Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ;


Σήμερα, η ανακοπή της πορείας προς την εξαθλίωση μας και η αντιστροφή της εξαρτώνται άμεσα από τη συνολική λύση του πολιτικού ζητήματος στην Ελλάδα, το οποίο, όπως σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, συνίσταται στο ποιος κατέχει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.

Στη λύση αυτού του θεμελιώδους ζητήματος πρέπει να υποτάσσεται η πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων, για να είναι αποτελεσματική και να ανοίγει δρόμους.

Για μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία, αφέντη στον τόπο του και του πλούτου που παράγει.

Για οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, όχι των αφεντικών μας, χωρίς τη θηλιά του χρέους που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΤΟΥΣ για να τους χρηματοδοτούν.  

Ο ΔΕΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΣ


"Ένας άνθρωπος δεν είναι αληθινά γενναίος, αν φοβάται να φαίνεται ή είναι (όταν υπάρχει λόγος) δειλός."

Έντγκαρ Άλλαν Πόε

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


Να το πούμε απλά.
Όσο η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και οι μεγαλοκαρχαρίες (Έλληνες και ξένοι), οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (Ελληνικοί και ξένοι), τα μονοπώλια (Ελληνικά και ξένα), κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της παραγωγής, καμιά συνταγή διαχείρισης δεν μπορεί να μας ανακουφίσει, πολύ περισσότερο να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευημερίας για εμάς και την οικογένεια μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ


Το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση με την όποια ευκολία μπορούσε πριν.

Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της φτώχειας και της εξαθλίωσης όπως πριν.

Βεβαίως δε σημαίνει ότι το σύστημα θα καταρρεύσει από μόνο του, από τις αντιθέσεις του, χωρίς να έχει διαμορφωθεί σε κάθε χώρα ένα πανίσχυρο εργατικό κίνημα ικανό να περάσει σε γενική επίθεση και να έχει ετοιμότητα όταν ξεσπάσει επαναστατική κατάσταση, όταν αυτή φαίνεται ότι επίκειται.

Το επαναστατικό κίνημα δε θα γεννηθεί απότομα, ετοιμάζεται, διαπαιδαγωγείται, αποκτά πείρα μέσα στους καθημερινούς αγώνες.Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΤΟΥ 2013Η Ε.Γ.Σ.Ε.Ε και οι κλαδικές ΣΣΕ αποτέλεσαν μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων και ένα αποτελεσματικό μέσο για την προστασία τους από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για την απόσπαση όλο και μεγαλύτερης υπεραξίας.

Αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία και οργάνωση των Συνδικάτων και της εργατικής νομοθεσίας.

Η υπεράσπιση αυτού του βασικού δικαιώματος για την εργατική τάξη ήταν πάντα αντικείμενο σκληρής πάλης και διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα καθορίζονται κάθε φορά από τη δύναμη της οργάνωσης της εργατικής τάξης και του συσχετισμού δύναμης στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η εργοδοσία και ιδιαίτερα η μεγάλη εργοδοσία, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια ποτέ δεν είχε συμβιβαστεί με τη βασική αυτή κατάκτηση. Ένα από τα βασικά της όπλα ήταν η εξαγορά κι ο έλεγχος της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΒΡΕ ΤΡΕΛΑ ΑΓΟΡΙΑ (ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ) ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…


Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ…

Λέτε πως θα χρηματοδοτήσετε τις μικρές επιχειρήσεις, για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, ώστε να έρθει ανάπτυξη.

Και πώς θα το κάνετε αυτό σε συνθήκες απελευθέρωσης των αγορών βρε τρελά αγόρια… (και κορίτσια);

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που την ξέρετε πολύ καλά, μιας και από κάτω της υπάρχει φαρδιά – πλατιά η υπογραφή σας, αυτό προβλέπει: Την απελευθέρωση της αγοράς προκειμένου να ενισχυθεί η μονοπώληση σε όλους τους κλάδους!

Θα αναγκάσετε τις τράπεζες να δανείζουν με καλύτερους όρους τους μικρούς, σε σχέση με τους μεγάλους ρε γίγαντες;

Και πώς θα το επιτρέψει αυτό η ΕΕ, αφού παραβιάζει στοιχειώδεις όρους του καπιταλιστικού ανταγωνισμού;

Σας βάζω δύσκολα ε;

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ


Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ…

Λέτε ότι θα αυξήσετε τη φορολογία στο κεφάλαιο, θα τη μειώσετε για το λαό και θα αυξήσετε τους μισθούς.

Για πείτε μου ρε ξεφτέρια, γιατί εγώ είμαι μπουμπούνας και δεν τα πιάνω «εύκολα»…

Πώς θα υποχρεώσετε τον εργοδότη μου να μου κάνει αύξηση;

Πώς θα επιβάλετε στα «Καρφούρ», στη «Δέλτα», στη «Φάγε», στην «Κοσμοτέ», στην «Κόσκο», στην «Μότορ Όιλ» κτλ. να κάνουν αυξήσεις στους μισθούς;

Πώς θα υποχρεώσετε τους καπιταλιστές να κάνουν επενδύσεις, όταν προϋπόθεση γι' αυτές σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο είναι το χαμηλό «εργατικό κόστος», τα φορολογικά και άλλα προνόμια, προκειμένου να αυξάνει το περιθώριο κέρδους και να συσσωρεύεται κεφάλαιο;

Όπως βλέπω εξελίσσεστε στο κορυφαίο «εργοστάσιο» αυταπατών στην Ευρώπη… για να μη πω στον κόσμο!

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


Η κρίση αποδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι ο καπιταλισμός εμποδίζει την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Παίρνει πίσω τις όποιες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι και τους καλεί να ζήσουν σε συνθήκες σαράντα και πενήντα χρόνων πριν.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει πως σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να μπορέσει ο λαός να ζήσει σε μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι να ζει στη φτώχεια και την αβεβαιότητα για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.
Η πρόοδος της επιστήμης της τεχνολογίας, το έμπειρο εργατικό δυναμικό, η παραγωγικότητα της εργασίας, η συγκέντρωση των μέσων παραγωγής δημιουργούν τεράστιες δυνατότητες ώστε οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που παράγουν τον πλούτο, να αξιοποιήσουν με τη δική τους εξουσία όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας προς όφελος τους.
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…


Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ…

Λέτε ότι θα καταργήσετε τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους και θα επαναδιαπραγματευθείτε τη δανειακή σύμβαση.

Πώς, όμως, θα το κάνετε αυτό, όταν οι ανατροπές που προωθούνται στην Ελλάδα προβλέπονται σε συμφωνίες στρατηγικής της ΕΕ και «τρέχουν» σε όλα τα κράτη - μέλη, με ή χωρίς μνημόνιο, χάριν της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων;

Αν δεν κάνω λάθος η προσήλωση σας στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη, παροιμιώδης και «συγκινητική»!

Εγώ είμαι βλάκας και δεν καταλαβαίνω, ή εσείς δουλεύετε τον κόσμο;

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΠΑΜΑ: Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Για να δούμε ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του αγαπημένου της κυβερνώσας αριστεράς… Μπάρακ Ομπάμα;

 Η μείωση της ανεργίας, ακόμα και με τον κουκουρούκου τρόπο που τον μετράνε (άμα δουλεύεις μια ώρα την εβδομάδα, δεν θεωρείσαι άνεργος) αλλά και ο περιορισμός της φτώχειας είναι πενιχρά ή και αντίστροφα.

Η ανεργία παραμένει υψηλή τέσσερα χρόνια μετά την κρίση του 2008, η ζήτηση στα συσσίτια αυξάνεται και η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας είναι αναιμική.

Είναι και αυτή μια απόδειξη ότι, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, οι μεγαλοκαρχαρίες είναι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι, αφού η σωτηρία τους προϋποθέτει το στραπατσάρισμα του λαού.

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΜΠΑΜΑ


Προσέξτε.

Πολλές από τις θέσεις που τώρα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις προπαγάνδιζε η «αντιμνημονιακή» ΝΔ, πριν απ' τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.

Την ίδια πολιτική υλοποιούν κυβερνήσεις σε καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει το θαυμασμό του.

Η κεντρική τράπεζα «κόβει» χρήμα, το οποίο διοχετεύει στους μεγαλοκαρχαρίες, με μηδενικά επιτόκια και την ίδια ώρα καταλύεται κάθε εργασιακό δικαίωμα για να γίνουν επενδύσεις.

Άντε… και στα δικά μας!

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη περίοδο που περνούν τα μικρά παιδιά και τα νέα ζευγάρια και στο επίπεδο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του δημιουργικού ελεύθερου χρόνου, πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα ανοιχτών και δωρεάν εκδηλώσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από το χρώμα τους, το φύλο και τη χώρα καταγωγής τους, έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα, στη μόρφωση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον ελεύθερο χρόνο. Ζουν μέσα στις ίδιες στερήσεις που τους επιβάλλει η σημερινή άδικη κοινωνία. Χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς προσθέτοντας κι άλλα εμπόδια στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Οι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο είτε γιατί βρίσκουν την πόρτα του παιδικού σταθμού κλειστή, είτε γιατί καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα τροφεία για παιδικούς σταθμούς με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.
Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά, Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να βρουν χώρο ψυχαγωγίας, δημιουργίας, έκφρασης και μέσα απ’ όλα αυτά κοινωνικοποίησης σε δραστηριότητες διαφορετικές που θα τα φέρουν σε επαφή με τη Λαϊκή παράδοση, τέχνη και τον πολιτισμό, απέναντι στην υποκουλτούρα που μας βομβαρδίζει.
Παράλληλα στόχος μας είναι όλοι εμείς, τα νέα ζευγάρια, οι γονείς να μη κλεινόμαστε στο σπίτι κάτω από το βάρος των δυσκολιών αλλά να συμμετέχουμε ενεργά, να γνωριζόμαστε, να συζητάμε, να αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει και χώρος για τους γονείς και συζητήσεις.
 
Παλεύουμε:
 • Για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει τη δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια.
 • Για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, το παιχνίδι.
 • Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα.
Ξεκινάμε με τις εκδηλώσεις του Δεκέμβρη στο 4ο Δημοτικό(δίπλα στον ΗΣΑΠ της Ν Ιωνίας) τα πρωινά της Κυριακής.
Στόχος μας είναι να καθιερωθούν οι εκδηλώσεις και θα βγαίνει μηνιαίο πρόγραμμα.
 
Το πρόγραμμα του Δεκέμβρη:
 
Κυριακή 2/12:
11:00
Μουσικές Κατασκευές – Κολάζ με θέμα «Πόλεμος & Ειρήνη»
12:00 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θανάση Λιούνη
Κυριακή 16/12:
11:00
Μουσικοκινητικά παιχνίδια
12:00 Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού
Κυριακή 23/12:
11:00
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με κατασκευές, τραγούδια και πολλές εκπλήξεις
Για τα δρώμενα και την επαφή με τα παιδιά θα υπάρχουν δάσκαλοι – νηπιαγωγοί – παιδαγωγοί, μέλη του συλλόγου Δασκάλων και της Λαϊκής Επιτροπής αλλά και άλλοι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν σ’ αυτό τον σκοπό.
 
Γιατί δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας στη ζωή και στη ζωή των παιδιών μας…

 Γιατί μόνο με τον αγώνα και την αλληλεγγύη θα κατακτήσουμε τη ζωή που μας ανήκει…
Κανείς μόνος του στην Κρίση

Ένας για όλους και όλοι για Έναν

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣΑΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ, ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ


"Για κάθε δέκα αστεία αποκτάς εκατό εχθρούς"

Λώρενς Στερν

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ, ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ


Χωρίς τις μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης μέσα στα εργοστάσια για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών.

Χωρίς το προσωπικό και συλλογικό ρίσκο και την άρνηση στην εκ περιτροπής εργασία, στα σπαστά ωράρια, στην απλήρωτη εργασία.

Χωρίς την καθημερινή μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς απέναντι σε κάθε σφετερισμό του κεφαλαίου…

…οι απώλειες συνολικά για την εργατική τάξη θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Δεν είναι απάντηση στον τυφώνα που μας εξαπέλυσαν να βάλουμε το κεφάλι στην άμμο. Κάθε υποχώρηση, κάθε συμβιβασμός στις αξιώσεις των αφεντικών μας, αποδείχτηκε περίτρανα όλα τα χρόνια της κρίσης, έχει ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζόμενους.

Δεν «έσωσαν» τους μισθούς τους όσοι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν μείωση μισθών. Οι εργοδότες επανήλθαν ακόμη δριμύτεροι, ακόμα πιο προκλητικοί.

Δεν έσωσαν τις θέσεις εργασίας όσες ηγεσίες συνδικάτων αποδέχτηκαν τις περικοπές μισθών, έμειναν άβουλοι και υπάκουοι στη γωνία.

Το τσουνάμι των απολύσεων γιγαντώνεται. Οι Σειρήνες της «κοινωνικής ειρήνης» αποδείχτηκαν οι χειρότεροι σύμβουλοι. Οι μάνατζερ του «μικρότερου κακού» και της υποταγής, έγιναν οι ηθικοί σπόνσορες της ήττας.

Μόνο η δικιά μας ανυπακοή, η δικιά μας αλληλεγγύη και η δικιά μας οργάνωση μπορούν να αντιστρέψουν τη φορά των πραγμάτων. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα άμεσα ορατό. Ο σπόρος των αγώνων, ακόμα και αν αργήσει, θα φυτρώσει. Στην ερημιά της απραξίας και των συμβιβασμών τίποτα δεν πρόκειται ν' ανθίσει. Η γη θα μείνει στέρφα όση υπομονή και αν επιδειχθεί.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ


"Η φιλοδοξία είναι το ύστατο καταφύγιο της αποτυχίας"

Όσκαρ Ουάιλντ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ


Να προχωρήσουμε σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα.
Γιατί οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται είναι μέσα στο σύστημα.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ- ΚΥΨΕΛΗΣ- ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ- Ν. ΙΩΝΙΑΣ- ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ- Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Κοινή πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην δημόσια-δωρεάν υγεία και στην πρόνοια
Κανένα νοσοκομείο- κλινική να μην συγχωνευτεί- κλείσει


Όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας (στάση ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια)
Την Πέμπτη 22/11 ώρα 6.30 μμ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Η επίθεση στην υγεία του λαού όχι μόνο δεν έχει τέρμα αλλά δυναμώνει συνεχώς γίνεται πιο άγρια, με νέα χαράτσια, νέες περικοπές και πληρωμές για το λαό.

Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση υλοποιείται η στρατηγική της Ε.Ε που υπηρετεί τη διαρκή καταλήστευση του λαού και την ενίσχυση των μονοπωλίων.

(Με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ αφαιρούνται από τους ασφαλισμένους 300 εκατ. Ευρώ το χρόνο για δαπάνες υγείας)

Ενισχύεται η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών ως επιχειρήσεις Α.Ε. Δηλαδή ο ασφαλισμένος να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για κάθε υπηρεσία.

Κάτω από το διαρκές χτύπημα του λαϊκού εισοδήματος (ανεργία, φοροληστεία, ακρίβεια) γίνεται πλέον ορατός ο κίνδυνος να αυξηθούν κατακόρυφα τα λαϊκά στρώματα που δεν θα έχουν καθόλου υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας.

Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- κυβερνώσα αριστερά ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του προϋπολογισμού και του νέου κανονισμού του ΕΟΠΠΥ μειώνει δραματικά την κρατική δαπάνη για την υγεία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική δράση, καταργώντας τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμα και κλείνοντας νοσοκομεία όπως γίνεται στην περιοχή μας.

Ακόμη και αυτά τα νοσοκομεία που θα μείνουν θα λειτουργούν στο όνομα της βιωσιμότητας ως επιχειρήσεις ΑΕ (πληρωμές από τους ασθενείς και φθηνό προσωπικό).

Με πρόσχημα τον ‘’εξορθολογισμό των οικονομικών’’ των δημόσιων νοσοκομείων, πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε το οριστικό κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (συγχωνεύτηκε με το Αγ. Όλγα) αφού σταδιακά αποψιλώθηκε από εφημερίες, κλινικές και προσωπικό.

Το 7ο Θεραπευτήριο διέθετε εξειδικευμένα τμήματα (καρδιολογική μονάδα, μονάδα τεχνητού νεφρού, μονάδα λιθοτριψίας και μαγνητικό τομογράφο).

Επίσης το ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ συγχωνεύτηκε με το ογκολογικό των Αγ. Αναργύρων, μειώθηκαν κατά 30 σε πρώτη φάση οι κλίνες του, καταργήθηκαν οι γενικές εφημερίες και έχει αρχίσει η μείωση προσωπικού, δηλαδή το σταδιακό κλείσιμο, που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το 3ο νοσοκομείο της περιοχής η Παμμακάριστος.

Έτσι ολόκληρη η περιοχή με τους όμορους δήμους που εξυπηρετεί 1,5 εκατ. κατοίκους, μένει ακάλυπτη με δραματικές συνέπειες στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και συνολικά την φροντίδα υγείας των κατοίκων.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται αυτά που είχαν καταγγείλει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές ότι οι συγχωνεύσεις είναι ενταγμένες στο σχέδιο όλων των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και του κεφαλαίου για κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, τμημάτων, κλινών και απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων (υγειονομικών) για:
 • Να ενισχυθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της υγείας
 • Να φορτωθεί το «κόστος» η ίδια η λαϊκή οικογένεια και τα ασφαλιστικά ταμεία
 • Να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου
 • Να μεταφερθούν κονδύλια από τις κρατικές δαπάνες για να στηριχτεί η γενικότερη κερδοφορία του κεφαλαίου
Έτσι θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση.

Να γίνουμε συνολικά πιο φτηνοί οι εργαζόμενοι για τους επιχειρηματίες ισοπεδώνοντας τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, δουλεύοντας σαν σύγχρονοι σκλάβοι μέχρι τα 70 μας χρόνια, χωρίς τη στοιχειώδη προστασία της υγείας και της πρόνοιας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με συντονισμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές κάθε περιοχής να παλέψουμε και να απαιτήσουμε:
 • Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, κανένα τμήμα, καμία κλίνη.
 • Να επιστρέψουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις θέσεις τους
 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση
 • Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας πρόνοιας του ΕΟΠΠΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
 • Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς για εξετάσεις, θεραπεία, νοσηλεία.
 • Κανένας ανασφάλιστος, άνεργος, άπορος χωρίς δωρεάν περίθαλψη.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία- πρόνοια- φάρμακο με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.
Οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Έχουμε χρέος να οργανωθούμε, να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, να τα ανατρέψουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Απαντάμε με οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/11 στις 6.30 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Άνω Πατήσια)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΦΡΟΥΔΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ


Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τον τόπο και το λαό, όσο οι καπιταλιστές κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας, όσο αυτοί αποφασίζουν:

Τι θα παράγουμε και πώς,

Πόσο θα δουλεύει και τι μισθό θα παίρνει ο εργάτης,

Αν πρέπει και πόσα σχολεία θα έχει η χώρα,

Πόσα νοσοκομεία θα έχουμε και τι φάρμακα θα φτιάχνουμε,

Πότε θα παντρευόμαστε, και αν θα κάνουμε παιδιά,

Πότε θα βγαίνουμε στη σύνταξη και πόση πρέπει να είναι αυτή,

Τι θα τρώμε,

Τι ποιότητας νερό θα πίνουμε,

Τι ρούχα θα φοράμε και πώς θα ζούμε.

Αν όλα αυτά που οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι τα ονομάζουν «κόστος», τα καθορίζει μια χούφτα μεγάλων αφεντικών, όπως τόσα χρόνια τα καθορίζει, άραγε τι απομένει σε μια κυβέρνηση να κάνει, εκτός από το να τα ευλογεί μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας», τη Βουλή, ψηφίζοντας νόμους και διατάγματα;

Τίποτα περισσότερο από τη «διαχείριση» φρούδων ελπίδων, αυταπατών και χαμένων προσδοκιών.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, ύστερα από την εναλλαγή τριών κυβερνήσεων και την επιβολή άλλων τόσων μνημονίων, την ίδια την εξέλιξη και με τα μέτρα που παίρνονται να έχουν χαρακτήρα καθαρά εναντίων των εργαζομένων, γίνεται πλέον φανερό, ότι για εμάς τους εργαζόμενους αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες:

Α)  Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος!

Β)  Δεν υπάρχει άλλη προοπτική!

Μόνο ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια, η πάλη και η διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα, των πολλών, όχι των λίγων.

Σε αυτό το δρόμο, δεν έχουν θέση τα μονοπώλια, δεν έχουν θέση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ντόπιοι και ξένοι.

Γιατί έξοδος από την κρίση που να χωρά και τα μεγάλα αφεντικά και το λαό δεν υπήρξε ποτέ, ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΤο ΠΑΜΕ χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία αντεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, οδηγούν και εμπνέουν και σήμερα τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας που θα πραγματώσουν αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε. δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΟΣ
Ανάμεσα στις πλούσιες και πολύμορφες πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για την 39η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου είναι και η δημιουργία σχετικού βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα:
 

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΥΠΑΡΞΗΣ


"Το σώμα είναι το οχυρό που έχει στρστοπεδεύσει η υπαρξεί μας"

Ζοζέφ Ζουμπέρ ( 1754-1824 , Γάλλος γνωμικογράφος)

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στη Βουλή για τη κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού 2013.

Αυτή είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και προσεχώς θα έρθει ο λαός στο δίλημμα.. τα όπλα και την εξουσία ή τις αλυσίδες..

Μέσα σε 15 λεπτά όλο το σχέδιο εξουσίας του ΚΚΕ... για μερικούς – μερικούς που δυσκολεύονται ή κάνουν πως δυσκολεύονται να καταλάβουν.

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΟΛΟΓΟΥΣΟι πολέμιοι του ΚΚΕ θα διαψευστούν για άλλη μια φορά


 
Δεν είναι η πρώτη φορά που αστικά Μέσα Ενημέρωσης και διάφοροι Κουκουεδολόγοι επιχειρούν να προκαλέσουν συγχύσεις στους εργαζόμενους και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, κατασκευάζοντας αντιΚΚΕ σενάρια και μύθους.

Οπως επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που τη σκυτάλη αρπάζουν διάφοροι φορείς του οπορτουνισμού και του ηλεκτρονικού φραξιονισμού, που ζούνε και δικαιολογούν την ύπαρξή τους μέσω των αντιΚΚΕ επιθέσεων.

Αυτό ακριβώς γίνεται κι αυτές τις μέρες με ένα συνηθισμένο άρθρο μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που θέτει βασικές ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις του Κόμματος, το οποίο γράφτηκε -και αυτό αποκρύπτεται- για το θεωρητικό περιοδικό του Γερμανικού ΚΚ, ως παρέμβαση στις συζητήσεις που γίνονται στο διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.

Τέτοια άρθρα, που προβάλλουν και υπερασπίζονται τη στρατηγική και την τακτική του ΚΚΕ, που παρεμβαίνουν στην ιδεολογική διαπάλη για κρίσιμα ζητήματα, είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική που ακολουθεί το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, με αρθρογραφία του ενός ή του άλλου στελέχους του.

Ακριβώς αυτό έγινε και αυτή τη φορά.

Γιατί, όμως ένα συνηθισμένο άρθρο, το οποίο συγκεντρώνει την προσοχή του σε γνωστά ιδεολογικά ζητήματα, που αναφέρονται στα συνεδριακά ντοκουμέντα, στις επεξεργασίες του ΚΚΕ και δίνει απαντήσεις σε απόψεις που διαστρεβλώνουν τη Μαρξιστική - Λενινιστική θεωρία και υπερασπίζονται τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πήρε τέτοια δημοσιότητα;

Γιατί απ' άλλους παρουσιάστηκε ως νέα «πλατφόρμα» και απ' άλλους ως «αυθαίρετη υπέρβαση συνεδριακών αποφάσεων» και απόπειρα ακύρωσης των άμεσων στόχων πάλης; Γιατί έγινε αφετηρία ενός κυνηγητού μαγισσών, ψευδολογιών, μέχρι και προβοκάτσιας; Ο στόχος είναι ολοφάνερος.

Οι αντίπαλοι του ΚΚΕ, απολογητές του καπιταλισμού και οπορτουνιστές, επιδιώκουν να χτυπήσουν το Κόμμα μας παραμονές του 19ου Συνεδρίου, να διαστρεβλώσουν την πολιτική του και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν κόμμα που σπαράσσεται από εσωκομματικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις για τις «καρέκλες». Απαντάμε σ' αυτούς τους αντιπάλους του ΚΚΕ και στους κάθε λογής μηχανισμούς ότι κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια».

Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους. Το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών και τα στελέχη του είναι στρατιώτες που παλεύουν ανιδιοτελώς για υψηλά ιδανικά και αξίες. Παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για τα λαϊκά συμφέροντα απαλλαγμένοι, όπως ταιριάζει στους κομμουνιστές, από το άγχος της προβολής, του κυνηγητού θέσεων και αξιωμάτων με ένα στόχο:

Πώς καλύτερα θα υπηρετήσουν το ΚΚΕ και την πολιτική του, πώς θα υπερασπιστούν την επαναστατική στρατηγική που κατέκτησε μέσα στην πορεία του χρόνου και είναι καρφί στο μάτι των ταξικών αντιπάλων της εργατικής τάξης και των οπορτουνιστών, που είναι φορείς της υποταγής και της ταξικής συμφιλίωσης.

Γι' αυτό δεν περνούν, ούτε θα περάσουν αυτά τα βρώμικα παιχνίδια.

Το ΚΚΕ οργανωμένα, συλλογικά προχωράει προς το 19ο Συνέδριό του, δυναμώνοντας την ενότητα θέλησης και δράσης, ενισχύοντας την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου θα δώσουν ώθηση σ' αυτόν τον αγώνα και θα συμβάλλουν στη συγκέντρωση και στην προετοιμασία εργατικών, λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Οι κάθε λογής πολέμιοι του ΚΚΕ θα διαψευστούν για άλλη μια φορά.

Του Γιώργου ΜΑΡΙΝΟΥ
Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑΌλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Κυριακή, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στις 5μμ στην Ομόνοια.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Προσυγκεντρώσεις για την κινητοποίηση της Αθήνας έχουν οριστεί στις 4.30 μ.μ. στα εξής σημεία:
 • Πλ. Κάνιγγος: ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΞΥΛΟΥ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΗΜ. & ΙΔ. ΥΓΕΙΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΕΣΟΓΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΜΜΕ.
 • Χαυτεία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΣ, ΣΑΣΑ.
 • Πλ. Βάθης: ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΟΥ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
 • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι από ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ - ΟΤΑ, ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
 • Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 25 ΜΗΝΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
 
Συνεχίζουν για τρίτη μέρα την απεργία
 
 
 
Συνεχίζουν σήμερα, για τρίτη μέρα, την απεργία τους οι 50 εργαζόμενοι της ιδιωτικής Κλινικής Γρηγοριάδη - Θεραπευτήριο Σωτήρ ΑΕ, που είναι απλήρωτοι ως και 25 μήνες, ενώ η εργοδοσία χρωστάει και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και επιδιώκει να προχωρήσει άμεσα και σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
 

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, βρίσκονται από νωρίς το πρωί και για όλη τη διάρκεια της μέρας στη συντριπτική τους πλειοψηφία έξω από την κλινική, που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, περιφρουρούν την απεργία τους και ενημερώνουν τους περαστικούς και τους κατοίκους του Ηρακλείου για τις διεκδικήσεις τους. Σήμερα προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.
 
Υπάρχουν εργαζόμενοι που η εργοδοσία τους χρωστάει δεδουλευμένα από τον Δεκέμβρη του 2010, εργαζόμενοι στους οποίους οι οφειλές της εργοδοσίας ξεπερνούν τις 33.000 ευρώ, εργαζόμενος που δουλεύει μόλις 1,5 χρόνο και του χρωστάει ήδη 16.000 ευρώ, δηλαδή πρακτικά από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του εργάζεται σχεδόν τσάμπα. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στον «Ρ» πως η εργοδοσία επικαλείται αδυναμία πληρωμής, ωστόσο η κλινική λειτουργεί κανονικά και δεν έχει παρατηρηθεί μείωση των ασθενών. Ολα αυτά τα χρόνια τους κοροϊδεύει πως από μήνα σε μήνα θα πληρωθούν και έφτασε στο σημείο να τους καλεί σε παραίτηση «για να αφήσουν την κλινική να αναπνεύσει»! Τέλος, για να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να τους πιέσει να σπάσουν την απεργία καλεί τους συγγενείς των ασθενών να τους πάρουν από την κλινική, ώστε να τους στρέψει ενάντια στους απεργούς.
 
Από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο πλευρό τους και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους το Συνδικάτο Ιδιωτικών Κλινικών - Διαγνωστικών Κέντρων - Γηροκομείων Αθήνας, όπως και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), ενώ χτες το πρωί τη συμπαράστασή του εξέφρασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης.

Πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 

ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ


" Είναι πολύ πιο βαθύ το σκοτάδι όταν ένα φως σβήνει, από ότι θα ήταν αν το φως δεν είχε λάμψει ποτέ"

Τζων Στάινμπεκ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


"Ο άνθρωπος είναι μια φυλακή όπου η ψυχή παραμένει ελεύθερη"

Βίκτωρ Ουγκώ