ΜΟΝΟ ΚΚΕ... ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ…





Μετά τον εμφύλιο, δεν αποφάσιζε ο κυρίαρχος λαός, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Άρης, στη Λαμία. Είτε με το καλό, είτε με τη βία.. ψήφιζαν - όσοι ψήφιζαν-, με το πιστόλι στον κρόταφο, απ την τρομοκρατία. Τη θέση του κυρίαρχου λαού, πήρε ο κυρίαρχος Φόβος. Εξ' άλλου ποιοί ψήφιζαν; Οι μισοί ήταν στο χώμα, κι οι υπόλοιποι κυνηγημένοι στο «παραπέτασμα» και τις εξορίες... Γιατί, «όσους δεν πήρε ο ποταμός, τους έπνιξαν τα όνειρα» ...κι «όσους δεν πήρε η μοναξιά, τους έχει πάρει ο θάνατος», που λέει κι ο Ελευθερίου.

Δεν υπήρχαν όλες οι παρατάξεις… Το πιο αριστερό κόμμα ήταν η Ένωση κέντρου, του Γ. Παπανδρέου, (του πάππου του νύν), που εν καιρώ ειρήνης, η συγκυβέρνηση του, το '52, εξετέλεσε το Μπελογιάννη.

Στον κυρίαρχο φόβο, ακριβώς δίπλα ήταν κι η «προβοκάτσια»... των καλπονοθευτικών συστημάτων της μη αναλογικής, των σκηνοθετημένων αντιπαλοτήτων, κλπ. κλπ. ... και μετά ήρθε η χούντα, (κι αυτή γέννημα των νικητών), μετά ο Καραμανλής, και η προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ, γέννημα των νικητών, και των υπερατλαντικών συμμάχων, (ο κυματοθραύστης της αριστερής βούλησης, μετά τη χούντα). Πάλι σκηνοθετημένες αντιπαλότητες Δεξιών ομοίων διαχειριστών.

Και κάθε φορά, τα διλλήματα, να έχουν στόχο την Αριστερά. Τη μια να μην ξανάρθει η Χούντα, την άλλη, να πάει η Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...Και σαν να μην έφτανε κι αυτό, ύστερα από τόσες κοροϊδίες, έρχονται κι οι παλιοί σύντροφοι και σε βρίζουν που δε συμφωνείς, να ψηφίσεις άλλους. Να βοηθήσεις πάλι άλλους.. Πάλι. Υπόσχομαι, πως μόλις κουραστώ κι εγώ, να πιστεύω, στο Σοσιαλισμό, και στον Προλεταριακό διεθνισμό, και μόλις σταματήσω να σιχαίνομαι την Ε.Ε., να ψηφίσω κάποιους άλλους... Για την ώρα μόνο ΚΚΕ... Μη μπαίνετε στον κόπο…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ