ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ



ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ- ΚΥΨΕΛΗΣ- ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ- Ν. ΙΩΝΙΑΣ- ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ- Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Κοινή πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην δημόσια-δωρεάν υγεία και στην πρόνοια
Κανένα νοσοκομείο- κλινική να μην συγχωνευτεί- κλείσει


Όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας (στάση ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια)
Την Πέμπτη 22/11 ώρα 6.30 μμ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Η επίθεση στην υγεία του λαού όχι μόνο δεν έχει τέρμα αλλά δυναμώνει συνεχώς γίνεται πιο άγρια, με νέα χαράτσια, νέες περικοπές και πληρωμές για το λαό.

Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση υλοποιείται η στρατηγική της Ε.Ε που υπηρετεί τη διαρκή καταλήστευση του λαού και την ενίσχυση των μονοπωλίων.

(Με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ αφαιρούνται από τους ασφαλισμένους 300 εκατ. Ευρώ το χρόνο για δαπάνες υγείας)

Ενισχύεται η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών ως επιχειρήσεις Α.Ε. Δηλαδή ο ασφαλισμένος να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για κάθε υπηρεσία.

Κάτω από το διαρκές χτύπημα του λαϊκού εισοδήματος (ανεργία, φοροληστεία, ακρίβεια) γίνεται πλέον ορατός ο κίνδυνος να αυξηθούν κατακόρυφα τα λαϊκά στρώματα που δεν θα έχουν καθόλου υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας.

Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- κυβερνώσα αριστερά ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του προϋπολογισμού και του νέου κανονισμού του ΕΟΠΠΥ μειώνει δραματικά την κρατική δαπάνη για την υγεία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική δράση, καταργώντας τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμα και κλείνοντας νοσοκομεία όπως γίνεται στην περιοχή μας.

Ακόμη και αυτά τα νοσοκομεία που θα μείνουν θα λειτουργούν στο όνομα της βιωσιμότητας ως επιχειρήσεις ΑΕ (πληρωμές από τους ασθενείς και φθηνό προσωπικό).

Με πρόσχημα τον ‘’εξορθολογισμό των οικονομικών’’ των δημόσιων νοσοκομείων, πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε το οριστικό κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (συγχωνεύτηκε με το Αγ. Όλγα) αφού σταδιακά αποψιλώθηκε από εφημερίες, κλινικές και προσωπικό.

Το 7ο Θεραπευτήριο διέθετε εξειδικευμένα τμήματα (καρδιολογική μονάδα, μονάδα τεχνητού νεφρού, μονάδα λιθοτριψίας και μαγνητικό τομογράφο).

Επίσης το ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ συγχωνεύτηκε με το ογκολογικό των Αγ. Αναργύρων, μειώθηκαν κατά 30 σε πρώτη φάση οι κλίνες του, καταργήθηκαν οι γενικές εφημερίες και έχει αρχίσει η μείωση προσωπικού, δηλαδή το σταδιακό κλείσιμο, που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το 3ο νοσοκομείο της περιοχής η Παμμακάριστος.

Έτσι ολόκληρη η περιοχή με τους όμορους δήμους που εξυπηρετεί 1,5 εκατ. κατοίκους, μένει ακάλυπτη με δραματικές συνέπειες στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και συνολικά την φροντίδα υγείας των κατοίκων.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται αυτά που είχαν καταγγείλει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές ότι οι συγχωνεύσεις είναι ενταγμένες στο σχέδιο όλων των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και του κεφαλαίου για κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, τμημάτων, κλινών και απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων (υγειονομικών) για:
  • Να ενισχυθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της υγείας
  • Να φορτωθεί το «κόστος» η ίδια η λαϊκή οικογένεια και τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου
  • Να μεταφερθούν κονδύλια από τις κρατικές δαπάνες για να στηριχτεί η γενικότερη κερδοφορία του κεφαλαίου
Έτσι θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση.

Να γίνουμε συνολικά πιο φτηνοί οι εργαζόμενοι για τους επιχειρηματίες ισοπεδώνοντας τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, δουλεύοντας σαν σύγχρονοι σκλάβοι μέχρι τα 70 μας χρόνια, χωρίς τη στοιχειώδη προστασία της υγείας και της πρόνοιας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με συντονισμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές κάθε περιοχής να παλέψουμε και να απαιτήσουμε:
  • Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, κανένα τμήμα, καμία κλίνη.
  • Να επιστρέψουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις θέσεις τους
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση
  • Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας πρόνοιας του ΕΟΠΠΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς για εξετάσεις, θεραπεία, νοσηλεία.
  • Κανένας ανασφάλιστος, άνεργος, άπορος χωρίς δωρεάν περίθαλψη.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία- πρόνοια- φάρμακο με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.
Οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Έχουμε χρέος να οργανωθούμε, να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, να τα ανατρέψουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Απαντάμε με οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/11 στις 6.30 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Άνω Πατήσια)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ