ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (vid)


Το ρεπορτάζ είναι από αστικό κανάλι, ως εκ τούτου κινείται στη λογική «δεν τα ξεπουλήσατε ακριβά» όμως περιέχει κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γι’ αυτό το παραθέτω.


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την πλήρη εκχώρηση του ΟΠΑΠ σε ενδιαφερόμενους «επενδυτές», ντόπια και ξένα επιχειρηματικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στο μαζικό τζόγο.

Πρόκειται για τη διάθεση του μετοχικού πακέτου (33%) που έχει απομείνει σε κρατική ιδιοκτησία.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε τους 7 από τους 8 επιχειρηματικούς ομίλους που πέρασαν στη β' φάση του διαγωνισμού και οι οποίοι θα υποβάλλουν «δεσμευτικές προσφορές».

Σε αυτήν τη φάση το πρόγραμμα με τις ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής κλιμακώνεται με την εκχώρηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ», που περιλαμβάνει τις εκτάσεις του παλιού αεροδρομίου μαζί με τα «φιλέτα» της παραλιακής ζώνης.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων, όπως για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το σύνολο των «εισπράξεων» από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, θα πάει «αποκλειστικά στην αποπληρωμή του κρατικού χρέους», διασφαλίζοντας τα κράτη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και το ΔΝΤ και τους άλλους μεγαλοπιστωτές.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μέσα σε προθεσμία 10 ημερών αποδίδει το αντίτιμο κάθε ιδιωτικοποίησης σε «ειδικό ταμείο», προκειμένου στη συνέχεια να το εκταμιεύσουν στους πιστωτές τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο