ΕΝΑ ΣΑΘΡΟ «ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ» ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ (μέρος β’)


«…Πολλές εκτελέσεις με αέρια η σφαίρες η ενέσεις πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο στρατόπεδο. Ο θάλαμος αερίων ολοκληρώθηκε το 1944 και κλήθηκα από τον δόκτορα Ράσερ να εξετάσω τα πρώτα θύματα. Από τα οχτώ η εννιά άτομα που υπήρχαν στον θάλαμο, τα τρία ζούσαν ακόμη και τα υπόλοιπα έδειχναν να είναι νεκρά. Τα μάτια τους ήταν κόκκινα και τα πρόσωπα τους πρησμένα. Πολλοί κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο. Αργότερα τους μετέφεραν στο κρεματόριο, όπου έπρεπε να εξετάσω τα δόντια τους για χρυσό. Τα δόντια που περιείχαν χρυσό αφαιρούνταν… Έκανα νεκροψίες σε μερικούς από αυτούς και διαπίστωσα ότι ήταν απόλυτα υγιείς, άλλα είχαν πεθάνει από ενέσεις. Μερικές φορές οι κρατούμενοι σκοτώνονταν απλώς επειδή είχαν δυσεντερία η έκαναν εμετό και ταλαιπωρούσαν τις νοσοκόμες. Οι ψυχικά ασθενείς εξοντώνονταν με ενέσεις η σφαίρες. Μια συνηθισμένη μέθοδος εκτέλεσης ήταν δια πυροβολισμού. Οι κρατούμενοι πυροβολούνταν ακριβώς έξω από το κρεματόριο και μεταφέρονταν μέσα..»

Νταχάου – 1941-1945 – καταθέτει ο δρ. Φραντς Μπλάχα, Τσεχοσλοβάκος γιατρός, ο οποίος βρίσκονταν στο Νταχάου και ήταν παρών σε μερικά από τα πειράματα των Ναζί.

Στο προηγούμενο δημοσίευμα επιχείρησα να καταγράψω τα εγκλήματα του καπιταλισμού (στις διάφορες μορφές του) μέχρι πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


50.000.000 θύματα είχε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, που ήταν αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, αλλά και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 1929-1933, που, παρά την όποια μικρή αναζωογόνηση στη δεκαετία του '30, δεν ξεπεράστηκε. Ο πόλεμος, ως διέξοδος, αποτελούσε το μέσο για το εδαφικό ξαναμοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στις τότε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Και πρώτα απ' όλα στόχευε στη συντριβή του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο, της ΕΣΣΔ, και στην ανατροπή του σοσιαλισμού, ώστε να ξανακερδίσουν ένα χαμένο κρίκο στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα.

Τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα δυστυχώς συνεχίζονται…

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σύντροφε όσο ο καπιταλισμός ιμπεριαλισμός υφίσταται τα ποτάμια ανθρώπινου αίματος θα χύνονται χωρίς σταμάτημα.Όσο το σύστημα μένει όρθιο η ανθρωπότητα θα υποφέρει απο φτώχια πολέμους και θάνατο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ