Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΘα σας διηγηθώ μια ιστορία που έχει για πρωταγωνιστή έναν γνωστό ηθοποιό, τον Πάνο Μιχαλόπουλο. Ο κ. Μιχαλόπουλος έχει ένα γιο τον Σωτήρη που δούλευε ως οπερατέρ στον ΑΝΤ1. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού, ο Κυριακού έλεγε στον Πάνο Μιχαλόπουλο ότι “Το παιδί σου είναι και παιδί μου” και “Ο μισός AΝΤ1 χτίστηκε από σένα” κτλ

Ύστερα από 12 χρόνια που ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος εργαζότανε στο κανάλι, ο Κυριακού τον απέλυσε... το παιδί του!!!

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την ιστορία αυτή είναι πολλαπλά. Μπορεί να έγινε γνωστή επειδή ο κ. Μιχαλόπουλος είναι διάσημος, όμως υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες ιστορίες με εργαζόμενους ανθρώπους που για κάποιο λόγο έχουν πιστέψει ότι η σχέση τους με τον εργοδότη τους μπορεί να είναι φιλική, έως και “συγγενική”!!!

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΛΕΠΙΔΙ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Η ΕΟΚ, ονομάστηκε έτσι από τη Συνθήκη της Ρώμης το1957 και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Συνθήκη του Μάαστριχ το Δεκέμβρη του 1991.
Η ταξική της ουσία ήταν, είναι και παραμένει η ίδια, ανεξάρτητα από τις αναγκαίες μεταμορφώσεις που την προσάρμοζαν σύμφωνα με τις εξελίξεις του καπιταλισμού, στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, στις ανάγκες για την απρόσκοπτη αναπαραγωγή του κεφαλαίου.

Η αστική τάξη της Ελλάδας, τη διαπλοκή της με το ξένο κεφάλαιο την υλοποίησε πολύμορφα, αλλά από τη 10ετία του '60 σύναψε ειδική σχέση με την ΕΟΚ ενώ το 1979, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει την ένταξη της χώρας, ως πλήρες μέλος, στην Κοινότητα και από την 1/1/1981 αρχίζει η συμμετοχή της σ' αυτήν.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν παρόντες και στη Νίκαια της Γαλλίας
 
Στους χαμένους και οι αγρότες
 
Κοινή Αντιαγροτική Πολιτική
 
Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης ως ανάγκη έντασης της εκμετάλλευσης

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΟΣΟ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ. Η ΘΑ ΤΟΥΣ “ΦΑΜΕ”, Η ΘΑ ΜΑΣ “ΦΑΝΕ”


Τώρα είναι η ώρα για μαζικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, για οργάνωση μαζί με το ΚΚΕ τέτοια που να αποκρούσει την επίθεση, να ανοίξει δρόμο για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


Εχουμε τη δύναμη μπορούμε να τους σταματήσουμε

Οι διαδηλωτές φτάνουν στο λιμάνι
 
 Πλήθος απεργών στην πορεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα
 
Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης
 
Η απεργιακή πορεία έκανε στάση έξω από κάθε ξενοδοχείο στη Ρόδο
 
 Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ - ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


 Όταν κάποιος σκοπεύει να καταλάβει την εξουσία, έχει συμφέρον να ξέρει τους συμμάχους πάνω στους οποίους μπορεί να υπολογίζει.


Αν κάποιοι ενώ ανήκουν στα λαϊκά στρώματα αισθάνονται αδιαφορία η και αποστροφή ακόμα για την λαϊκη εξουσία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν πιστεύουν στη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, φοβούνται την επανάσταση και επηρεάζονται από αυτούς που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους την αποτροπή των εργαζομένων από την προοπτική της κατάκτησης της εξουσίας.


Η αδιαφορία για ένα ζήτημα τόσο σπουδαίο, όπως η λαϊκη εξουσία,η ειρωνική στάση απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, είναι έμμεση άρνηση του ιστορικού προορισμού της εργατικής τάξης, φανερή προδοσία του μαρξισμού.

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Στόμα με στόμα, πόρτα με πόρτα, γειτονιά με γειτονιά, μαγαζί με μαγαζί, γραφείο με γραφείο, εργοστάσιο με εργοστάσιο, πρέπει άπαντες να λάβουν το κάλεσμα για γενική πανελλαδική απεργία τη ημέρα που στη Βουλή θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Το ποτάμι της οργής φουσκώνει, μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ορμητικό.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.

Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος στην κρισιμότητα των στιγμών.

Πρέπει να χτυπήσουμε την πολιτική ΤΟΥΣ στον πυρήνα της.

Το θηρίο του κεφαλαίου να χτυπηθεί στη φωλιά του.

Στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, στα γιαπιά και στα γραφεία. Εκεί που στενάζει ο εργάτης και ο υπάλληλος, εκεί που βασανίζεται ο φοιτητής, εκεί που ματώνει ο αγρότης, εκεί που απελπίζεται ο αυτοαπασχολούμενος πνιγμένος από τα μονοπώλια. Εκεί που ο ιδρώτας των πολλών γίνεται κέρδη για τους λίγους.

Είναι η ώρα στη λυσσασμένη επίθεση που δεχόμαστε, να υψώσουμε φράκτη αδιαπέραστο.

Μπορούμε να σπάσουμε τον τσαμπουκά του ΣΕΒ, να στραπατσάρουμε κυβέρνηση και τρόικα.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός να περάσει στο προσκήνιο. Να βάλει τη δική του σφραγίδα στις κοινωνικές εξελίξεις. Να συγκρουστεί για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Να μην επιτρέψει να εκτραπεί η αγανάκτησή του σε ανώδυνες για την κυρίαρχη τάξη διεξόδους. Να μην φοβηθεί, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και στις απειλές.

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας αλλά και των οικογενειών μας.

Έχουμε ιερό χρέος στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ματαιώσουμε την επιχείρηση μετατροπής των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους.

Έχουμε υποχρέωση να ματαιώσουμε τη μανιασμένη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας να μην περάσουν τα νέα μέτρα - κόλαση για το λαό.

Να μην επιτρέψουμε τα παιδιά μας να δουλεύουν με μισθούς πείνας.

Όλοι στη μάχη. Κανένας άνθρωπος του μόχθου αμέτοχος. Η αγωνία και ο φόβος να γίνουν ο εφιάλτης των σφετεριστών του παραγόμενου πλούτου και των πολιτικών τους εκφραστών. Ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος και μας ανήκει.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ... ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ"Η προλεταριακή επανάσταση δεν πρέπει να μεταβιβάσει τη στρατιωτική γραφειοκρατική μηχανή από το ένα χέρι στο άλλο, όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά να την καταστρέψει... Αυτός είναι απαραίτητος όρος της κάθε αληθινής λαϊκής επανάστασης"

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ"


Αδέλφια μου αγανακτισμένοι!!!


Η θεωρία της "ανεξαρτησίας" είναι μια θεωρία της εργατικής αριστοκρατίας της εξημερωμένης και συγκρατούμενης από τις εργοδοτικές λεηλασίες που σας οδήγησαν στην αγανάκτηση.


Το "μοντελάκι" της ανεξαρτησίας κατασκευάστηκε για να σκεπάσει τις καπιταλιστικές πληγές, να μασκαρέψει τον ρόλο που έχουν παίξει τα μεγάλα αφεντικά στην αγανάκτηση σας, και να τους οπλίσει με ηθική δύναμη στην πάλη κατά των αγανακτησμένων "ανεξάρτητων" και εξαρτημένων.


Στο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, η θα είσαι με τους εκμεταλλευτές η με τα θύματα τους!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αδέλφια μου αγανακτισμένοι!!!


Δεν είναι λύση η αλλαγή υπουργείων, αλλά μια καινούργια κοινωνία, ένα καινούργιο Κράτος με καινούργια κεντρικά και τοπικά όργανα, το κράτος των εργαζόμενων ανθρώπων που ξεπηδά μεσ' απ' τα ερείπια του παλιού κράτους των παρασίτων που με τον δικό μας ιδρώτα έχουν μαζέψει 600 δις. στην Ελβετία!!!

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΕΤΖΕ


"Δηλαδή, όλα τα κόμματα λέμε τα ίδια; Έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με το ΚΚΕ, αλλά από πού και ως πού λένε «όλα τα κόμματα»; Και δε μου λέτε κάτι, τα κόμματα, όλα, τα 5, τα 10, τα 15, εκφράζουν συγκεκριμένες τάξεις και κοινωνικές ομάδες και στρώματα. Τα κόμματα έχουν αντικειμενική βάση, είτε μου αρέσει ένα κόμμα, είτε δε μου αρέσει.

Δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας ολοκληρωμένα τι λέει ένα κόμμα, ούτε μπορεί να καταλάβει τι λέει ένα κόμμα με τα αποσπάσματα στα δελτία ειδήσεων. Και, επομένως, αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη συμπάθειά μας. Μας προβληματίζει όμως το εξής: Κάποιοι οι οποίοι κάνουν κουμάντο - γιατί κάποιοι κάνουν κουμάντο - λένε «έξω τα κόμματα». Αν θέλεις να μαζευτεί ο λαός, ο λαός έχει και κόμματα, έχει και ανένταχτους, έχει και ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή μπορεί να μη συγκινούνται από κανένα κόμμα, έχει κάθε ποικιλία. Δεν κατάλαβα, πώς θα χωριστούμε; Σε αυτούς που είμαστε με τα κόμματα και σε ακομμάτιστους, αυτή είναι η διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας; 'Η ανάμεσα στους εργαζόμενους που υποφέρουν και στην κυρίαρχη πολιτική και στην εργοδοσία;

Με συγχωρείτε, ο συσχετισμός δύναμης μέσα στο Κοινοβούλιο έγινε με ψηφοφορία. Οι 300 δεν μπήκαν στη Βουλή με το «έτσι θέλω». Όμως, αυτό το κίνημα που είχε και αυθόρμητα στοιχεία και είναι φυσικό σε περίοδο μαζικής δυσαρέσκειας να υπάρχουν και αυθόρμητα κινήματα, υπονομεύεται από συνθήματα που λένε «έξω τα κόμματα». Υπονομεύεται από αυτούς που το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα και είναι και στελέχη ενός κόμματος ή μιας ομάδας, και το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους. Κάποιοι διευθύνουν εκεί. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, ας διευθύνουν. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να πετάξουμε την κομματική μας ταυτότητα. Θέλουμε να μιλήσουμε με τον κόσμο και με αυτούς που απορρίπτουν τις θέσεις μας χωρίς φερετζέ. Δε θα βάλουμε εμείς φερετζέ."

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγας στο ραδιοσταθμό «ΝΕΤ fm» και τους δημοσιογράφους Α. Κωβαίο και Β. Μπεσκένη

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕΕπειδή οι καιροί είναι πονηροί να μην ξεχνάμε ότι η Ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος αναδεικνύει τη διαχρονική ανάγκη του ΚΚ να υπερασπίζεται την οργανωτική του αυτοτέλεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ανόδου ή υποχώρησης ή στασιμότητας, του εργατικού κινήματος, της ταξικής πάλης.

Στις αστικές πιέσεις που δέχεται ένα ΚΚ για να απαρνηθεί την οργανωτική του αυτοτέλεια η απάντηση που τους τσακίζει τα κόκκαλα είναι η δράση δίπλα στον λαό.


ΑΘΗΝΑ
Δευτέρα 6/6
  • Στις 8.30 π.μ. περιοδεία στο 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Νάνο, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας (κτίριο Οδού Κολωνού). Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.
  • Στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη εργαζομένων στην τοπική διοίκηση από τους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού στο Β' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Πλαπούτα 2) θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ .
Τρίτη 7/6
  • Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας (εργοτάξιο της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Στις 7.30 μ.μ., η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή «μικρός Καραβάς», στο Ε΄ Διαμέρισμα Πειραιά.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δευτέρα 6 Ιούνη
-- Στις 9.30 π.μ., περιοδεία στο νοσοκομείο ΙΚΑ Παναγίας.
-- Στη 1.30 μ.μ., περιοδεία στον Αγιο Παύλο.
Τρίτη 7 Ιούνη
-- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη οικοδόμων στις Σέρρες.
-- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΥΡΓΟΣ
Ημερίδα με θέμα «Καπιταλιστική ανάπτυξη στην αγροτική οικονομία» διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, την Τρίτη 7 Ιούνη, στο Δημαρχείο του Πύργου στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και Χρ. Γιαννόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.

ΚΡΗΤΗ
Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κρήτη διοργανώνουν τις παρακάτω συγκεντρώσεις:
  • Η ΚΟΒ Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, με θέμα «Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» αύριο Δευτέρα 6 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ατσαλένιου. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΝΕ Ηρακλείου.
  • Η ΚΟΒ Κατασκευών Ν. Ηρακλείου με θέμα «Αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών και έργα κάλυψης των λαϊκών αναγκών» την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Ν. Αλικαρνασσού.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ!!!Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου αγαπημένε μου αδελφέ και συνάνθρωπε ψηφοφόρε του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, που εκτονώνεσαι στο βουλευτή που ο ίδιος χτες ψήφισες, ενώ την άλλη μέρα πάς στη δουλειά και σκύβεις στ' αφεντικό σου το οποίο πολιτικά εκφράζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ομότιτλοί τους της ΝΔ.


Είναι καιρός καλοί μου άνθρωποι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αρχίσετε να βλέπετε πως κάποιοι κάνουν πρόβες στην πλάτη σας με διάφορες προβιές...


Θα μου επιτρέψετε να μην κλείσω τα μάτια και τα αυτιά μου τώρα, που ο ένας μετά τον άλλο οι «ακηδεμόνευτοι» και «ακομμάτιστοι» σκάνε μύτη στις πλατείες με την υπογραφή τους. Από τις οικολογούσες ομάδες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως τους σημαιοστόλιστους της «δεξιάς πολυκατοικίας» και από τους ποδηλάτες της Μπιρμπίλη ως τις πολύπλευρα χρηματοδοτούμενες από το κρατικό ταμείο «μη κυβερνητικές οργανώσεις»... Όλοι μαζί ομονοούν σε ένα: Να μην οργανωθεί ο κόσμος. Να μη δει σαν αντίπαλο την εξουσία αυτών που έχουν 600 δις περίσσεμα στην Ελβετία. Να μην παλέψει με συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη δική του λαϊκή εξουσία.


Αναγνωρίστε μου το δικαίωμα στην «τάση για εμετό» όταν ακούω την ΝΔ ξάφνου να λυπάται τους εργάτες, ενώ την ίδια ώρα βεβαιώνει τους καπιταλιστές ότι η ίδια μπορεί να είναι καλύτερος διαχειριστής της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου.


Αργά η γρήγορα οι οργανωτές της κατσαρόλας θα αποσυρθούν στα λαγούμια τους, εσύ όμως αγαπημένε μου «αγανακτισμένε» δεν πρέπει να ξανατυπώσεις στο σπίτι του. Να συνεχίσεις τον αγώνα σου παίρνοντας θέση στο ταξικό μετερίζι που σου αναλογεί.


Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι εκεί... δεν θέλει να σε κάνει κομμουνιστή, ούτε να το ψηφίσεις άμα δεν γουστάρεις, συναγωνιστή σε θέλει και σύμμαχο απέναντι σε αυτούς που μας πίνουν το αίμα.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ
«Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρές της τους έχει κλείσει μέσα στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη. Τους εξολοθρευτές της τους κάρφωσε κιόλας η Ιστορία στον πάσσαλο της ατίμωσης απ' όπου δεν μπορούν να τους λυτρώσουν μήτε όλες οι προσευχές των παπάδων τους»