Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Σήμερα η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη εκδήλωση

Πολλές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές προτάσεις για τα μικρά παιδιά Στο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά, που ξεκίνησε χθες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και συνεχίζεται σήμερα.

Είναι η τρίτη χρονιά που η ΚΝΕ διοργανώνει ανάλογη εκδήλωση για παιδιά και νέους γονείς. Με την εμπειρία από τις προηγούμενες διοργανώσεις, με πολύ κέφι και μεράκι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν δουλέψει για να φτιαχτεί ένας φιλόξενος χώρος στον οποίο τα παιδιά θα είναι πρωταγωνιστές.
 


Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί και συνεχίζεται ως εξής:

10.00 Ζωγραφίζουμε για τα δικαιώματα των παιδιών

11.00 Προβολή ταινίας μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

12.00 «Φρίξος και Ελλη», κουκλοθέατρο από το εργαστήρι «Κου-Κλο»

18.00 «Ολα τα παιδιά του κόσμου...»: εργαστήρι κατασκευής κούκλας

19.00 «Οι μουσικοί της Βρέμης», θεατρική παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο

20.00 Πρωτοχρονιάτικο πάρτι και δώρα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα επίσης, στις 6 το απόγευμα, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, διοργανώνουν γιορτή για παιδιά στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-- Στις 6 μ.μ., εργαστήριο ζωγραφικής και κατασκευών.

-- Στις 7 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου «12 μέρες από τη ζωή του Αϊ-Βασίλη», από την συγγραφέα Εύη Κοντόρα.

-- Στις 8 μ.μ., 3 λαϊκά παραμύθια από την Ιροντίνα Κάντραλη και την Αννα Σιταρίδου.

-- Στις 8.30 μ.μ., παιδική θεατρική παράσταση «Ο πόλεμος των δασών».


 

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (vid)


Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Ο Καπιταλισμός είναι η κρίση» είναι στα αγγλικά και δύστυχος χωρίς υπότιτλους. Εξετάζει τις ιδεολογικές ρίζες της «λιτότητας» και κατά κάποιο τρόπο προτείνει μια επαναστατική διέξοδο  από την τρέχουσα κρίση.

Το 2008 η «οικονομική κρίση» στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν γεγονός. Άμεσος στήθηκε ένα σχέδιο που έδωσε το δικαίωμα στο αμερικανικό μεγάλο κεφάλαιο να κλέψει τρισεκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού λαού. Κανείς δεν φυλακίστηκε για αυτό το έγκλημα, η μεγαλύτερη κλοπή δημοσίου χρήματος στην ιστορία ήταν γεγονός.
 

Αποθρασιμένοι κεφαλαιοκράτες σε όλη την υδρόγειο αναγκάζουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για την δική τους «κρίση» μέσω προγραμμάτων «λιτότητας» ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων.

Το ντοκιμαντέρ κάνει προσπάθεια να εξηγήσει τη φύση της καπιταλιστικής κρίσης, επισκέπτεται τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και συνιστά την επαναστατική διέξοδο για το μέλλον.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην κρίση στην Ελλάδα, την διαμαρτυρία εναντίων του G20 στο Τορόντο του Καναδά το 2010, και την αξιοσημείωτη και ενθουσιώδη μάχη που δόθηκε τον περασμένο Φλεβάρη από τους εργαζόμενους στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, που ξεσηκώθηκαν ενάντια στη βαθιά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών και των επιθέσεων στα εργασιακά δικαιώματα του κυβερνήτη Σκοτ Γουόκερ.
 
 

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΠΑ ΜΕ...


Η αγάπη προσφέρεται ελεύθερα και αβίαστα.

Δεν υπάρχει τρόπος να την απαιτήσουμε.

ΟΚΤΏΒΡΗΣ 1917, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ


Το βιβλίο «ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1917, Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη» παρουσιάστηκε στη Σύγχρονη Εποχή, το απόγευμα της Πέμπτης, από τον Αποστόλη Παππά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκδοση αυτή, αποτελεί, μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας του εργατικού κινήματος της Ρωσίας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη νίκη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης τον Οκτώβρη του 1917. Άρρηκτα δεμένη με αυτήν την πορεία είναι η ανάπτυξη και δράση του επαναστατικού εργατικού κόμματος, της συνειδητής και οργανωμένης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, του κόμματος των Μπολσεβίκων. ∆ίχως την καθοδήγηση αυτού του κόμματος δε θα μπορούσε να οδηγηθεί η επαναστατημένη εργατική τάξη στη νίκη.

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις, που διοργανώνουν οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΝΕ, στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής ( Μαυροκορδάτου 3, Αθήνα 10678 Τηλ.: 2103829835, 2103808132) συνεχίζονται την Πέμπτη 10 Γενάρη, στις 18:00, και το Σάββατο 12 Γενάρη,στις 11:30, με την παρουσίαση των μπροσούρων «Αλήθειες και Ψέμματα για το Σοσιαλισμό».

Πληροφορίες συμμετοχής στις Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΝΕ.
 

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ;


Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένες θέσεις - προτάσεις για τα πάντα.
Θέσεις και προτάσεις που παραπέμπουν στη βάση της κοινωνίας, στο ίδιο το λαϊκό κίνημα που οικοδομείται στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Θέσεις και προτάσεις που λένε καθαρά στα λαϊκά στρώματα ότι η διέξοδος βρίσκεται στη χειραφέτησή τους από το αστικό πολιτικό σύστημα.
Θέσεις και προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για ανατροπές συσχετισμών στη βάση της κοινωνίας και δείχνουν πως πρέπει να οικοδομηθούν γερά οι βάσεις της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα παλεύει ταυτόχρονα για τα καθημερινά και χωρίς αυταπάτες θα θέτει το κεντρικό ζήτημα:
Την ανατροπή στην ίδια την εξουσία των μονοπωλίων.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Ευχές για το νέο έτος για τους εργαζόμενους από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων (WFTU)

Ένας κόσμος χωρίς εργαζομένους δεν είναι δυνατόν!...

Ένας κόσμος χωρίς καπιταλιστές είναι απαραίτητος!

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ


Αν κάποιοι είναι εθελοντές καταναλωτές του δηλητηρίου:

«όλοι ίδιοι είναι»,

«όλα τα κόμματα ίδια είναι»,

«και οι 300 ίδιοι είναι»,

«όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι είναι»,

«όλα τα συνδικάτα ίδια είναι» κτλ.

...τότε συνειδητά ή ασυνείδητα συμμετέχουν στο παιχνίδι εκείνων που πραγματικά είναι ίδιοι μεταξύ τους.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε στη Βουλή ότι οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δε θα απολυθούν.

Και δε μου λες κ. Αντωνάκη μας;

Τότε γιατί ο ίδιος ο νόμος προβλέπει ότι μετά από ένα χρόνο εάν δεν έχουν μετακινηθεί, απολύονται;

Επιπλέον, από τη στιγμή που τίθενται σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι ο μισθός τους κόβεται κατά 25%.

Πώς θα ζήσουν τις οικογένειές τους με ακόμα ένα μεγάλο κόψιμο μετά από όσα έχουν προηγηθεί;

Τι σε ρωτάω τώρα Χριστουγεννιάτικα κ. Αντώνη και σου χαλαώ τις προετοιμασίες για το ρεβεγιόν;


 

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που όσο κυριαρχεί φέρνει τον πόλεμο και την ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο.

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (vid)


Το ρεπορτάζ είναι από αστικό κανάλι, ως εκ τούτου κινείται στη λογική «δεν τα ξεπουλήσατε ακριβά» όμως περιέχει κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γι’ αυτό το παραθέτω.


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την πλήρη εκχώρηση του ΟΠΑΠ σε ενδιαφερόμενους «επενδυτές», ντόπια και ξένα επιχειρηματικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στο μαζικό τζόγο.

Πρόκειται για τη διάθεση του μετοχικού πακέτου (33%) που έχει απομείνει σε κρατική ιδιοκτησία.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε τους 7 από τους 8 επιχειρηματικούς ομίλους που πέρασαν στη β' φάση του διαγωνισμού και οι οποίοι θα υποβάλλουν «δεσμευτικές προσφορές».

Σε αυτήν τη φάση το πρόγραμμα με τις ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής κλιμακώνεται με την εκχώρηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ», που περιλαμβάνει τις εκτάσεις του παλιού αεροδρομίου μαζί με τα «φιλέτα» της παραλιακής ζώνης.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων, όπως για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το σύνολο των «εισπράξεων» από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, θα πάει «αποκλειστικά στην αποπληρωμή του κρατικού χρέους», διασφαλίζοντας τα κράτη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και το ΔΝΤ και τους άλλους μεγαλοπιστωτές.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μέσα σε προθεσμία 10 ημερών αποδίδει το αντίτιμο κάθε ιδιωτικοποίησης σε «ειδικό ταμείο», προκειμένου στη συνέχεια να το εκταμιεύσουν στους πιστωτές τους.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ


Τα παιδιά που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα αναζητούν την αγάπη σε όλα τα λάθος μέρη και με όλους τους λάθος τρόπους.

ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΝΟΤΗΤΑ


Τι προτείνει η «Αγωνιστική Συνεργασία» συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ;

«Ενότητα της Αριστεράς στο κίνημα. Κανένα κομμάτι της Αριστεράς δεν μπορεί από μόνο του να οργανώσει την αντίσταση. Όλοι μαζί όμως μπορούμε».

Τι λέει αυτή η πρόταση;

«Όσοι είμαστε αριστεροί ελάτε να ενωθούμε στο κίνημα».
Δηλαδή, ενότητα στο κίνημα με όρους κόμματος!!!

Και γιατί η ενότητα στο κίνημα είναι υπόθεση μόνο των αριστερών και όχι όλων των εργαζομένων;

Και γιατί η ενότητα θα πρέπει να γίνει με όρους κόμματος (Αριστερά) και όχι με όρους τάξης (ταξική ενότητα);

Η πρόταση αυτή περιορίζει την ενότητα σε ένα τμήμα των εργαζομένων, υπονομεύει την ενότητα όλων των εργαζομένων, την ταξική ενότητα.

Στην πραγματικότητα δεν είναι πρόταση ενότητας των εργαζομένων, αλλά πρόταση διαίρεσης των εργαζομένων και από αυτή την άποψη είναι επικίνδυνη για το κίνημα.

Ο ορισμός του σεχταρισμού και της περιχαράκωσης στο κίνημα είναι ακριβώς αυτή η πρόταση.

Με δυο λόγια: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και οι συνδικαλιστικές του παρατάξεις στο κίνημα επί της ουσίας δεν προτείνουν ενότητα, πουλάνε ενότητα.

Δε θέλουν ούτε προτείνουν μια ενότητα στη βάση των λαϊκών συμφερόντων, μια ενότητα για την απαλλαγή από τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα δεσμά της ΕΕ.

Επικοινωνιακό παιχνίδι κάνουν με την ενότητα κι αυτό ακριβώς είναι που υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζομένων.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ όχι μόνο δεν αμφισβητεί την κυριαρχία και την εξουσία των μονοπωλίων αλλά με συγκεκριμένο και πρακτικό τρόπο στηρίζει την ανάπτυξη σε όφελός τους.

Ισχυρίζεται ότι στηρίζοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη ταυτόχρονα στηρίζει και τα λαϊκά δικαιώματα.

Κοροϊδεύει τον κόσμο.

Τα ίδια λένε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ κ.ά.

Η ίδια η ανάπτυξη και η εξέλιξη του καπιταλισμού, η ίδια η ζωή πλέον έχει αποδείξει περίτρανα ότι ανάπτυξη σε όφελος του λαού και σε όφελος των μονοπωλίων δεν υπήρξε ποτέ και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε στην Τρίτη Παρουσία.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ


Στον ΟΤΕ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε με ανακοίνωσή της στους εργαζόμενους την «εθελούσια απόλυση», διευκολύνοντας έτσι την εργοδοσία για νέες προσλήψεις με ξεφτιλισμένους μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Μετά την καταγγελία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τη θέση τους αυτή, επανήλθαν με νέα ανακοίνωση για να πουν:

«Είχαμε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους πως είτε αποδεχθούν την "εθελούσια" είτε όχι, το ρίσκο το αναλαμβάνουν μόνοι τους»!

Μπορεί στ' αλήθεια κάποιος να τους εμπιστευτεί;

Σήμερα λένε αυτό, αύριο το άλλο.

Απλά είναι αφερέγγυοι.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ


Στην ΟΤΟΕ (τράπεζες) η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «Επαγγελματικά Ταμεία», δηλαδή κατάργηση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών και ανταποδοτική ασφάλιση (σύνταξη και ασφάλιση μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων και ανάλογα με το ύψος του μισθού).

Τίνος ήταν μέχρι τώρα αυτή η πρόταση;

Του κράτους και της εργοδοσίας!

Άντε… καλή κυβέρνηση σύντροφοι!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΤΗ… ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Να μη ξεχάσουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο περιβόητος «Καλλικράτης» πέρασε με τις ευλογίες των δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ και με το επιχείρημα πως «βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση».

Ποιος είναι ο «Καλλικράτης»;

Το θεσμικό πλαίσιο της υποχρηματοδότησης των δήμων, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων κ.ά.

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ


Η ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


Αν μέσα στον πανικό, σε κατάσταση κλιμακούμενης επίθεσης που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι, κάποιοι  νομίζουν  πως το μόνο που εμποδίζει την επανάσταση στην Ελλάδα, είναι πως το ΚΚΕ αρνιέται να την σαλπίσει, και ότι είναι ως εκ τούτου συμβιβασμένο κτλ. κτλ. θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τεκμηριώσει μια τέτοια άποψη.
Κατά τα λοιπά:
Τις απαντήσεις στις αιτιάσεις που ακούγονται από διάφορες μεριές  περί κοινοβουλευτισμού, αστικής νομιμότητας κλπ, μπορεί κάποιος να τις πάρει εύκολα στο βιβλίο του Λένιν «τι νακάνουμε».
Φυσικά αναγνωρίζω στον καθ’ ένα το δικαίωμα να διαφωνεί με τον Μαρξ και τον Λένιν, όπως και μην θεωρεί τον Μαρξισμό-Λενινισμό επαναστατική θεωρία και πράξη, η να τον θεωρεί ξεπερασμένο.
Εκείνο που βιάζει την κοινή λογική, είναι να κατηγορεί κάποιος για ασυνέπεια τους Μαρξιστές-Λενινιστές, επειδή εφαρμόζουν τις θεωρίες τους στην πράξη!

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


Μετά την επιτυχία της πρώτης Κυριακής εκδηλώσεων εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...

Την Κυριακή 16/12 το πρωί Ν.Ιωνίας
(Πατριάρχου Ιωακείμ 2, πλησίον ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας)
11:00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι
12:00 Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού
Συζήτηση με τους γονείς: "Μιλώντας στα παιδιά μας για την Κρίση"

Την Πέμπτη 20/12 το απόγευμα
2ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας(Κιλκίς 1, κοντά στο άγαλμα της Μάνας)
19:00 Θεατρική Παράσταση: "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Κ.Ντίκενς, από τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του 2ου Δημοτικού Ν.Ιωνίας
20:00 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Επικοινωνία με τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας για τις εκδηλώσεις:
Περιοχή Κέντρου: Βούλα –6942693007
Περιοχή Καλογρέζας: Κώστας – 6942980096
Περιοχή Περισσού: Βασίλης –6976689521
Σύλλογος Δασκάλων: Νινέττα – 6972008336

Και στα e-mail:
Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας: laikiepitropi.neasionias@gmail.com
Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: segseferis@gmail.com

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"


Πραγματοποιήθηκε με καλή συμμετοχή και ανταπόκριση η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Ηράκλειου, Μεταμόρφωσης, Πατησίων και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη των ταμείων για να μη πληρώνει ο κόσμος το αντίτιμο των 5ευρώ (το νοσοκομείο χτες είχε πρωινή εφημερία), πρωτοβουλία που είχε θετική ανταπόκριση.


Πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίες στη διοικητή του νοσοκομείου με ΔΥΟ βασικά άμεσα αιτήματα:

1. Το πρόβλημα των εξετάσεων και του εμβολιασμού των παιδιών, τα οποία αδυνατούν οι γονείς τους να τους τα παρέχουν για οποιονδήποτε λόγο (οικονομικό, ανασφάλιστοι κλπ)

2. Το οξυμένο πρόβλημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν ανασφάλιστοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μαγαζάτορες που αδυνατούν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές (πολλοί έχουν κλείσει και τα μαγαζιά τους).


Η διοικητής μας δήλωσε ότι πάνω στα αιτήματα:

1. Θα εξετάσει το νοσοκομείο το ενδεχόμενο να προχωρήσει(σε συνεννόηση με τα σχολεία) σε εμβολιασμούς και εξετάσεις από γιατρούς του νοσοκομείου σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη.

2. Ότι όποιος ανασφάλιστος θέλει να εξεταστεί μπορεί να προσέρχεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί θα τον δέχονται.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά...Κανείς Μόνος του Στην Κρίση Ένας για όλους και όλοι για Έναν.

Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ


Από δυνάμεις του οπορτουνισμού που τάσσονται κατά της γερμανικής συνταγής, υποστηρίζεται η χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και η ελεγχόμενη χρεοκοπία, προβάλλεται μάλιστα η άποψη ότι υπάρχει μεταβατικό πολιτικό πρόγραμμα πάλης και εξουσίας που μπορεί να ισορροπήσει και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του εργαζόμενου λαού.

Τέτοιο κυβερνητικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα υπέρ και των μονοπωλίων και υπέρ των λαών, πουθενά δεν υπήρξε και δεν υπάρχει σήμερα με την έννοια να έχει επιβεβαιωθεί στη ζωή σε εθνικό επίπεδο ούτε σε ομάδα χωρών.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν επικαλούνται ούτε μια χώρα ως παράδειγμα εφαρμογής μιας τέτοιας επιλογής.

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ


"Μονάχα οι λεύτεροι άνθρωποι μπορούν να φωτιστούν και να σωθούνε."

Γιώργος Ηρακλέους - Φιλόλογος, DEA Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Λιέγης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Το εργατικό κίνημα και οι σύμμαχοί του δεν πρέπει να βρεθούν ανάμεσα στα διάφορα μείγματα διαχείρισης της κρίσης που εμφανίζονται σήμερα στην ΕΕ, αλλά και παγκόσμια, γιατί δεν υπάρχει φιλολαϊκό μείγμα διεξόδου από την κρίση.

Όλα τα μείγματα που άλλωστε είναι καθαρά διατυπωμένα, στηρίζονται στη φθηνή εργατική δύναμη, πλήττουν ένα μεγάλο μέρος μικρομεσαίων στρωμάτων, στηρίζουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Κεντρικό ζήτημα είναι να πείσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού για τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης, ως κρίση υπερσυσσώρευσης στο έδαφος της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και ταξικής εκμετάλλευσης.

Να αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα τη συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης, συσκότισης, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες και οι παράγοντες της κρίσης.

Τις θεωρίες περί «καζινοκαπιταλισμού», περί κρίσης που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, της «υπερκατανάλωσης» ή και το αντίθετο της «υποκατανάλωσης».

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

"Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού"

Σουν Τζου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Ο σύγχρονος πατριωτισμός σήμερα εκφράζεται με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό.

Καμία καπιταλιστική χώρα, όσο και προωθημένη να είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν μπορεί να εξασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία στο λαό της, το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, παρά μόνο τυπικά, και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.


Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


"Στον έρωτα, αυτός που αμφιβάλλει, κατηγορεί"

Αλέξανδρος Δουμάς

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ;


Στις τελευταίες εκλογές, πολλοί είδαν ως λύση τη δημιουργία της λεγόμενης αριστερής κυβέρνησης την οποία πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ασκήθηκαν από μια σειρά κομμάτων και την Ε.Ε. μια πρωτοφανής τρομοκρατία και ένας εκβιασμός περί εξόδου από το ευρώ και χρεωκοπίας.

Τα διλήμματα αυτά εγκλωβίζουν λαϊκές δυνάμεις σε αυτή τη λογική, με αποτέλεσμα πολλοί να ψηφίσουν στην κατεύθυνση του «μικρότερου κακού».

Η λαϊκή δυναμική εγκλωβίστηκε σε ψεύτικα διλήμματα.

Οσοι ψήφισαν με αυτά τα κριτήρια ας αναρωτηθούν αν οι εξελίξεις δικαίωσαν την επιλογή τους.

Ας αναρωτηθούν:

Θα ήταν εύκολο στη σημερινή κυβέρνηση να περάσει τα βάρβαρα μέτρα με ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ και μεγάλη άνοδο του εργατικού κινήματος;


Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ;


Θέλουμε την Ελλάδα απομονωμένη;

Όχι βέβαια!

Τι θέλουμε όμως με διεθνείς σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος, χωρίς δεσμεύσεις από ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και οργανισμούς.

Μόνο μια λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, μπορεί να εγγυηθεί ευημερία και προκοπή στο λαό, να αποτελέσει φάρο και παράδειγμα για ριζικές αλλαγές και σε άλλες χώρες, με πρωταγωνιστή την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ"ο πόνος του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά γεννιέται σε χρόνο διαφορετικό, σε διαφορετικούς τόπους και για λόγους διαφορετικούς και προσωπικούς, ο πόνος όμως ενός ολόκληρου λαού γεννιέται εκεί όπου τσακίζεται τ' όνειρο του"

Λατσεζαρ Εκενκοβ - μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας και της Ένωσης Βουλγάρων Συγγραφέων