ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ 1940-1945"

Επιστροφή στις προσφορές βιβλίων με ένα Λεύκωμα από τις εκδόσεις «Λιβάνη» με τον τίτλο «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945», το οποίο φέρει την υπογραφή του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας Περιόδου 1940-1945.


Πρόκειται για έκδοση - λεύκωμα 414 σελίδων γεμάτες με στοιχεία για τα φρικιαστικά αντίποινα που διέπραξαν Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι φασίστες κατακτητές εναντίον αμάχων. Εναντίον παιδιών, γυναικών, γερόντων. Εναντίον κτιρίων, χωραφιών και υποδομών.

Στον ογκώδη αυτό τόμο ο κάθε δήμαρχος του ματωμένου τόπου απευθύνει ένα χαιρετισμό μνήμης για εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που παραμένουν ουσιαστικά ατιμώρητα, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Ακολουθεί μία τεκμηριωμένη αφήγηση της απάνθρωπης δράσης των κατοχικών στρατευμάτων με ονόματα, χρονολογίες, τοπωνύμια.

Τον καιρό της έκδοσης του βιβλίου, δήμαρχος Νικαίας ήταν ο Στέλιος Μπενετάτος. Διαβάστε ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό του, όπως δημοσιεύτηκε στην εν λόγο έκδοση.

«Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944, είναι ένα από τα ολοκαυτώματα του ελληνικού λαού για την Λευτεριά και τη Λαοκρατία. Οι ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους ήθελαν να τιμωρήσουν και να γονατίσουν την Αντίσταση και τον οργανωμένο αντιφασιστικό αγώνα που αναπτύχθηκε στην πόλη μας σε όλη τη διάρκεια της κατοχής, με κορωνίδα τη Μάχη της Κοκκινιάς το Μάρτη του 1944. Όμως η Λεβεντιά δεν γονατίζει, η ψυχή του λαού, που είναι βουνό ολάκερο, δε γονατίζει»…

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο

Το βιβλίο θα το πάρει ο πρώτος που θα στείλει κάποιο σχόλιο για να εκδηλώσει το ενδιαφέρων του.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκδήλωση ενδιαφέροντος : Σε μουά!
Φιλήμων
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φίλε Φιλήμων στείλε μου ένα μήνυμα στο aliatas@otenet.gr για να συνεννοηθούμε σχετικά με την παραλαβή του βιβλίου σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ