Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ


Μερικοί υποστηρίζουν ότι η αυτοκριτική που συχνά κάνει το ΚΚΕ είναι επικίνδυνη γιατί παραδεχόμενο τα λάθη του παρέχει όπλα στους εχθρούς του.


Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω:


"Η στάση ενός πολιτικού κόμματος μπρος στα σφάλματα του είναι ένα από τα κριτήρια τα πιο σημαντικά και τα πιο ασφαλή της σοβαρότητας του, της ικανότητας του ν' ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του απέναντι στην τάξη του και των εργαζομένων μαζών. Η φανερή αναγνώριση ενός σφάλματος, η αποκάλυψη των αιτίων, η ανάλυση της κατάστασης που το προκάλεσε, η προσεκτική εξέταση των μέσων της επανόρθωσης του, αυτα είναι τα δείγματα ενός σοβαρού κόμματος, αυτό σημαίνει για ένα κόμμα να εκτελεί το καθήκον του, να διαπαιδαγωγεί την τάξη και συνεπώς την μάζα."


Λένιν

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι μόνο η αυτοκριτική, αλλά και η κριτική και προς τα πάνω και προς τα κάτω μέσα (αποκλειστικά) στα όργανα εχτός από καθήκον είναι και υποχρέωση όλων !

Σωστό άρθρο !
Ο χρήστης aliatas είπε…
Καλό θα είναι Φάρε να τονίσουμε ότι κανένα άλλο κόμμα από αυτά που έδρασαν για μεγάλο ή αρκετά μεγάλο διάστημα στη σύγχρονη Ιστορία, κόμματα που και σήμερα δρουν για πολλά χρόνια, δεν έχουν προχωρήσει σε μια διαδικασία επιστημονικής ιστορικής διερεύνησης του παρελθόντος, κανένα δεν έχει τέτοιου τύπου και χαρακτήρα δημόσια αυτοκριτική, σαν το ΚΚΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ