Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΣΟΥΠΑ, ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΤΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣΣ΄ αυτή τη φωτογραφία του 1930 η ταμπέλα του καταστήματος γράφει : "δωρεάν σούπα, καφές και ντόνατς για τους άνεργους".

Κατά την διάρκεια της τότε καπιταλιστικής κρίσης η αμερικάνικη κυβέρνηση με πρόθυμους αρωγούς και χορηγούς διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες επιδίδονταν στην φιλανθρωπία και την διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Την ίδια ακριβώς μεθοδολογία ακολουθούν και σήμερα τα αστικά κόμματα έχοντας πολλαπλές στοχεύσεις δηλαδή α) να δείχνουν ότι εφαρμόζουν ως κυβέρνηση πολιτική "κοινωνικής ευαισθησίας", β) να πλασάρουν τους καπιταλιστές που ευθύνονται για την κλοπή του κοινωνικού πλούτου και την κρίση ως "φιλεύσπλαχνους σωτήρες" και γ) να παρουσιάζεται η ανεργία και η φτώχεια ως φυσικό φαινόμενο, κάτι σαν θεομηνία ή σεισμός, που δεν μπορεί να αποφευχθεί. 

Γνωρίζουν οι διαχειριστές του καπιταλισμού ότι το οικονομικό σύστημα που υπηρετούν αναπαράγει νομοτελειακά οικονομικές κρίσεις και είναι σύμφυτο με την ανεργία και την εξαθλίωση. Γι΄αυτό προσπαθούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα της φτώχειας, αντί να αντιμετωπίσουν την αιτία της που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Το ζήτημα είναι ότι τα μόνιμα θύματα δεν γνωρίζουν αυτό που γνωρίζουν οι εκμεταλλευτές τους και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι...


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ


ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ


ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ

 «Όλα, σ' αυτή τη ζωή καταλήγουν σε ανοησίες, και όποιος, μόνο και μόνο για ν' αρέσει στους άλλους, σκοτώνεται στη δουλειά χωρίς να έχει ανάγκη και χωρίς να του κάνει κέφι, για μα κερδίσει χρήματα και τιμές ή ότι άλλο θέλεις, αυτός είναι σίγουρα τρελός».

Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε - Τα Πάθη Του Νεαρού Βερθέρου