ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ

Όσο χιλιάδες εργαζόμενοι, πλατύτερα λαϊκά στρώματα ψάχνουν να βρουν διέξοδο, όσο ο ένας μετά τον άλλο, αφουγκράζονται το μήνυμα του ΚΚΕ για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τόσο θα γινόμαστε θεατές σε μια τεράστια αντικομμουνιστική βιομηχανία, που παράγει εκδόσεις, ντοκιμαντέρ, ταινίες, βιβλία, αφιερώματα, τα οποία αναπαράγονται μέσα από τα ΜΜΕ και από τον Τύπο.Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις διαστρεβλώσεις, τα ψέματα, τις ανακρίβειες και τις χυδαιότητες που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.


«Ο Μαρξ είπε ότι οι γυναίκες στον κομμουνισμό θα εκδίδονται», «δίδαξε» ένας καθηγητής Φιλοσοφίας (!) στην Κρήτη!


Η «πάλη των τάξεων τελείωσε», «η κομμουνιστική θεωρία είναι καλή, αλλά δεν εφαρμόζεται».


Η Οχτωβριανή Επανάσταση χαρακτηρίζεται «πραξικόπημα» σε «επιστημονικά» βιβλία που διδάσκονται στις σχολές, ενώ ο σοσιαλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα στον 20ό αιώνα παρουσιάζεται ως η άλλη πλευρά του φασισμού, διαγράφοντας τις κατακτήσεις του, αλλά και τα εκατομμύρια νεκρούς του σοβιετικού λαού στον αντιφασιστικό αγώνα.


Ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία έχει αναλάβει η κρατική τηλεόραση, με σειρά αντικομουνιστικών εκπομπών της ΕΤ, της ΝΕΤ και της ΕΤ3. Με μια σειρά πολύμορφες εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές και δήθεν ιστορικά ντοκιμαντέρ, προωθείται η ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό. Η ανήθικη αυτή εκστρατεία, που στηρίζεται στο ψέμα, στη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία, δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί. Στοχεύει στις συνειδήσεις των εργαζομένων και πριν απ' όλα της νεολαίας, για να καλλιεργηθεί ένα κλίμα υποταγής.


Στο Γυμνάσιο Σιάτιστας (Κοζάνη) κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γερμανικών η καθηγήτρια αναφερόμενη στο σύστημα που είχε η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία είπε μεταξύ άλλων: «Η Ανατολική Γερμανία είχε κομμουνισμό δηλαδή κάτι σαν την χούντα».


Σε τελετή που έγινε (30/4/2010) στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, για παιδιά που βραβεύθηκαν σε μουσικούς διαγωνισμούς, δόθηκε ως βραβείο στα παιδιά το βιβλίο του Μ. Γρηγορίου «Μουσική για παιδιά και έξυπνους μεγάλους». Οι γονείς έκπληκτοι διάβασαν ένα κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο «Η τέχνη και τα απολυταρχικά καθεστώτα», που εξαπολύει μια χοντροκομμένη αντισοβιετική, αντικομμουνιστική επίθεση, με... «παιδαγωγικές» «αλήθειες» του τύπου: «Η εξάρτηση των συνθετών στη διάρκεια του σταλινισμού ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσαν να προμηθευτούν ούτε χαρτί παρτιτούρας για να γράψουν τη μουσική τους, αν δεν ακολουθούσαν την επίσημη γραμμή που καθόριζε η "Ένωση Σοβιετικών Συνθετών"»!!! Να είναι καλά οι γονείς ενός βραβευμένου, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επέστρεψαν το βιβλίο και σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο Πετρούπολης, τους δημοτικούς συμβούλους, τις δημοτικές παρατάξεις και το Δημοτικό Ωδείο, καταγγέλλουν «τέτοιου είδους ενέργειες που δε διαπλάθουν χαρακτήρες, ούτε δημιουργούν ήθος (...) Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να διαμορφώσουν χαρακτήρα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των καταπιεστών». Παραθέτουν μάλιστα και αποσπάσματα από κείμενο του Σοστακόβιτς, το 1935, στο οποίο ο κορυφαίος συνθέτης αποτύπωνε ξεκάθαρα την πολιτισμική αναγέννηση που έφερε η Οχτωβριανή Επανάσταση. Να σημειωθεί ότι ο Σοστακόβιτς είναι μεταξύ των Σοβιετικών συνθετών τους οποίους ο Μ. Γρηγορίου «περιλαμβάνει» στο βιβλίο του για να εξαπολύσει τον αντισοβιετισμό του.


Να θυμηθούμε το περιβόητο βιβλίο της Έλλης Παππά;


Το γεγονός, ότι έσπευσαν να κάνουν αναλυτικές παρουσιάσεις οι αστικές εφημερίδες, με επικεφαλής το συγκρότημα Λαμπράκη και στην ουρά τους την «Αυγή» λέει πολλά για όσους θέλουν να καταλάβουν. Όλοι μαζί στη χρήση του βιβλίου, ως αντιΚΚΕ εργαλείου. Ιδιαίτερα το «Βήμα» με μεγάλο αφιέρωμα, στο όνομα της υπεράσπισης του Μπελογιάννη. Το «Βήμα», που αποκαλούσε τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατασκόπους, όταν πιάστηκαν και εκτελέστηκαν. Το έχουν ξανακάνει, αλλά τους γύρισε ανάποδα. Τους έχουμε μάθει πια.


Όσο για την Έλλη Παπά… αν οι συκοφαντίες, οι δικολαβισμοί, οι σοφιστείες, οι αστήρικτες καταγγελίες και η αναβίωση της χαφιεδολογίας (που υποτίθεται ότι την αποδοκιμάζει... αναπαράγοντάς την!) συνάδουν με το αγωνιστικό ήθος, είναι κάτι που έχει απαντηθεί από χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές που στάθηκαν όρθιοι και ακέραιοι. Μέχρι τέλους.


Η εμπάθεια είναι το χαρακτηριστικό εκείνων που κάθε άλλο παρά επιδιώκουν να αναζητήσουν με σοβαρότητα απαντήσεις σε καίρια ζητήματα, που σχετίζονται με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος και την αδιαμφισβήτητη προσφορά του ΚΚΕ. Η ανεπάρκειά τους, όμως, είναι τέτοια, που δεν μπορεί να σκεπαστεί, όσους χαρακτηρισμούς και ψέματα κι αν επινοήσουν σε βάρος του ΚΚΕ.


Φυσικά η καραμέλα Στάλιν δεν λύπη ποτέ και πουθενά.


Ακούστε λοιπόν παλικάρια μου. Το ΚΚΕ είναι μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα. Και αυτό το λέει το καταστατικό του. Σταλινικό το λένε οι δημοσιολόγοι της δεκάρας, νομίζοντας ότι το πλήττουν. Αλλά που; Με το συμπάθιο αυτά τα περί αποκήρυξης του Σταλινισμού, είναι για να γελάσουν και οι μουγγοί. Πολιτικό ρεύμα Σταλινισμός δεν υπάρχει, τι να κάνουμε να το φτιάξουμε ειδικά για την «Αυγή». Από όσο ξέρω εγώ τέτοια ονομασία δεν έχει δοθεί για κανένα πολιτικό ρεύμα. Εκτός και εάν εννοείτε την περίοδο διακυβέρνησης του Στάλιν, όπου εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός. Τι να κάνουμε ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος ο άτιμος στις μέρες μας. Επειδή το ξέρω απ’ έξω κι ανακατωτά το παραμύθι σας, ξέρω ότι θα πείτε για τις εκκαθαρίσεις της δεκαετίας του 1930 κτλ. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που οδήγησαν εκεί; Ξύπνησε ο Στάλιν ένα πρωί, και αποφάσισε να εξολοθρεύσει όλους τους πρώην συντρόφους του; Κάποιος λόγος θα υπήρχε. Για αυτό πριν αρχίσουμε να γράφουμε τσιτάτα του στυλ «σημαία του σταλινισμού ήταν η εξολόθρευση κάθε αντίθετης φωνής» καλό θα ήταν να έχουμε εξετάσει τα γεγονότα και κυρίως τις αιτίες τους. Και οι αιτίες αυτών των γεγονότων ασφαλώς δεν ήταν ότι ο Στάλιν δεν ήθελε αντιρρήσεις. Αυτά είναι αστειότητες.

Ας συζητήσουμε σοβαρά. Αν μπορείτε;


Υπάρχουν και κάτι ξεφτέρια που αναρωτιούνται αν το ΚΚΕ είναι αστικό η επαναστατικό κόμμα. Κι αν είναι λέει αστικό γιατί ενοχλείτε από την αστική νομιμότητα. Και αν είναι επαναστατικό κόμμα από πού προκύπτει και τι δουλειά έχετε στις εκλογές!!!! Ακούστε ξεφτέρια. Σκοπός της συμμετοχής των κομμουνιστών στις αστικές εκλογές και στο αστικό κοινοβούλιο είναι η αξιοποίησή τους για τις ανάγκες προπαγάνδας και ζύμωσης ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά του κόμματα, καθώς και τα οπορτουνιστικά. Η συμμετοχή των κομμουνιστών στο κοινοβούλιο δεν πρέπει να καλ-λιεργεί αυταπάτες για το ρόλο του, αλλά αντίθετα να τον αποκαλύπτει ως όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου. Σε αυτά τα πλαίσια το ΚΚΕ έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεις νόμων που αποδεικνύουν ότι το αστικό κοινοβούλιο ούτε μπορεί ούτε θέλει να πάρει μέτρα υπέρ της εργατικής τάξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη πρόταση νόμου για την κατάργηση του ΦΠΑ για είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και των διοδίων, η οποία απορρίφθηκε από τα αστικά κόμματα γιατί πλήττει την καπιταλιστική κερδοφορία. Τόσο απλά.


Τέλος για να μην κουράζεστε και για να μην σας κουράζω… αντικομουνιστές όλου του κόσμου βάλτε το καλά στο μυαλό σας…


«Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και να σκεφτεί κανείς ότι διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους το τέλος της Ιστορίας !!!

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση ;
Το εξής:
Κατά την διάρκεια της Οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην Σ.Ε. και αλλού, υπήρξαν προβλήματα, λάθη, αδυναμίες, πισωγυρίσματα, καθυστερήσεις στην ανάπτυξη τομέων, ελλείψεις σε διάφορα αγαθά.
Αυτά δεν προβάλλονται από τους εχθρούς του Σοσιαλισμού, που θα μπορούσαν να "επενδύσουν" σ΄αυτά, αντίθετα καταφεύγουν σε χοντροκομμένα ψέμματα (εδώ μέχρι και ... πιθηκάνθρωπους επί Στάλιν, "ανακάλυψαν" τα σαίνια) για να πλήξουν (τρομάρα τους) το Σοσιαλισμό, κατ΄επέκταση και το ΚΚΕ !

Εμένα, κάτι μου λέει αυτό !
Μάλλον έχουν χάσει τ΄αυγά και τα πασχάλια, γνωρίζουν ότι έρχεται το τέλος τους, ο πολιτικός και κοινωνικός επιθανάτιος ρόγχος τους, βγάζει χυδαίες και αηδείς αναφορές !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο