Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


Η Κορίνθια φίλη που ζει στην Αθήνα ήρθε με χαρά να εξηγηθεί. Ήξερε, από σίγουρη πληροφορία γιατί η γενέτειρά της, στις τελευταίες εκλογές, είχε πριμοδοτήσει την Χρυσή Αυγή με το μεγαλύτερο ποσοστό! Και μου είπε την ιστορία:

Πριν από τις εκλογές, νεαρό ζευγάρι παρκάρει το αυτοκίνητο του κοντά στα εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ (περιοχή Αγ. Νικολάου) και επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις. Στα βαγόνια αυτά έχουν βρει καταφύγιο λαθρομετανάστες οι οποίοι περιμένουν να μπαρκάρουν σε κάποιο πλοίο και να φύγουν για Ιταλία - λαθραία πάντα. Οι μετανάστες επιτίθενται στο ζευγαράκι, βιάζουν ομαδικά το κορίτσι, γρονθοκοπούν το αγόρι και στη συνέχεια τον βιάζουν κι αυτόν. Το κορίτσι αιμόφυρτο καταλήγει στο νοσοκομείο της πόλης το αγόρι ακολουθεί και τελικά μάλλον πεθαίνει!

Το θλιβερό περιστατικό καταγγέλλεται, η αστυνομία αδυνατεί να κάνει κάτι και αναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, η οποία στέλνει τα μπρατσωμένα μέλη της να σπάσουν στο ξύλο τους μετανάστες και να βάλουν φωτιά στα βαγόνια. Η ιστορία διαδίδεται στην τοπική κοινωνία Κορίνθου, η οποία θυμωμένη ανταποκρίνεται δίνοντας ως επιβράβευση ένα 12% στη ΧΑ (το υψηλότερο σε όλη την Ελλάδα).

Η ιστορία ήταν σίγουρη, αφού την είχε πει στη φίλη μου η κολλητή της, που την είχε μάθει από την ξαδέρφη της, που ήταν νοσοκόμα στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου είχε καταλήξει το άτυχο ζευγαράκι.


Όποιος ψάχνει βρίσκει

Με το πίστευε και μη ερεύνα ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε παντού και η Χρυσή Αυγή έβγαλε 21 βουλευτές στις εκλογές. Μια άλλη ιστορία που διέρρευσε από άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και ακούστηκε πολύ μετά τις εκλογές ήταν και η εξής:

Ο κολλητός φίλος, του φίλου, του φίλου μου, είχε ένα σπίτι που το κατέλαβαν μετανάστες. Ο άτυχος ιδιοκτήτης αφού πήγε στην αστυνομία και δεν έβγαλε άκρη πήρε τηλέφωνο την ΧΑ. Τότε τα γνωστά παιδιά, με τα γνωστά μπράτσα, καθάρισαν το σπίτι διώχνοντας τους κακούς μετανάστες αφού φυσικά τους έσπασαν στο ξύλο. (Ίσως την έχετε ακούσει κι εσείς αυτή την ιστορία. Αν ναι, διαβάστε και τη συνέχεια του περίεργου διαδικτυακού αυτού ρεπορτάζ).

Αποφάσισα να ψάξω πρώτα το θέμα της Κορίνθου. Έπεσα αμέσως πάνω στη διάψευση.

Ύστερα ανακάλυψα πως η αθόρυβη αυτή πολιτική προπαγάνδα της ΧΑ είχε ξεκινήσει από το 2011. Έτσι παρόμοιοι βιασμοί μαϊμούδες είχαν αναφερθεί για τα Γιάννενα , την Πάτρα (παραθέτω τη διάψευση) , Ρέντη, Νίκαια, Κορυδαλλό και Κολωνό

Ακριβώς τα ίδια στο blog του γνωστού των τηλεοπτικών δημοσιογράφων. Και επίσης στην Άρτα

Φυσικά, κανένα ζευγάρι ποτέ πουθενά δεν βιάστηκε από μετανάστες. Όσο για την Κόρινθο η φίλη της φίλης που ήταν νοσοκόμα αποδείχτηκε - μετά από μερικά τηλέφωνα - πως είχε απλώς ακούσει την ιστορία στο κομμωτήριο! Προεκλογικά ωστόσο και παρά τις διαψεύσεις η ιστορία αυτή έκανε την προπαγάνδα της υπέρ της ΧΑ. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια αυτή είναι η αγαπημένη μέθοδος των ευρωπαίων νεοναζί προκειμένου να μαζεύουν ψήφους.

Τη μέθοδο αυτή η ΧΑ την εφαρμόζει κατά γράμμα εδώ και 1,5 τουλάχιστον χρόνο. Το αποτέλεσμα το είδαμε στις πρόσφατες εκλογές…

Για να πούμε όλη την αλήθεια στην Κόρινθο δεν βοήθησαν μόνο οι φήμες. Βοήθησε και η κόντρα Α. Πνευματικού (νυν Δημάρχου) - Π. Μπεγλίτη (πρώην βουλευτή) που αντί να δουλέψουν μαζί για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, προτίμησαν να ρίχνουν προεκλογική λάσπη ο ένας στον άλλον, σταυρώνοντας τα χέρια και κλείνοντας τα αυτιά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Όσο για την ιστορία με το διαμέρισμα υπό κατάληψη από μετανάστες, είναι η ιστορία που διέδιδε και επίσημα (22 Νοεμβρίου 2011) το όργανο της ΧΑ, δηλαδή η Ελεύθερη Ώρα. Διαβάστε το
σχετικό ρεπορτάζ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Αίμα-Τιμή -Χρυσή Αυγή
(και μαύρα μεσάνυχτα)


Τα καλά παιδιά που πάνε τη γιαγιά στο ΑΤΜ να την προστατέψουν από τους κακούς μετανάστες όσο κάνει ανάληψη, δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι ο ανατριχιαστικός λόγος των υποψήφιων βουλευτών της ΧΑ όπως αναδεικνύεται από το ρεπορτάζ...


(δες στο 2.47’).

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε μια ιστορία για τις καλές προθέσεις της ΧΑ απλά αναρωτηθείτε: είμαι τόσο εγκληματικά ηλίθιος ώστε πάλι να τους πιστέψω;

Ο Παγκόσμιος ιστότοπος
WordPress.com έθεσε εκτός λειτουργίας τη σελίδα της Χρυσής Αυγής επειδή σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παραβίαζε τους όρους που διέπουν το συγκεκριμένο παγκόσμιο ιστολόγιο. Εμείς στις επόμενες εκλογές τι θα κάνουμε άραγε;

Υ.Γ. Το κομμάτι αφιερώνεται στον φίλο Φ.Ν. που μου έδωσε την ιδέα να «γράψω κάτι».

 Λίνα Στεφάνου - δημοσιογράφος και συγγραφέας

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»
Αυτή η τελευταία φράση από το ποίημα «Τρία κόκκινα γράμματα» του Γ. Ρίτσου, που απήγγειλε ο ηθοποιός και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Παύλος Ορκόπουλος, ξεσήκωσε την Παρασκευή το βράδυ τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στον Πεδίον του Άρεως.

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΡΑ ΚΚΕ!Καμία κυβέρνηση που δέχεται τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λύσει τα λαϊκά προβλήματα, τόνισε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην πλατεία Αριστοτέλους, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

«Οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα μειώνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, θα ελαχιστοποιηθούν και θα εξαφανιστούν»
«Σήμερα είναι ολοφάνερο ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία, αλλά αντανακλά προβληματισμούς ενός μέρους της αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού της, ώστε αυτός ο χώρος να χρησιμοποιηθεί ως κοιτίδα για την επανίδρυση μιας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στη θέση του ΠΑΣΟΚ»


«Ο λαός στις 6 του Μάη έκανε ένα βήμα, εγκαταλείποντας μαζικά και βροντερά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όμως πίστεψε αυτούς που του είπαν ότι η χώρα μπορεί εύκολα και με μία αντιμνημονιακή κίνηση να βγει από την κρίση»

 «Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η υποχώρηση των ριζοσπαστικών τμημάτων του εκλογικού σώματος που υποκύπτουν στο παραπλανητικό δίλημμα για το ποιος, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία, θα είναι καλύτερος διαπραγματευτής με την Κομισιόν»

«Ούτε κεντροαριστερά ούτε κεντροδεξιά αλλά ένα ισχυρό ΚΚΕ με μία μεγάλη Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα αξιοποιήσει κάθε φωνή η οποία θα θελήσει να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική»

«Η σωτηρία για το λαό προϋποθέτει να σηκώσει το ανάστημά του, να σταθεί με περηφάνια απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, όχι σαν ζήτουλας, να γράψει στις σημαίες της πάλης του τη διεκδίκηση των σύγχρονων ρεαλιστικών κοινωνικών αναγκών που ανταποκρίνονται στον πλούτο που παράγεται. Τίποτα λιγότερο από αυτό!!!»

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΨΑΡΕΥΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
« η απελπισία και η οργή είναι κακοί σύμβουλοι. Υπάρχει μερίδα που μπορεί να ηδονίζεται να βλέπει αυτό το πράγμα. Έχει μέσα της αγανάκτηση για τη φτώχια της , για τη δυστυχία της και εκεί ψαρεύει ο φασισμός… Για όποιον και όποια λέει "καλώς έγινε", έχω μια ευχή από τα βάθη της ψυχής μου... να του λάχει και να είναι απ' το παιδί του"!»

Λιάνα Κανέλλη για το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη