Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ«Η οικονομική ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας μας τείνει όλο και περισσότερο προς τη συγκέντρωση, την κοινωνικοποίηση της παραγωγής σε τεράστιες επιχειρήσεις που δεν μπορούν πλέον να διευθύνονται από μεμονωμένους καπιταλιστές. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλά χωρίς την ανάμιξη της τάξης των καπιταλιστών στις μεγάλες βιομηχανίες, αλλά και ότι αυτή η ανάμιξη εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε μάστιγα».

Φρίντριχ Ένγκελς - Κείμενα για την Οικονομία και την Πολιτική

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Σαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 1788, γεννήθηκε ο Γερμανός φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ. Είναι περισσότερο γνωστός για τον αθεϊστικό πεσιμισμό του και τη μεταφυσική ανάλυση της βούλησης, έχει πει όμως και κάτι εξαιρετικά πράγματα όπως: «Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη».

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ...Αδέλφια σύντροφοι και φίλοι μου Αναρχικοί. Όταν σας λένε ότι δεν τρέφει κανείς κοινοβουλευτικές αυταπάτες, απλά δεν υποτιμάται η μάχη που μπορεί να δοθεί μέσα στο κοινοβούλιο και η ευκαιρία που σου δίνει αυτό να παρουσιάσεις τις θέσεις και τις απόψεις σου, αλλά και να ξεσκεπάσεις όλα τα αστικά κομμάτια του κοινοβουλίου, από τα «αριστερά» μέχρι τα φασιστικά… εσείς απαντάτε ουγκα-γκα-γκου-γκου-μπι αγκα-γκου-ντριρλι-γκαγκα…


Μετά παίρνετε το βιντεάκι του Παφίλη που ξεβρακώνει στην κυριολεξία το φασιστικό μόρφωμα και το κάνετε σημαία και δωσ’ του μπράβο και πες τα ρε Παφίλαρε κτλ… και καλά κάνετε, μόνο που θα πρέπει να σκεφτείτε ότι το ξεβράκωμα που όλοι απολαύσαμε έγινε μέσα στη βουλή και το παρακολούθησαν τόσοι πολλοί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Αν ο Παφίλης δεν ήταν στη βουλή, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα έπαιζαν το παιχνίδι της προπαγάνδας μόνοι τους και ενδεχομένως να παρέσερναν κι άλλους αστοιχείωτους, κοινωνικά αμόρφωτους και απαίδευτους, ευπαθείς στις τερατολογικές αρλούμπες τους, κυρίως νέους ανθρώπους.Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνουμε την κουβέντα του κοινοβουλευτισμού θυμηθείτε το βιντεάκι του Παφίλη, γιατί το σημερινό κοινοβούλιο έχει μόνο 15 Παφίλιδες, αν αφήσετε τις ανώδυνες σαχλαμαρίτσες με τις αποχές, μπορούμε να τους κάνουμε 30 και να δίνουμε τις μάχες μας με άλλο συσχετισμό.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK.Άντε να σας δώσω ακόμα ένα αποκλειστικό: μια φωτογραφία απ τον μαντρότοιχο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ«Δεν νιώθω υποχρεωμένος να πιστέψω πως ο ίδιος Θεός που μας προίκισε με αισθήσεις, λογική και πνεύμα, μας προόριζε να απαρνηθούμε τη χρήση τους και με κάποιους άλλους τρόπους να μας δώσει τις γνώσεις που μπορούμε να αποκτήσουμε μέσω αυτών» 

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου του 1972 πεθαίνει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκος Βαμβακάρης. 


Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ«...όταν στηρίζεις το κράτος του κεφαλαίου... οι αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας, παραμένουν διακηρύξεις και ευσεβείς πόθοι και γίνονται πολιτικά επικίνδυνες για τους λαούς, τους αποπροσανατολίζουν».

Μάκης Μαΐλης - Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ


«Θα σας περιγράψω έναν αινιγματικό περιορισμό του νου μας: την υπερβολική εμπιστοσύνη που έχουμε σε όσα θεωρούμε ότι γνωρίζουμε, και την εμφανή αδυναμία μας να παραδεχτούμε την πλήρη έκταση της άγνοιάς μας και την αβεβαιότητα του κόσμου γύρω μας».

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


«Η επιτυχία δεν είναι ποτέ σίγουρη, εξαρτάται από τη σύμπτωση πολλών παραγόντων, και ίσως από τίποτε άλλο περισσότερο όσο από την ικανότητα της ψυχικής ιδιοσυστασίας να προσαρμόζει τη λειτουργία της στο περιβάλλον και να το αξιοποιεί για να αποκομίσει ευχαρίστηση».