ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ




Ινδοί εργάτες - μετανάστες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους βρέθηκαν τη Κυριακή 16 Οκτώβρη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Κορωπίου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας, από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή Αγώνα Εργατών βιομηχανικής ζώνης της περιοχής.
Μετανάστες βιομηχανικοί εργάτες που ζουν 10 και 15 χρόνια στην περιοχή.


Σήμερα πολλοί από αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι και δεν μπορούν να πάρουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, γιατί η κυβέρνηση τους αποκλείει.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά, με τα σχολεία επειδή δεν υπάρχουν θέσεις, πρέπει να τα πηγαίνουν πιο μακριά.

Οπως ανέφεραν, σημαντικό γι' αυτούς και κυρίως για τις γυναίκες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τη συνένωση των οικογενειών, είναι να μάθουν Ελληνικά γιατί δεν ξέρουν και αυτό τούς απομονώνει.

Θεωρούν πολύ σημαντικό το σχολείο μεταναστών στην περιοχή που έχει κάνει το ΠΑΜΕ και ήδη πολλές Ινδές γυναίκες μετανάστριες έχουν αρχίσει να πηγαίνουν.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σύντροφε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στην βιομηχανική περιοχή του Κορωπίου έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα,έχει φτιαχτεί και σχολείο για τους μετανάστες,πολλοί απο αυτούς είναι πρωτοπόροι στις μάχες της εργατικής τάξης της περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ