παροχές στους ανθρώπους του μόχθου.


Η εμείς, η αυτοί!!!

Η οργανώνουμε τον αγώνα μας στα ταξικά συνδικάτα και στις άλλες μαζικές οργανώσεις, η γινόμαστε κάρβουνο για να δουλεύουν οι μηχανές παραγωγής αμύθητου πλούτου για μια χούφτα μεγαλοκαρχαρίες.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν μπορούσαμε να μάθουμε ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από τα πλειοψηφικά μετοχικά πακέτα, θα αντιλαμβανόμασταν καλύτερα το παιχνίδι ...
Η γνώμη μου είναι ότι στην ουσία είναι μια χούφτα άνθρωποι !
Που με το χρήμα τους έχουν καταφέρει και αγοράσει το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό για να προωθούνται τα συμφέροντά τους !

Πολύ τέλεια η φωτό - πυραμίδα του καπιταλισμού !
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φάρε θα το πω λίγο απλοϊκά αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

1. Το 2 % του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 50 % του παγκόσμιου πλούτου.

2. Το 50 % του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 1 % του παγκόσμιου πλούτου.

3. Το υπόλοιπο 48% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 49% του παγκόσμιου πλούτου.

Το 2% είναι που κυβερνά ολόκληρο τον κόσμο…
Ο χρήστης blackbedlam είπε…
Καλημέρα σας.Τι καλή μέρα δηλαδή;Καλή μας δύναμη καλύτερα.Να πω κάτι, αυτά που γράφετε (γράφουμε) εμείς που τα γράφουμε, τα ξέρουμε, αυτοί που τα διαβάζουν,αν δηλαδή τα διαβάζουν άλλοι τα απορρίπτουν, άλλοι τα κρατούν.Με λίγα λόγια καλά κάνουμε βρε αδερφέ και τα αναρτούμε αλλά, το ζητούμενο είναι τι διάβολο γίνεται.Που θα πάει αυτή η δουλεία, πόσο δηλαδή μπορούν να μας κρατούν τα κότσια μας από τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος των εργαζόμενων;Πώς μπορεί να αντιδράσει αυτός ο κόσμος, πώς θα συμβάλλουμε ώστε να αντιδράσει, αυτό θαρρώ είναι το ζητούμενο και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να προβληματιστούμε.Χάθηκε πολύτιμος χρόνος όχι μόνον απ΄όταν εμφανίστηκε η κρίση, ακόμα από πολύ πιο πριν,, τότε που έπρεπε να προετοιμάζουμε το μαζικό λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, γιατί εμείς ή τέλος πάντων κάποιοι από εμάς, ξέραμε, θα έπρεπε να ξέρουμε για το επερχόμενο.Αλλά εν πάση περιπτώσει τώρα τι γίνεται.Αδιέξοδο γι΄αυτούς αδιέξοδο και για μας;Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι η προσπάθεια οργάνωσης.Η προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, στους δρόμους στις γειτονιές ,στους συλλόγους, στα σωματεία, στους δήμους, στους χώρους δουλειάς........ας μιλάμε γι΄αυτήν την ανάγκη και ας πιέσουμε "κάθε ενδιαφερόμενο" προς αυτήν την κατεύθυνση.
Να είστε καλά και καλό κουράγιο.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Γεια σου Black Bedlam

Οι καθημερινοί άνθρωποι που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν μαζί με εμάς, αυτό που λεμέ δηλαδή «λαϊκά στρώματα» θα βρεθούν αργά οι γρήγορα αγκαλιά με το «τέρας».

Ο καπιταλισμός είναι και δικός τους εχθρός, όχι μόνο των κομουνιστών. Είτε συμφωνούν μαζί μας είτε όχι σε λίγο αρκετοί από αυτούς δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε το νερό. Με λίγα λόγια με τον καπιταλισμό ή παλεύεις για να τον ανατρέψεις, ή αργά ή γρήγορα, θα τον υποστείς στην πιο βάρβαρη εκδοχή του, γιατί σε συνθλίβει. Γιατί πάνω στη δυστυχία των όσο περισσότερων, στήνουν τρελό χορό τα κέρδη των όλο και λιγότερων.

Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα αδελφέ Black Bedlam δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να αναδεικνύουμε διαρκώς τις αντιθέσεις - αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Κι απέναντι σ' αυτά να αντιπαραθέτουμε με παραδείγματα ως και την παραμικρή λεπτομέρεια το σχέδιο της λαϊκής εξουσίας για τη συγκρότηση και οργάνωση της λαϊκής οικονομίας.

ΔΕΝ πρέπει να μας λείπει το στάρι, υπάρχει τρόπος ακόμα και να μας να περισσέψει.

ΔΕΝ έχουμε ανάγκη το εισαγόμενο γάλα - σκόνη αλλά μπορούμε να στείλουμε κανονικό γάλα και σε λαούς που δεν έχουν δική τους παραγωγή.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παράγουμε και βαμβακερά και μάλλινα αλλά και κάθε είδους νέα ποιότητα υφάσματος σε στενή συνεργασία του επιστημονικού δυναμικού της χώρας με τους παραγωγούς των πρώτων υλών.

Για αυτά και πολλά ακόμα μπορούμε να μιλάμε με στοιχεία συγκεκριμένα παράλληλα με την πάλη για τα άμεσα ζητήματα που γεννά η ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών. Πάλη που πρέπει να κάνει διαρκώς καθαρό ότι η λύση με προοπτική μπορεί να υπάρχει μόνο στην όξυνση της αντιπαράθεσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Καλημέρα – ψιλά το κεφάλι – κοίτα τους στα μάτια και πες’ τους την λύση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ