ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008;


Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008; Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες;



Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι μηχανισμοί της αστικής τάξης, οι συριζαίοι, οι «αριστεριστές», οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιΚΚΕδες !!!


Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της «αριστεράς πολυτελείας» ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα «Δεκεμβριανά» σαν τη μεγαλύτερη «εξέγερση» της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.


Πρώτη φορά στην ιστορία η Αθήνα είχε καταληφθεί, ανενόχλητη, στους «εξεγερμένους» επί μέρες και το μόνο που απέμενε σαν κατακάθι ήταν στάχτες και αποκαΐδια. Ούτε μια ιδέα, ούτε μια πολιτική συγκρότηση, ούτε μια αγωνιστική μαγιά, ούτε μια αγωνιστική κληρονομιά, ούτε μια οργάνωση ζωής. Μόνο στάχτες και φωτιές…


Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι υμνητές, οι καθοδηγητές και οι «εξεγερμένοι» κατά του καθεστώτος; Κανένας δεν τους πείραξε, κανένας στρατός δεν τους τσάκισε, κανένας δεν φυλακίστηκε από το καθεστώς για την «εξέγερση», αντίθετα πήραν εύσημα και ύμνους, Που βρίσκονται;




Χιλιάδες και χιλιάδες, διαδήλωσαν προχτές το βράδυ σε 59 πόλεις τη δική τους απόφαση για έναν άλλο δρόμο, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές, για μια οικονομία λαϊκή.


Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκρούονται μετωπικά με το καθεστώς των αστών, μαζικά και ρωμαλέα.


Αυτοί που βρίσκονται;


Στην άλλη όχθη…



Και απόντες και κατήγοροι και συκοφάντες των ταξικών συνδικάτων και κάθε αυθεντικής λαϊκής έκρηξης.


Κάθε αυθεντική λαϊκή κινητοποίηση για όλους αυτούς είναι «ζημία εις βάρος του κοινωνικού συνόλου», «παράνομες πράξεις του ΠΑΜΕ» κλπ…


Τα σημερινά γεγονότα αποκαλύπτουν στο ακέραιο και τελεσίδικα το τι ήταν τα «δεκεμβριανά» και ποιος ο ρόλος όλων των καθοδηγητών και υμνητών κείνων των γεγονότων.



Προχτές το βράδυ σε 59 πόλεις της πατρίδας μας χιλιάδες εργάτες, μικροί έμποροι, βιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες από τα λαϊκά στρώματα διαδήλωσαν δυναμικά στα κοινά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στον ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Πουθενά στον αστικό Τύπο δεν τους είδαν.


Και πώς να τους δουν αφού οι διαδηλωτές δεν αρκούνται στην έκφραση διαφωνίας αλλά προβάλλουν συγκεκριμένο δρόμο διεξόδου ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.


Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κίνημα που χαϊδεύεται από το σύστημα κι ένα κίνημα που είναι επικίνδυνο για το σύστημα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο για το σταράτο σχόλιο.
Τώρα ….κρύβονται τα όρνεα!
Ο χρήστης Cos είπε…
Σύντροφφοι, το άρθρο νομίζω ότι είναι ισοπεδωτικό. Στις χθεσινές διαδηλώσεις και στις διαδηλώσεις τον Δεκέμβριο του 2008, πήραν μέρος και πολλά παιδιά, αντιδρώντας στην ταξική εκμετάλευση και την αστική καταπίεση, με αφορμή την δολοφονία από την αστυνομία ενός συμμαθητή τους. Δυστυχώς τότε αυτά τα παιδιά (σημαντικό, κυρίως για την δυναμική του και τον προβληματισμό του, τμήμα της νεολαίας), τα παραδώσαμε στους οπορτουνιστές και δυστυχώς το κάνουμε και τώρα. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι άλλο πράγμα το κομάτι αυτό της νεολαίας που εξεγείρεται απέναντι στο σύστημα, άλλο πράγμα οι οπορτουνιστικές ηγεσίες και άλλο πράγμα οι παρακρατικοί. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, απομακρύνουμε νέους που είναι ή θέλουν να είναι και μπορούν να είναι αγωνιστές του ταξικού κινήματος, από το ίδιο το ταξικό κίνημα.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φίλε Cos το άρθρο δεν καταδικάζει σε κανένα σημείο τα παιδιά που αντέδρασαν με αφορμή την δολοφονία ενός συμμαθητή τους.

Δεν νομίζω ότι είναι δυναμικό και προβληματισμένο τμήμα της νεολαίας που αντιδρά στην ταξική εκμετάλλευση, οι 200 κουκουλοφόροι που έστησαν το γνωστό σκηνικό κλεφτοπόλεμου με τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πάντως είναι άλλο πράγμα να εξεγείρεσαι απέναντι στο σύστημα και άλλο… να νομίζεις ότι εξεγείρεσαι!!!
Ο χρήστης Cos είπε…
Φίλε aliatas, νομίζω ότι στο σχόλιό μου είναι φανερό ότι δεν αναφέρομαι στους κουκουλοφόρους, όμως στις διαδηλώσεις του 2008 και τώρα δεν συμμετείχαν μόνο κουκουλοφόροι. Σε αυτά τα παιδιά αναφέρομαι και πιστεύω ότι πρέπει να τα διαχωρίζουμε από τους κουκουλοφόρους, έστω και αν νομίζουν ότι εξεγείρονται. Θεωρώ ότι κατά κύριο λόγο είναι (και το δείχνουν με τη στάση τους)δυναμικό και προβληματισμένο τμήμα της νεολαίας που δεν έχει ακόμη βρεί τον δρόμο του στον ταξικό αγώνα (είναι άλλωστε πολύ νέοι). Δεν μπορούμε με την στάση μας να χαρίζουμε αυτούς τους νέους στους οπορτουνιστές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ