ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ«Με το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εκβιάσει με τρόπο ωμό και απροκάλυπτο το λαό και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ομως, στην πραγματικότητα η χρεοκοπία για τα λαϊκά στρώματα έχει ξεκινήσει. Η στάση πληρωμών είναι ήδη καθημερινότητα για τους ανέργους, τους εκ περιτροπής απασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της Υγείας, της Παιδείας, στις δόσεις των δανείων, στους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού και του τηλεφώνου.Η δυσκολία, για παράδειγμα, που αντιμετωπίζουν πολλοί να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης δε θα ξεπεραστεί με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, γιατί πολύ απλά τα χρήματα αυτά δεν προορίζονται για το λαό. Αυτός θα είναι ούτως ή άλλως χαμένος όσο δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική. Αυτήν την αλήθεια αποκαλύπτει η απειλή της μη καταβολής των μισθών και των συντάξεων: Οτι θέλουν πάντα να στέλνουν το λογαριασμό στο λαό και ποτέ να μη θίγουν τα μονοπώλια και τα κέρδη τους, ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, είναι κόμματα του κεφαλαίου.


Κανένας φόβος, λοιπόν, και καμία υποχώρηση μπροστά στον εκβιασμό. Αν οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχούν για κάτι, αυτό είναι η κλιμάκωση της επίθεσης. Τα εκβιαστικά διλήμματα πρέπει να πέσουν στο κενό. Η προσπάθεια εκφοβισμού πρέπει να προσκρούσει στον τοίχο της λαϊκής απαίτησης να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Τα περί χρεοκοπίας φέρνουν στην πρώτη γραμμή την ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης»

(Από συνέντευξη του Γιώργου Μαρίνου στον κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Η σταθερότητα της εκμετάλλευσης


«Επικίνδυνο και ψευδεπίγραφο το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίηση. Σταθερότητα για τα μονοπώλια είναι η αύξηση των κερδών τους, η μείωση μισθών - συντάξεων, το κόψιμο παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η ανεργία, το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, των ορεινών όγκων και των παραλιών.

...πρέπει να αποσταθεροποιηθεί

Η πάλη και ο καθημερινός αγώνας για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, για την κυβέρνηση είναι αποσταθεροποίηση. Σταθερότητα για το λαό είναι να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία κλπ. Οι εργαζόμενοι ζουν στην αστάθεια και στην ανασφάλεια και η πλουτοκρατία στη σταθερότητα και στην ασφάλεια. Αυτή τη σταθερότητα τι να την κάνει ο λαός; Αυτό που πρέπει να νοιάζει το λαό είναι ότι αυτήν τη σταθερότητα πρέπει να την αποσταθεροποιήσει!

Αυτό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ

Σταθερότητα για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του, και αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη του ταξικού κινήματος. Οσο περισσότερα εμπόδια δημιουργούνται στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στο σύστημα διακυβέρνησης, όσο περισσότερο τρίζουν τα θεμέλια του συστήματος της εκμετάλλευσης, τόσο πιο αποτελεσματικά η λαϊκή αντεπίθεση θα μπορεί να αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και να ανοίξει την προοπτική για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία»

(το πρωτοσέλιδο σχόλιο στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010 ).

Δικό τους το πρόβλημα«Κάθε συζήτηση για επιμήκυνση, ή για αναδιάρθρωση του χρέους, είναι για να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται να πληρωθούν στις τράπεζες. Για να μην χρεοκοπήσουν οι τραπεζίτες και άλλες ομάδες επιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν ήδη το φάσμα της δικής τους χρεοκοπίας, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να μπουν σε αυτή τη λογική.


Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε δεκάρα


Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες δεν χρωστάνε δεκάρα σε κανέναν. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που δίνονται στους τραπεζίτες στο όνομα του δημόσιου χρέους, είναι πλούτος που τον παρήγαγαν οι ίδιοι, είναι πόροι που ανήκουν στην κοινωνία, είναι κονδύλια που μπορούν να αξιοποιηθούν για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.


Η λύση στην ανατροπή των συσχετισμών


Μόνο που για να γίνει αυτό και να σταματήσει η λεηλασία, θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Να βουλιάξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις που πάνε κόντρα στην εξουσία του κεφαλαίου. Οι κάλπες της Κυριακής είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τους δείξουμε ότι δεν μασάμε!»

(από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010 ).

Σχόλια

Ο χρήστης tasos είπε…
http://tasosnastos.blogspot.com/2010/11/epirus-gate.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο