ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ
Κάτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ και οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το Κόμμα στις εκλογές του Νοέμβρη. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να βοηθήσει το λαό να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί.


***


Θα εμποδίσει την κυβέρνηση και θα τη δυσκολέψει στα σχέδιά της αμέσως μετά τις εκλογές να προωθήσει τα προαποφασισμένα μέτρα που έχουν ανάγκη οι μεγαλοεπιχειρήσεις, για να κερδοφορήσουν πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων.


***


Θα φέρει τη λαϊκή ψήφο στο ύψος της αναγκαιότητας ανόδου του λαϊκού κινήματος αντιστοιχίζοντας την αντεπίθεση στην επίθεση που πυροδότησαν τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα.


***


Θα δείξει στην κυβέρνηση ότι οι ελιγμοί και η κοροϊδία, στην προσπάθειά της την τελευταία ώρα να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, πέφτουν στο κενό. Θα ακυρώσει και στο μέλλον κάθε απόπειρα να ξεγελάσει το λαό με προκλητικές εξαγγελίες, όπως αυτές που έκανε χτες ο πρωθυπουργός, μοιράζοντας χάντρες σε συνταξιούχους και άνεργους, όταν με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει γυρίσει τους όρους ζωής τους δεκαετίες πίσω.


***


Θα τραβήξει από τη ΝΔ το όψιμο αντιμνημονιακό της προσωπείο και θα τη βάλει εκεί που πραγματικά ανήκει: Δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, σαν δύναμη συμπληρωματική στην υπηρέτηση της αντιλαϊκής στρατηγικής υπέρ των μονοπωλίων, η οποία προωθείται με μέτρα και νόμους εντός και εκτός του μνημονίου με την τρόικα.


***


Θα δώσει ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, προϋπόθεση αναγκαία για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, με στόχο την αναμέτρηση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τους φορείς της. Θα αποτελέσει ψήφο υπέρ του άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός.


(τα αποσπάσματα από το χτεσινό κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο