Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ (video)


Οι διαγκωνισμοί μεταξύ των κομμάτων της αστικής διαχείρισης με αιχμή τη λίστα Λαγκάρντ, θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

Η αποκάλυψη των ευθυνών -αν αυτές προκύψουν-, η τιμωρία για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είναι μια μόνο πλευρά.

Η καταδίκη από το λαό των κομμάτων που υπηρετούν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, μέσα στο οποίο ανθίζουν τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι το ζητούμενο, για να κλονιστεί πραγματικά το αστικό σύστημα.

Την ίδια ώρα που οι εταίροι της συγκυβέρνησης υπόσχονται διαφάνεια και δηλώνουν πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τα στοιχεία της λίστας για να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, με την πολιτική τους:

  • Προσφέρουν νέες επιδοτήσεις και ενισχύσεις δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες, στο όνομα της ανάπτυξης.
  • Καταργούν το αφορολόγητο για εκατομμύρια εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και την ίδια ώρα διευρύνουν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τις Ανώνυμες Εταιρείες και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Διατηρούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μην μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων, αφήνοντας ορθάνοιχτο το πεδίο για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
  • Προσθέτουν νέους άμεσους και έμμεσους φόρους στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων, όταν επιτρέπουν με τους νόμους τους να λειτουργούν στην Ελλάδα νόμιμα 16.580 «off shore» εταιρείες και να φορολογούνται μόλις οι 965!
Με άλλα λόγια, συντηρούν και ενισχύουν όλες τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας των πλουτοκρατών, που είναι θερμοκήπιο της διαφθοράς και της διαπλοκής με το πολιτικό τους προσωπικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο