ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ (video)



Ημέρες και έργα της ΓΣΕΕ…

Ζητιανεύουν διάλογο με την κυβέρνηση για να αλλάξουν ορισμένα επιμέρους ζητήματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής!

Δίχως τσίπα, τη στιγμή που ο πόλεμος αυτών που έχουν μαζέψει τον πλούτο που έχουμε παράγει όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, και της μαύρης συγκυβέρνησης που τους υπηρετεί, δεν αφήνει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και καταστρέφει τη ζωή μας, «καίγονται» να πάνε σε διάλογο με την κυβέρνηση για διάφορα «επιμέρους ζητήματα», δηλαδή για αέρα κοπανιστό, μόνο και μόνο για να διευκολύνει το πέρασμα των εξοντωτικών μέτρων.

Διοχετεύουν το δηλητήριο της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, στις γραμμές των εργαζομένων.

Αναπαράγουν με άλλη γλώσσα τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των βιομηχάνων προς τους εργάτες.

Προτείνουν να δεχτούμε μειώσεις μισθών και δουλειά 5ωρη, δύο με τρεις μέρες τη βδομάδα για να μην χάσουμε τη δουλίτσα μας.

Δυσκολεύονται να αρθρώσουν λέξει για τη μεγάλη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, εκεί που οι εργάτες ξεπέρασαν αυτούς τους εκβιασμούς και διάλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.
Την ίδια στιγμή δίνουν χώρο στην εργοδοσία να χτυπήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να δημιουργεί Ενώσεις Προσώπων ώστε να χτυπήσουν από άλλη μεριά μεροκάματα και εργασιακές σχέσεις.

Φτάνει πια! Δε θα γίνουμε ούτε φτηνοί, ούτε ευέλικτοι ούτε είλωτες. Έχει φτάσει η ώρα να πετάξουμε από το σβέρκο μας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που υπονομεύει ανοικτά τους αγώνες μας και αποτελεί πολύτιμο στήριγμα αυτών που μας πίνουν το αίμα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος, ποιον συνδικαλισμό έχει και ποιον θα έπρεπε να έχει...Btw μήπως ξέρει κάποιος ποιο είναι το κομμάτι που ακούγεται στο τέλος?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ