ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ vs ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Κατά την προχθεσινή συζήτηση στη βουλή σχετικά με την διαφθορά και την διαπλοκή, ακολουθήθηκε για μια ακόμα φορά η ίδια γνωστή μέθοδος θεατρικής αντιπαράθεσης των αστικών κομμάτων αφ΄ενός για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε όλα τα επίπεδα της ζωής και των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας με την συσσωρευτική εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου (ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακό κ.λπ) και αφ΄ ετέρου για να αποκρύψουν την ταύτιση τους στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που απαιτεί νέες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Κοινός τους στόχος και αυτή τη φορά ήταν μέσα από το χιλιοπαιγμένο θέατρο της στημένης αντιπαράθεσης να εγκλωβίσουν το λαό στην αυταπάτη ότι η καπιταλιστική κρίση είναι δήθεν αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και διαπλοκής, αποκρύπτοντας ότι η καπιταλιστική κρίση είναι νομοτελειακό αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που αυτά τα κόμματα υπηρετούσαν συνειδητά τόσα χρόνια και θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν, βάφοντας τα χέρια τους με το αίμα του λαού για χάρη των αφεντικών τους.
Προσπαθούν να θολώσουν και πάλι τα νερά παρουσιάζοντας την διαφθορά και την διαπλοκή σαν κάτι ξένο και έξω από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, λες και οι καπιταλιστές όσο έχουν την εξουσία στην οικονομία και όντας μέσα στο κυνήγι για αύξηση των κερδών τους θα σταματήσουν τάχατες να λαδώνουν πολιτικούς και κρατικούς υπαλλήλους, είτε για να παίρνουν τα έργα και τις προμήθειες του δημοσίου, είτε για να τυγχάνουν προτίμησης στην διανομή της δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε για να έχουν ευνοϊκότερους όρους δανεισμού από τράπεζες, είτε για να έχουν προτεραιότητα στο ξεκοκάλισμα επιδοτήσεων και ενισχύσεων με κρατικό χρήμα, είτε για να διατηρούν επί πλέον φορολογικά προνόμια κ.λπ. 
Για όλες τις παραπάνω επιδιώξεις τους οι καπιταλιστές στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους δεν θα διστάσουν ποτέ να διαθέτουν ένα μικρό σχετικά κομματάκι από τα "νόμιμα" κέρδη τους για λάδωμα, αφού τα επί πλέον παράνομα κέρδη που είναι έξω από τα νομοθετημένα πλαίσια, θα είναι πολλαπλάσια του λαδώματος. Το ζήτημα είναι ότι και τα παράνομα κέρδη όπως και τα "νόμιμα" είναι κλοπιμαία, προϊόντα ληστρικής εκμετάλλευσης του εργαζόμενου λαού. Αυτοί που επιτρέπουν και ενθαρρύνουν την μεγάλη ληστεία των νόμιμων κερδών του κεφαλαίου υποκρίνονται ότι θα σταματήσουν την διαπλοκή και τα παράνομα κέρδη κάποιων “κακών” μη “υγειών” καπιταλιστών, τόχουμε ξαναδεί αυτό το έργο.... Αν ήθελαν πραγματικά θα καταργούσαν το τραπεζικό, το φορολογικό και το εταιρικό απόρρητο, θα καταργούσαν τις χιλιάδες εξωχώριες εταιρείες, θα ονομαστικοποιούσαν τις ανώνυμες μετοχές των καπιταλιστών, θα απαγόρευαν την εξαγωγή χρήματος χωρίς έλεγχο. Δεν τα έκαναν και δεν θέλουν να τα κάνουν αυτά, γιατί είναι αντίθετα με τους κανόνες της “ελεύθερης οικονομίας”. Αυτή η οικονομία της εκμετάλλευσης και του κέρδους την οποία υπηρετούν αναπαράγει και ταυτοχρόνως συγκαλύπτει την διαφθορά και την διαπλοκή.
Είναι υποκρισία του αίσχιστου είδους και υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού η επανάληψη του στημένου θεάτρου για την διαφθορά μέσα στη βουλή από αυτούς που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και θεωρούν τους ληστές του μόχθου μας ως στυλοβάτες και απαραίτητους για την οικονομία. Ο προδοτικός ρόλος τους για τα συμφέροντα του λαού είναι ακριβώς η επιλογή τους να στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που τους υποχρεώνει να σέβονται και τις λυκοσυμμαχίες των αφεντικών τους και να αναγνωρίζουν και τα χρέη τους ως δημόσιο χρέος.
Με όλη αυτή την προσπάθεια εξαπάτησης που καταβάλλουν όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης, επιδιώκουν να αδρανοποιήσουν το λαϊκό κίνημα να εγκλωβίσουν το λαό στην επιλογή μιας δήθεν "υγιούς" αυτή τη φορά καπιταλιστικής ανάπτυξης και επομένως αυτό που έχει να κάνει ο λαός είναι να κάτσει στα αυγά του και να περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές για να επιλέξει και πάλι έναν καλύτερο διαχειριστή. Το ζήτημα είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο λαός δεν έκανε κάτι διαφορετικό, επέλεγε τον καλύτερο διαχειριστή της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τον οδήγησαν από στενωπό ανάπτυξης σε στενωπό ανάπτυξης στην σημερινή εξαθλίωση της καπιταλιστικής κρίσης.
Η πραγματική επιλογή για τον εργαζόμενο λαό είναι να απορρίψει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που του προτείνουν.
Να απορρίψει αυτόν τον εκμεταλλευτικό δρόμο ανάπτυξης που πάντα οδηγεί σε καπιταλιστικές κρίσεις εξαιτίας της τεράστιας κλοπής του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου από τους καπιταλιστές. Μιας κλοπής που συντελείται νόμιμα στα πλαίσια του κοινωνικοοικονομικού συστήματος και συνοδεύεται με την ελεύθερη εξαγωγή σε ξένες τράπεζες των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που προέρχονται από την εκμετάλλευση της εργασίας του λαού καθώς και με την εξαγωγή κεφαλαίων και επιχειρησιακών εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν από τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού, αφού το 50% των κεφαλαίων είναι κρατικό χρήμα επιδότησης, δηλαδή προέρχεται από την φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και το άλλο 50% προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό, δηλαδή από τις λαϊκές αποταμιεύσεις. 
Να απορρίψει αυτόν τον ανορθολογικό δρόμο ανάπτυξης που σπαταλά τους οικονομικούς πόρους της χώρας λόγω της άναρχης φύσης της παραγωγής που καθορίζεται με βάση τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις του κάθε μεμονωμένου καπιταλιστή και όχι με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Να απορρίψει αυτόν τον επιζήμιο για τα λαϊκά συμφέροντα δρόμο ανάπτυξης που καταδικάζει σε οικονομική εξάρτηση την χώρα, γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, το ανώτερο επίπεδο τεχνογνωσίας και κυρίως το καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που καταδικάζεται σε ανεργία, επειδή οι καπιταλιστές "επιχειρούν" μόνο εκεί που έχουν μεγάλα και εύκολα κέρδη...
ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ το δρόμο της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας χωρίς καπιταλιστές και ξένους προστάτες που τον καταδικάζουν εσαεί σε εξαθλίωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ