Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ «ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ»


Ψυχή τε και σώματι οδεύουν προς τη Χρυσή Αυγή πολλοί αστυνομικοί, καθιστώντας τον Δένδια οικοδεσπότη σ' ένα χώρο που δεν ορίζει. 

Οι αστυνομία είναι παντού, εκτός από τους χώρους όπου οι νεοναζί αναπτύσσουν τη δράση τους, η οποία δημιουργεί νοσταλγία στο «σώμα» και το βάζει σε δοκιμασία διολίσθησης, αφού μετά βίας κρατιέται να μην πάρει μέρος στη μαύρη σκηνή. 

Οι αστυνομικοί, μετέωροι στο κενό, αναζητούν με λαχτάρα κάποια διέγερση όμοια μ' αυτή που βλέπουν στις αστυνομικές ταινίες. Αν υπήρχε ελάχιστη φαντασία μέσα στο κεφάλι της εξουσίας, θα επέβαλλε στον Δένδια να βγάλει την αστυνομία από τα όρια της ίδιας της ιστορίας της, η οποία μόνο με φόβο και θάνατο είναι γεμάτη. 

Κάθε αστυνομικός είναι παραμυθιασμένος, δεν έχει καμία αμφιβολία για τον εαυτό του, δεν κατανοεί το περιβάλλον του, πράττει χωρίς να εξηγεί, προκαλεί τους πάντες, θεωρεί καθετί ιδιοκτησία του και φορτώνει με δόλο όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του τους άλλους. 

Οσο ο Δένδιας, σε μια επίδειξη ζήλου, κλείνει τα μάτια του στα ηλίθια στρατιωτάκια (τα δικά του και της Χρυσής Αυγής) και επιμένει να καταστέλλει τους υπαίτιους των ταραχών -όπως αποκαλεί τους διαδηλωτές- δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χειροτονεί το ένα νευρωτικό λαγωνικό πίσω από τ' άλλο που δηλώνει πίστη στη μία, αγία και μοναδική «θεωρία των άκρων». 

Η επιτυχία του Δένδια στην απρόσκοπτη συνέχεια της πνευματικής παρακμής του υπουργείου του πρέπει να τιμηθεί με ανάλογη πλακέτα επί της οποίας θα μνημονεύεται η μεγαλοπρέπειά του χωρίς πολλά λόγια, λόγω σεμνότητας.


Σχόλια

Ο χρήστης do.b4tool8 είπε…
"Οι αστυνομία είναι παντού, εκτός από τους χώρους όπου οι νεοναζί αναπτύσσουν τη δράση τους", λες.

Το τρελό είναι ότι η αστυνομία είναι παρούσα όπου κι η σαρανταποδαρούσα – ειδοποιούνται και παρίστανται «στους χώρους όπου οι νεοναζί αναπτύσσουν τη δράση τους». Ήταν μπάτσοι ήταν παρόντες στο Πέραμα, παρόντες στο Κερατσίνι, και αλλού. Ο λόγος της παρουσίας τους σε κάθε «ντου» που κάνουν τα φασιστορεμάλια είναι ότι φοβούνται μη τυχόν κάποια στιγμή, κάποια από τα θύματα τους αντεπιτεθούν και σακατέψουν ή ξεβγάλουν κανέναν χρυσαυγιτη. Στο πέραμα φυλούσαν τα Γραφεία της ΧΑ μερόνυχτα μετά την έφοδο του "τάγματος" της" εναντίον των μελών του ΚΚΕ
Ο χρήστης aliatas είπε…
Άρα μπορούμε να πούμε ότι η αστυνομία είναι παρούσα με τον τρόπω που περιγράφει η πρώτη παράγραφος:
«Ψυχή τε και σώματι οδεύουν προς τη Χρυσή Αυγή πολλοί αστυνομικοί, καθιστώντας τον Δένδια οικοδεσπότη σ' ένα χώρο που δεν ορίζει.»

Ως αστυνομία με την έννοια της προστασίας του πολίτη (όσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο για έναν κατασταλτικό οργανισμό του αστικού κράτους) είναι απούσα.

Καλημέρα φίλε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ