Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ«Πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο, μέχρι να πραγματοποιηθεί» 

Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε σαν σήμερα 18 Ιούλη 1918

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΡΑΨΩΔΙΑΣΣαν σήμερα, στις 11 Ιουλίου του 1937 πεθαίνει ο Τζορτζ Γκέρσουιν. Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας. Είναι ο επιφανέστερος εκπρόσωπος της λεγόμενης συμφωνικής τζαζ. Έργα του όπως το «Rhapsody in Blue», άνοιξαν νέους δρόμους έκφρασης στη σύγχρονη έντεχνη μουσική.  


Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ«Τις φορές, που ο δεμένος πετάχτηκε απάνου, με τα δόντια να κόψει του ξένου τυράννου το λυτάρι, δεμένος βρισκότανε πάλι. Τονε δένανε τρίδιπλα οι ντόπιοι μεγάλοι» 

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟΕσείς που πιστεύετε πως οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις των αφεντικών μπορούν να αλλάξουν πολιτική, έχετε ανοίξει ποτέ βιβλίο ιστορίας ή μόνο lifo και cosmopolitan;

Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1793


"Δεν μπορείτε να ελπίζετε στην ευημερία, αν δεν συγκροτήσετε μια κυβέρνηση που, ήπια και μετριοπαθής προς το λαό, θα είναι τρομερή προς τον εαυτό της με τη δύναμη των ενεργειών της. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ρίχνει το βάρος της στον εαυτό της και όχι πάνω στο λαό. Κάθε αδικία προς τους πολίτες, κάθε προδοσία, κάθε πράξη αδιαφορίας προς την πατρίδα, κάθε ελαστικότητα, πρέπει να καταστέλλεται αποφασιστικά."

 Louis Antoine de Saint Juste,  Αναφορά στο όνομα της Επιτροπής Δημόσιας Σωτηρίας προς τη Συμβατική, 10 του Οκτώβρη 1793.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ


«Η αντίληψη ότι έχουμε περιορισμένη πρόσβαση στις λειτουργίες του νου δύσκολα γίνεται αποδεκτή, καθώς είναι ξένη με την εμπειρία μας, αλλά ισχύει: γνωρίζετε πολύ λιγότερα για τον εαυτό σας απ' ότι νομίζετε».